جمع بندی همایش های طوفان فکری و ایده پردازی «نیمه شعبان»

بسم الله الرَّحمن الرَّحیم
المستغاث بکِ یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
صلی الله علیک یا صاحب الزمان علیه السلام
جمع بندی همایش های طوفان فکری و ایده پردازی «نیمه شعبان»
تبلیغ نیمه شعبان در بیمارستان ها:
۱- این ایده برای تمام روش های خدمتگزاری است، ولی در بیمارستان خیلی لازم است مورد توجه قرار بگیرد. در بیمارستان اگر بخواهیم به اتاق ها برویم و با بیماران چند دقیقه ای صحبت کنیم، باید به نکته ای بسیار مهم توجه کنیم: ما یک سری کلمات و واژگانی را به کار می بریم و از آنها استفاده می کنیم تا یادی از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را در روز ولادت ایشان زنده نماییم. اینکه این کلمات ما تأثیر بگذارند یا نه واقعا دست ما نیست. باید بخواهند تا تأثیرگذار باشیم ان شاءالله. اما می توانیم مقدمه تأثیرگذاری را فراهم کنیم. بهترین کار برای فراهم کردن مقدمه تأثیرگذاری؛ اولاً استغفار و طلب آمرزش گناهان از خداوند متعال و همچنین توسل و توجه به وجود مقدس پدر مهربانمون، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف. مثلا قبل از اینکه گروه وارد بیمارستان شود، چند دقیقه ای مکث کنیم و بعد از استغفار، برای مثال زیارت آل یاسین را بخوانیم. ان شاءالله که بتوانیم مؤثر واقع شویم و یاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را برای حداقل یک نفر زنده کنیم که برای همه ما کافی است ان شاءالله.
۲- یک طرح ابتدایی: اینکه برای تبلیغ مناسبت یا موضوعی به عیادت کسی برویم و این را از ابتدا نمایان کنیم، اگر من خود آن بیمار باشم، به من بر می خورد. هر چند موضوع محبوب خودم هم باشد، حال چه برسد که من توجه چندانی هم به او نداشته باشم…
فی الواقع فکر می کنم خود نفس گرم گرفتن و احوال پرسی و عیادت و تا حدی رفع نیازهای عاطفی یا تا حدی مادی بیمار و هدیه ای بدون هیچ گونه محتوای تبلیغی مثل شاخه گلی ساده از روی محبت بسیار روحیه بیمار را تقویت کند و مجذوب برخورد محترمانه ما می شود. بعد از رخ دادن جذب و ایجاد نوعی رفاقت از روی اخلاص به صورت خیلی نامحسوس و طرفینی و با مشارکت طرف مقابل (بیمار) می توان به حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف اشاراتی و متناسبا صحبتهایی پیرامون ایشان کرد. اما دقت کنید که تحمیلی رخ ندهد و یا حالت سخنران و مستمع بی حوصله رخ ندهد که نتیجه معکوس دهد. همین که در ناخودآگاه او ثبت شود که به عنوان عید نیمه شعبان، شما به عیادت یکی از دوستان حضرتش شرفیاب شده اید، بسیار نیکوست. در صورت همراهی های بیشتر و مساعد بودن احوال بیمار و اشتیاق وی، داستان هایی از مساعدت های حضرتش و اشاره به لطف و مهربانی ایشان و غفلت ما و پیشنهاد راه های مختلف توسل و مرتبط سازی خود با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می توان صحبت کرد. البته باز دقت شود که باید مرحله به مرحله با بازخوردهای مناسب کار پیگیری شود. به این روش اگر عمل شود، تقریبا تمام موانع تبلیغی ممکن برطرف خواهد شد.
۳- برای بیمارستان ها ایده های متفاوتی را باید به کار برد. مثلاً بیمارستان کودکان با بزرگسالان فرق داره. یک کودک فقط با کادو شاد می شه. می تونیم کادویی تهیه کنیم و به اسم هدیه از طرف حضرت به کودکان بدیم. برای مثال روسری یا عروسک. و برای بزرگسالان می تونیم جای اینکه خوردنی بدهیم، همون مقدار پولو برای بیمارانی که مشکل مالی دارند، بدهیم.
۴- در تبلیغ بیمارستانی؛ افرادی در بیمارستان هستند، از نظر روحی بسیار ناامیدند و از شرایطی که دارند، ناراحت هستند. یادآوری این که حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مانند پدری مهربان هستند و می توانند مشکلاتشان را بر طرف کنند، برای این افراد بسیار نتیجه خوبی می دهد و متذکر به وجود منجی و حجت خداوند می شوند.
۵- باتوجه به استجابت دعای بیمار، «ذکر شماری» به بیماران هدیه بدهیم و مختصری اهمیت دعای فرج را متذکر بشیم و از بیماران بزرگوار بخواهیم هدیه میلاد حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را با دسته گل های صلوات و ذکر فرج تقدیم ساحت مقدس حضرت کنند.
و در کنار ذکر شمار، «حدیثی مکتوب» با طرحی شاد به بیمار بدهیم با این مضمون که وقتی شما برای ظهور حضرت دعا می کنید، متقابلا حضرت برای شما دعا می فرمایند و یقین دعای حضرت مستجاب است و شفای کامل شما را به همراه خواهد داشت که در روز عید بیمار امید و انرژی مثبت بگیره. به علاوه یک شاخه گل که گل هم شادی و موج مثبت به بیمار می دهد. (منبع: کتاب اولین نگاه به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، نوشته شیخ محمدمهدی محقق فرید)
۶- یکی از موقعیت هایی که خوب می شه برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در نیمه شعبان تبلیغ کرد، افرادی است که در روز نیمه شعبان فرزندشان متولد می شود. یک پک برای ایشان آماده کنیم و برخی القاب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را توصیه کنیم که به عنوان نام فرزندشان قرار دهند و فرزندشان را به صاحب این روز بسپارند. می شه با هماهنگی بیمارستان یک کلیپ مصاحبه ای هم از این افراد تهیه کرد.
کتاب نجم الثاقب منبع موثقی برای انتخاب اسامی و القاب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
۷- در بخش کودکان؛ چند روز قبل از نیمه شعبان پک مداد رنگی و یه برگه که حاشیه ای در مورد حضرت داره پخش بشه. و از بچه ها بخواهید که برای حضرت یه نقاشی بکشند. بعد بهشون بگید به بهترین نقاشی جایزه می دیم. اما روز جشن قبل از اعلام نتیجه، از مهربونی حضرت و اینکه چقدر بچه ها رو دوست دارن، به زبون خودشون صحبت بشه. بعد بگیم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف اون قدر مهربونن که هرکسی صداشون کنن، جوابشون رو میده. بگید که همه شما برنده هستید، چون هرکسی که با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دوست باشه، برنده واقعیه. بعد قاب هایی رو هدیه کنید که روشون سلام بر تو ای بابای مهربونم نوشته شده باشه و ازشون بخوایم تو اتاقشون نصب کنن و هر روز که بیدار می شن، به حضرت سلام بدهند. این جوری از کودکی با یاد حضرت بزرگ می شن و ان شاءالله در آینده افرادی مهدوی خواهند شد.
۸- این موضوع رو در نظر بگیرید کسانی که قراره بریم سراغشون، عموما درد دارن و احتمالا اوقاتشون تلخه و ممکنه حال و حوصله نداشته باشند. اگه قراره چیزی کادو بگیرن، بهتره چیزی باشه که بتونه سرگرمشون کنه تا لااقل کمی درد رو فراموش کنند و هدایا هر چند کوچک (البته غیر از دختر، پسر بودنشون سنشون هم مهمه) برای بچه ها باید دید با چی شاد میشن و تو سال های دیگه وقتی نیمه شعبان میشه، یادشون بیاد که هم چین روزی اتفاق خوبی افتاده یا از بچه های بزرگتر بخواهیم یک نامه برا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بنویسند.
۹- بهتر است برای همراه های بیماران هم فکری کرد؛ چون خود محیط بیمارستان باعث افسردگی میشه. مخصوصا اگر پدر مادر باشند، یک شاخه گل یا یک متن زیبا مثلا نامه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف که میشه یک جمله قشنگ داخل کپسول ها لوله کرد و گذاشت و بهشون بگیم نیت کنن و یک دانه بردارند…
۱۰- خدمتگزاران بزرگوار با داشتن ظاهری آراسته و با لباس مرتب و رنگ شاد و معطر و چهره متبسم و داشتن نمادی همراه خود که نشان دهنده روز ولادت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باشه و نشانگر شادی در روز عید باشه، می توانند تأثیر گذاری کلام و پیامشون به بیماران را بیشتر کنند. (آقایان) چون در بیمارستان عموم افراد جامعه حضور دارند، لباس و پوشش مناسب یکی از نکات کلیدی است که خدمتگزاران بزرگواری که مایل هستند در بیمارستان به عیادت و به جهت تبریک عید تشریف ببرند، حتما باید رعایت کنند. (برای مثال: آقایان با کت و شلوار و بانوان با حجاب کامل، چادر)
۱۱- به عیادت بیماران در بیمارستان ها برویم و برگه یا بستهای با مضامین فرهنگی تهیه و توزیع کنید. (این بسته میتواند شامل موضوعاتی پیرامون امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، تکلیف منتظران در عصر غیبت، و… باشد.)
۱۲- تعداد کودکان را از قبل در نظر داشته باشید.
۱۳- تشکیل یک کتابخانه برای بخش اطفال خوب هست.
۱۴- برپایی ایستگاه صلواتی.
۱۵- نصب پوسترهای امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در بخش ها و سالن ها که البته بهتر است به شکل تابلو باشد که ماندگار خواهد بود.
۱۶- توزیع گل نرگس مصنوعی در ایستگاه های پرستاری که می شه ازگلدان های کوچک گل نرگس استفاده کرد.
۱۷- هدیه دادن به کودکانی که در نیمه شعبان با نام نرگس یا مهدی نام گذاری بشوند.
۱۸- یک برنامه داده شود که توی اون هر روز علامت بزنن که دعای عهد یا آل یاسین خونده بشه یا فقط هر روز یک سلام به آقا داده بشه و چهره امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف رو طوری معرفی کنیم که به جای اون چهره ای که برای خیلی ها جا افتاده که ایشان همه را می کشند، برداشته بشه.
۱۹- در کنار اهدای یادبودهای متنوع مرتبط با ایام ولادت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف پیرامون دنیای بعد از ظهور به جهت امیدبخشی هرچه بیشتر با بیماران گفت و گو بشه. این گفت و گو می تونه با مشارکت بیماران و همراهان و پرستاران باشه و جوی سرشار از شادی و امید با یاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به وجود بیاریم.
۲۰- توزیع کیک و بستنی بین همراهان و پرسنل.
۲۱- قلک هایی با برچسب صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تهیه بشه. بعد از پر شدن، به بچه های شیمی درمانی بدیم.
۲۲- تهیه هدایای مخصوص ایستگاه پرستاری. مثلاً ساعت و هدایای مخصوص دکتر و سرپرستارها مثلاً کتاب. برای هر مریض چند دقیقه ای صحبت میکنیم و هدایا را تقدیم می کنیم و به همین ترتیب در ایستگاه های پرستاری.
۲۳- بسته های کوچک هدیه کودکانه تهیه شود و به کودکان بستری در بخش اطفال هدیه دهیم. این هدایا می تواند همراه با شعری کوتاه باشد که با بچه ها حفظ کنیم و یا داستان کوتاهی برای بچه ها بیان کرد.
۲۴- به علت امکان عدم همکاری در بخش های مختلف بیمارستان ها، در صورت امکان بهتر است یکی از پرسنل بیمارستان با شما همراه باشد.
۲۵- زمان ناهار یا ملاقات هم مزاحمت خیلی زیاد است. ساعت خوبی نیست.
۲۶- برای بچه های پرسنل بیمارستان هم یه بار در نمازخانه بیمارستان جشن گرفتیم. (باز برای وقتیه که از خود پرسنل هم حضور داشته باشن تو اعضا برگزار کننده.)
۲۷- داخل هدایای جمله یا نامه از طرف حضرت باشه به اون بیمار. مثلا ما از احوال شما آگاهیم و…
۲۸- در ساعات ملاقات از گروه سرود هایی دعوت بشه تا به منظور تغییر روحیه و در زمان ۱۰ دقیقه در بیمارستان اجرا کنند.
۲۹- پرسنل اون روز پیکسل بزنن یا یه گل تو جیبشون باشه و خوش برخوردتر هم باشن. خیلی خوبه.
۳۰- برگزاری مسابقه نقاشی و رنگ آمیزی برای کودکان و در پایان به بچه ها یک هدیه هم داده شود.
۳۱- بهتر است برنامه فقط مخصوص یک روز نباشد و چند روز باشد.
۳۲- برنامه حتما شاد باشه تا اینکه فکر نکنند فقط ما بلدیم عزاداری کنیم. بلکه جشن هم به بهترین نحو انجام می دیم.
۳۳- می شه یه تئاتر خنده دار مخصوص اون روز برای کودکان ترتیب داد تا خاطره خوش تو ذهنشون بمونه.
۳۴- چسباندن صلوات شمارهای پیشنهادی کانال خدمتگزاران (صلوات شمار + پوستر متناسب نیمه شعبان و محیط بیمارستان) در تابلوهای اعلانات بیمارستان ها یا مثلا داخل هر اتاق… (البته در صورت تأمین بودجه و اجازه بیمارستان)
۳۵- شناخت و معرفت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف با معرفی و اطلاع دادن از آیات و روایات و یادآوری اهداف و وظایف ما نسبت به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در قالب اینفوگراف و یا داستان و یا سی دی مانند صاحب لوا و متحد و متعهد شدن به همدلی و دعا که از ما دعا می خواهند و اشاره به آن روایت چهل صباح دعا کردند تا خداوند منجی شان را فرستاد. (البته چهل صباح برنامه و اراده قوی می خواهد که به طور کل چه در بیمارستان و چه در هر جای دیگر به آن توجه داشته باشیم و در آخر متعهد شویم و برنامه ای برای دعای چهل صباح ایجاد کنیم ان شاءالله.)
۳۶- وقتی با بیمار یا بستگان و اطرافیان بیمار می خواهیم برخورد داشته باشیم، خیلی خیلی زیاد مهمه که با لبخند و گشاده رویی برخورد کنیم و صد البته مهربان چون که بیمار بودن و یا پرستاری کردن از بیمار خیلی خیلی سخته و خیلی زیباست که با صحبت کردنمون، آرامش و قوت قلب به اونا هدیه بدیم که ان شاءالله این طرز برخورد هم باعث شادی خدا و هم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و هم مریض ها و گرفتاران باشه چرا که بهترین راه برای نزدیک شدن به افراد برای تبلیغ نام مبارک امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، راه دوستی و صمیمیت است. به سادگی می توان در همان لحظات کوتاه نیز این دوستی را ایجاد کنیم.
۳۷- بزرگوارانی که مایل هستند در بیمارستان ها به عیادت بیماران بروند اما از نظر تأمین بودجه دچار مشکل هستند، توجه داشته باشند حتی با یک شاخه گل بسیار ساده هم می توان به عیادت رفت. متأسفانه بعضی از بیماران حتی در ساعات ملاقات هم کسی به دیدنشان نمی رود. و حضور شما به تنهایی آن ها را بسیار خوشحال خواهد کرد. پس به خاطر کمی بودجه و عدم توانایی تهیه هدایا برای بیماران، این کار را ترک نکنید. البته به لطف امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بودجه مورد نیاز هم تأمین می شود و می توانید بهترین هدایا را تهیه نمایید ان شاءالله.
۳۸- ارائه پک میوه در جلوی بیمارستان ها همراه با تذکری کوتاه.
۳۹- این صوت آموزش خوبی برای تبلیغ در بیمارستان هاست.
کارگاه آموزشی شماره ۷۹
موضوع: اجرای طرح وقت ملاقات
عیادت از بیماران بیمارستان ها
غدیر ۹۶
برای دانلود به کانال سفیران در آدرس زیر مراجعه فرمایید: https://t.me/safiran_group/15280
هدایای مورد استفاده در طرح تبلیغ در بیمارستان ها:
در طرح بیمارستان ها عموماً یکی از ارکان هدیه است. بهترین هدیه به نظر شما چیست؟
۱- با توجه به نوع مخاطب، سن و جنسیت چند نوع هدیه تدارک دیده بشه، بهتر هست. ممکنه در لحظه احساس کنی برای یکی کتاب مناسبه، برای یکی ادکلن، برای یکی تابلو، عروسک، کتاب رنگ آمیزی، مدادرنگی، سی دی…
۲- پک لیوان شکلات با نیت چهارده معصوم علیهم السلام آماده می کنیم، البته لیوان ها چاپ شده هستند و به بیماران و پرسنل هدیه می دهیم.
۳- توزیع بسته شکلاتی با یا بدون برچسب یا تسبیح برای بیماران.
۴- دادن پاکن و تراش به کودکان بیمار.
۵- می شه شکلات یا نخودچی کشمش تو بسته هایی شبیه بسته بندی قرص و دارو تهیه کرد و یک کارت پستال که مضمون متنش این باشه او که بیاید، هیچ بیماری بدون درمان باقی نمی ماند و به بیمارانی تقدیم بشه که وضعیت روحی خوبی ندارند.
۶- برای بچه ها کادو و بزرگترها مخصوصا همراهان خوراکی.
۷- برای کودکان اسباب بازی.
۸- برای بزرگسالان استندهایی با طرح های شاد و مضامینی که یادآور وجود نازنین امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باشه.
۹- برای نیمه شعبان با بیمارستان هماهنگ بشه ناهار بیشتری بدهند که همراه بیماران هم استفاده کنن.
۱۰- بعضی از مریضا اجازه خوردن شکلات را ندارن و مثلا می شود جایگزینی تهیه شود و به شکل شکلات بسته بندی شود.
۱۱- کسانی که مدت زیادی در لباس های بیمارستانی بوده اند، لباس نو با رنگ های شاد هم می تونه هدیه خوبی براشون باشه. به این منظور که ان شاءالله بعد از بهبودشون بپوشند. مثلاً روسری برای خانم ها با رنگ شاد.
۱۲- به نظر شخص من کتاب همیشه توانایی داره هدیه خوبی باشه.
۱۳- مگنت هم خوبه. مریضا بالای تختشون می زنن.
۱۴- گلدان طبیعی کوچیک که البته ممکن است گلدان در بیمارستان ایراد داشته باشد و اجازه ندهند و می توان از یک شاخه گل نرگس مصنوعی استفاده کرد.
۱۵- ماگ های گروه خدمتگزاران هم که به مناسبت های مختلف طرح روش چاپ می شه، قشنگن.
۱۶- دادن گل به بیمارا با یه دعای فرج هم خوبه.
۱۷- دادن یه کتاب نقاشی مربوط به اون روز خوبه. یا گذاشتن یه مسابقه نقاشی برای کودکان خوبه
۱۸- یک گلدان زیبا داده بشه و روی اون مثلا نوشته باشه: آقا سلام. این طوری خیلی ها یاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می افتند و تو روحیه شون تأثیر داره.
۱۹- یک پوستر یا روزنامه برای دنیای بعد از ظهور تهیه بشه، خیلی خوبه.
۲۰- برای کودکان هم می تونیم از کادوهایی استفاده کنیم که اونا رو با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آشنا و خوشحالشون کنه.
۲۱- یک شاخه گل نرگس به همه هدیه بدیم و خیلی با روی گشاده باشیم تا همه فکر نکنند آدمایی که کمی دین دار هستند، بداخلاق و خشن هستند.
۲۲- می شه بادکنک هلیومی هم به بچه ها بدیم. خیلی خوش حالشون می کنه که میشه بالای تختشون بست با یک بازی فکری یا اسباب بازی یا یک کتاب.
۲۳- یک برگه قشنگ و طراحی شده دارای کاور که باعث ماندگاریش باشه که داخلش یک سمتش آیت الکرسی باشه و طرف دیگر از توصیفات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف همراه با یک شاخه گل خیلی می تونه مناسب باشه.
۲۴- هدیه هایی که خوردنی باشه، اجتناب بشه، بهتره چون که برخی از بیماران از خوردنی های شیرین و یا نمکی باید اجتناب کنند و معمولا هر بیمار دارای دستور غذایی خاصی هستش که باید رعایت کنه و شاید بیمار در معذوریت قرار بگیره و بخوره… خیلی قشنگ تره که به فکر سلامتی بیشتر بیمار هم باشیم.
۲۵- بچهها وکوچکترها رو با یک عیدی امام زمانی خوشحال کنیم.
۲۶- مناسب سن بچه ها در ایام نیمه شعبان از هدایا استفاده کرد. مثلا برای بچه های کوچکتر کنارش گل سر گذاشت. پاستیل و شکلات و… هم می شه گذاشت.
۲۷- برای کنار icu و ccu می شه تابلو هایی تهیه کرد که مردم یادشون به توسل به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باشه. در بعضی بیمارستان ها جایگاه تسبیح کنار این مکان ها گذاشته شده وکنارش یک بنر زدن که تشویق به صلوات فرستادن کردند.
تبلیغ نیمه شعبان در دانشگاه ها:
«ایده های برگزاری مراسم در دانشگاه»
«بررسی و اشتراک جزئیات اجرای برنامه های پیشنهادی»
هدف:
۱- جذب و تبلیغ کلی عموم دانشجویان
۲- جذب و همراه کردن افراد مذهبی دانشگاه
۱- یکی از علل دوری از مهدویت این است که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آنطور که باید در ذهن و افکار عمومی تعریف نشده اند و این مشکل باید حل شود و قدم خوبی است برای شروع.
۲- شناخت مخاطب:
در دانشگاه ها قشرهای مختلفی در حال تحصیل و کار هستند. مخاطب رو مشخص کنیم. اما به هیچ وجه ما ممنوعیت مخاطب نداریم. تمامی افرادی که هستند، در بدترین حالت ته دلشان دنبال راه درست و تلنگر هستند. اگر مخاطبانمون افراد مذهبی هستند نیازه که به روش صحیح، عقیده های اشتباهی که درباره مهدویت و انتظار دارند را اصلاح کنیم. مثل این عقیده اشتباه که انتظار رو نشستن و کار نکردن می دونند و اگر قشر غیر مذهبی است، نیازه که جاذبه های دین و مهدویت رو نشون بدیم تا جذب شوند.
۳- جامعه هدف در برنامه ها مشخص شود.
بسیاری از دانشجویان حتی سعی می کنند از کنار این برنامه ها عبور نکنند.
پس با توجه به جبهه ای که دانشجوها نسبت به برنامه مذهبی دارند، از بخش غیرمذهبی بایستی وارد شد و در انتها با تلنگر اطلاع بدهیم. صحبت امروزی باشد نه در مورد گذشته، مثال امروزی باشد.
۴- برای تأثیر هر دو طیف مذهبی و غیرمذهبی برنامه خاص خود را می طلبد:
برای قشر غیر مذهبی برگزاری مسابقات ورزشی فردی و انفرادی در خوابگاه و دانشگاه خیلی جواب میده.
و برای قشر مذهبی در دانشگاه ها مراسم های سخنرانی گذاشته شود برای شناخت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
مثلا در دانشگاهی کلاسی با عنوان سفیران مهدوی گذاشتیم. هفته ای یک ساعت و ساعت یازده تا دوازده… با یک استاد حوزوی که فن بیان قوی دارند… باورتان می شود چقدر استقبال شد… خودمان هم باورمان نمی شد… تایم کلاس را زمانی گذاشتیم که همه بتونن شرکت کنند… البته عنوان کلاس رو هم می شه گذاشت سوم شخص حاضر کجاست یا کیست… عنوانی باشد که دانشجو را به طرف کلاس بکشاند.
البته نوع و کیفیت و کمیت تبلیغ در سطح دانشگاه خیلی مؤثر است…
۵- چون قشر دانشجوی الان همه دوست دارن چیزی باشه که با عقلشون هماهنگی داشته باشه، باید مشاوره های فردی برگزار کرد تا با هر شخصی با همان تم صحبت کرد. یعنی مشاوره فردی و تبلیغ چهره به چهره، با هماهنگی دانشگاه، چون هر فردی یک تفکری دارد و دوست دارد یک شکل تبلیغ شود.
تبلیغ همگانی هم می شود اما تبلیغ فردی و دراز مدت بسیار مؤثر است.
اما تبلیغ چهره به چهره بدون سناریوی قوی عملا خیلی موفق نیست، معمولا وارد حواشی می شه.
این ایده بسیار لازم الاجرا هست.
مثلاً در خوابگاه دیده شده است که مسابقه پیامکی برگزار شده و سؤال هایی نسبتاً سنگین (به علت عدم مطالعه و تحقیق) برای دانشجو در نظر گرفته بودند که بدون مقدمه و زمینه سازی اجرا شده و برایشان خنده دار بود!!! اول بهتر است زیر ساخت محکم بشود با مقدمه و دلایل عقلی، و سپس به آیات قرآن و روایات معتبر مراجعه کرد تا دانشجوی کم اطلاع بپذیرد.
۶- برای شروع می توان با صحبت از هدف خلقت و خودشناسی و خداشناسی و بعد درباره اوضاع جامعه و مشکلات پیش آمده و سرانجام خوبی ها و گشایش ها با ظهور آقا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف فرد رو به تفکر در این راه دعوت کنیم.
۷- ایده تبلیغ درست ده نفر از صد نفر بهتر از تبلیغ ضعیف صد نفر است. به نظر بنده می توان با صحبت دانشجویی و پرسش و پاسخ تبلیغ کرد.
۸- برگزاری یک سری سمینار تخصصی راجع به ضرورت اعتقاد به مهدویت در جامعه امروز و یا محدویت ها و مضرات غیبت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف.
۹- بنده دانشجو هستم. به منطقه تفریحی ای به شکل اردو رفتیم و مسابقات مختلف والیبال، فوتبال، تیر اندازی، کوهنوردی، آب بازی و… گذاشتن و به برنده ها امتیاز می دادند. و در آخر به برنده جایزه دادند و در این تایم سه دفعه تذکر دادند؛ البته با شوخی های فراوان که آخر متوجه شدیم همه این بزرگواران طلبه بودند. با وجود این همه که دانشجوها از این نمونه افراد ذهنیت اشتباهی داشتند.
۱۰- برای دانشجوها و قشر جوان صد درصد باید ایجاد امید و انگیزه کرد، اجازه حرف زدن و سخن گفتن صرفا در چهار چوب ادب و رعایت اخلاقیات، ایجاد ظرفیتی که نشان دهنده این باشه که حرفاشون شنیده می شه و اتفاقا اگر حرف حق و درست بزنند و راهکاری برای پیشرفت و بالا بردن امنیت و توان مملکت شیعه باشه که مملکت هایی که افتخارشون شیعه بودن و انتظار فرج آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هست، ان شاءالله که هم بزرگانی که هستند و هم آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف صحبت هاشون رو بشنوه، دانشجو و قشر جوان باید این انگیزه رو پیدا کنه که حرفش شنیده می شه و اگر حق باشه، عمل می شه. برنامه ای که کامل باشه و راه سعادت باشه و کمترین ریزش و همراه داشته باشه، بسیار دشوار است و هم چنین کمترین آسیب اجتماعی رو به همراه داشته باشه. ایجاد انگیزه کنیم که راهکار ارائه بدهند. آسیب های اجتماعی که مملکت گرفتارش هست، چجوری درمان کنیم؟ مهم ترین نکته اش هم این می شه خود دانشجو و جوان اولین تلنگر و خودش می خوره که کار زشت و گناه و خطا نکنه و اگر حرف مناسب و راهکار مناسبی هم داشت، برای اجتماع بکار بگیریم، باید بستری فراهم بشه که جوان و دانشجو این احساس رو به یقین داشته باشه که اگر خودش کار و حرکات زشت و ناپسند نکنه و الگو برای بقیه باشه، البته متأسفانه الگو بودن سخته چون که ظرفیت پذیرش اون الگو برای خیلی ها سخت و خیلی ها خودشون رو برتر و رفتارشون رو و راهشون رو درست تر و روشن تر می دونند (که صد البته در تاریکی و هوای نفسانی گرفتارند و جزای کارشون رو خدا خواهد داد.) و صد البته باید عنوان بشه اگر الگوی مناسبی باشید و اگر هر تعدادی رو هم تواناییش رو داشتید که شبیه خودتون کنید، اجری بی انتها و تشویقی بالاتر از این نیست که خداوند و ائمه و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دلشون رو شاد می کنید. و پاداشی بالاتر از این نیست که خالق و عزیزانش از شما راضی باشند. و در حد توان اگر بشه ظرفیتی ایجاد کرد که مسئولین هم این نفرات و تشویق کنند، خوبه. از روایات و احادیث در رابطه با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف گفته بشود و بتوان جوری عنوان کرد که شیرین و دلپذیر باشه و به جان و دل جوان بشینه و تمام اقشاری رو که اسم شیعه اثنی عشری رو یدک می کشند، هدایت کنه، و از افراط و تفریط جلوگیری بشه. فضایی فراهم باشه که ایجاد وحدت بیشتری بین جوان ها و دانشجوها ایجاد بشه، برای ساختن جامعه آرمانی برای روز زیبا و دلنشین ظهور آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف که امیدوار باشند. انگیزه توبه کردن و آداب و رسومش هم توضیح بدیم و به بحث بشینیم که جوان ها بدانند که اکثر یاران امام از توابین هستند و اگر کار خطایی کردند، اون رو جبران کنند و توبه کنند که درهای رحمت خدا همیشه بازه و دیگه سمت اون خطا نرند و تا حد توانشون اون خطا رو جبران کنند و آسیبی اگر از اون خطاشون به کسی وارد شده، جبران کنند که حق الناس بسیار سخت است.
۱۱- بسیاری از افراد با شناخت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به ایشون علاقه پیدا کردن و متحول شدند: صحبت از خصوصیات و ویژگی های امام خوبی ها برای قدم اول راه مؤثریه. اگر هرچیزی خوبیش رو بگیم و افراد متوجه بشن چرا این کار را انجام می دن، بسیار با اشتیاق و اثرگذاری بیشتر می شود.
۱۲- با توجه به اینکه اکثر قشر جوان و دانشجو زیاد مایل به وقت گذاشتن تو این زمینه نیستند، کار تبلیغی باید طوری باشه که در یک تایم کوتاه، یک پیام ساده رو به مخاطب برسونه و نیاز هم نیست که از طریق تشکل های دانشجویی و با بودجه زیاد این کار رو انجام داد.
۱۳- برای تبلیغ اسم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در محیط دانشگاه بهتر هست ابتدا با ادله عقلی توضیح داده بشه و سپس بحث رو به سمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هدایت کرد. به طور مجمل یک چیزی شبیه هرم مازلو رو گفت و بعد از اون تعمیم داد به هدفی که مد نظر است. و برای این کار بهتر است از فضای باز استفاده کرد. بهتر بگم به صورت میز گرد. خصوصا در ایامی که پیش رو خواهیم داشت و ولادت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف هست. یک سال در دانشگاه چنین طرحی پیاده شد و بازخورد های مثبتی از دانشجویان داشت. البته لازم به ذکر هست، این طرح شاید فقط منحصر به ایام نیمه شعبان باشد و کوتاه مدت است.
در سه دسته می تونیم محتوا بدیم:
۱- مهدی باوری
۲- مهدی یاوری
۳- مهدی زیستی
به طور مثال هر دانشگاهی فضای باز دارد، بهتر هست یک مکانی مشخص بشه و از دانشجویان در حین رفت وآمد خواسته بشه یا بهتر بگم دعوت بشه بر سر میزها بیان. بر سر هر میز مجری قرار بگیره و هرم مازلو گفته بشه. اگر بخواهید متن هرم مازلو رو در اختیار قرار می دهم. و بعد در انتها بحث معرفتی داشته باشیم. که به نظرم روی حدیث امام علی ابن رضا علیه السلام کار بشه (حدیث شریف: الامام انیس الرفیق…) چون این حدیث بار معرفتی بالایی دارد یا به جای هرم مازلو می توان انواع محبت ها رو گفت، محبت دو دوست یا پدر و مادر و در نهایت فنای این محبت و بقای محبت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف گفته بشه.
این طرح در دانشگاه شریعتی انجام شد و شاید خیلی ها اصلا همین حدیث رو نمی دونستن و اشک محبت رو در چشمان دانشجوها می شد دید. البته می شه موضوعات متفاوتی رو درقالب منوی کافی شاپ گذاشت و متناسب با هر خوراکی به دلخواه موضوعاتی رو گذاشت و انتخاب رو به عهده دانشجویان گذاشت. جزئیات این طرح هم اگر بخواهید، برایتان با متن و منو قرار می دهم.
۵- مؤسسه مصاف مدتی است که کلاس های مهدویت روزهای جمعه با یک سری اساتید خوب برگزار می کنند. دعوت دانشجویان به این کلاس ها هم خوبه.
۶- تبلیغ اساتید: با تبلیغ یک دانشجو، فقط یک نفر را تبلیغ کردیم اما تبلیغ یک استاد حداقل۵۰ نفر را تبلیغ کردیم.
۷- برگزاری جشن هم زمان روز استاد و نیمه شعبان و تزریق کردن محتوای مهدوی در بخش های مختلف جشن حضور اساتید محبوب و البته ترجیحا مذهبی برای بچه ها جذاب است. استفاده کردن از همین اساتید هر دانشکده و در کنار اون استفاده از بخش های مختلف مرتبط می تونه مفید باشه. هر قدر محتوا حرفه ای تر و غیرمستقیم تر باشه، بهتره.
۸- برنامه ها باید در همه جای دانشگاه نمود داشته باشه. از در ورودی دانشگاه تا کلاس ها و دفتر اساتید و به مدت ۳ تا ۴ روز در بخش های مختلف دانشگاه.
سطح ۱: (عمومی) مثل دادن گل جلوی درب دانشگاه و تبریک روز عید.
سطح ۲: نمایش و مسابقه و تذکر به تبریک عید توسط اساتید.
سطح ۳: جلسات و نشست های هم اندیشی هدفمند تا همه دانشجویان صحبت کنند.
۹- برگزاری نشست های موضوعی با موضوعات پیشنهادی:
۱- انتظار در گفتمان انقلاب اسلامی
۲- رسالت های دانشجویی در احیای فرهنگ انتظار پویا
۳- شاخص های دانشگاه زمینه ساز ظهور
۱۰- برگزاری یک همایش جامع و منسجم و دعوت از همه دانشجوهای دانشگاه برای جذب نیرو هم مفیده برای سال های آینده.
۱۱- برگزاری همایش دوست یابی در دانشگاه.
توضیح: دوران دانشجویی فصل درگیری دانشجویان برای دوست یابی است. در این همایش دوستی های مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم و اهمیت انتخاب دوست بیان شود. در پایان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به عنوان بهترین دوست معرفی می شوند. دوستی که هم در دنیا و هم در آخرت در کنار ماست.
۱۲- برگزاری احیای نیمه شعبان همراه با گنجاندن چند برنامه کوتاه مذهبی، باید در رأس همه برنامه ها قرار گیرد. احیای شب نیمه شعبان بسیار تأکید شده و متأسفانه خیلی ها غافل از آن هستند. البته بحث احیای شب نیمه شعبان باید هم چون طرح سه شنبه های مهدوی کاری یکپارچه توسط کانون مهدویت های تمام دانشگاه ها به نظر بنده باید انجام بشه؛ در داخل مسجد دانشگاه…
۱۳- امروزه دانشجوها بیشتر دنبال تفریح هستند:
می شه برای روز نیمه شعبان یه برنامه مفرح در دانشگاه اجرا کرد که صرفا خاطره خوبی از روز میلاد حضرت در مخاطب ایجاد کرد و محتوای علمی و معرفتی در برنامه های نیمه شعبان باید گونه ای باشد که از طریق برنامه های مفرح و جذاب فکر دانشجو را درگیر کند و بعد به نتیجه ای مطلوب برساند.
۱۴- روز نیمه شعبان دانشجویان حاضر در کافی شاپ دانشگاه میهمان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باشند و سر میزها ۵ دقیقه در مورد میزبان با آنها گفت و گو صورت گیرد.
۱۵- گاری پشمک در سرتاسر دانشگاه بچرخه و تبریک عید بگه و به همه پشمک بده. هم چون کاری که پارسال بچه های دانشگاه آزاد کرد.
۱۶- نمایشگاه تابلوهای مصور که در سالن های دانشگاه اجرا شود، به نظرم برای قشر دانشجو فوق العاده است. حتی می شه در فضای باز هم استفاده کرد، مخصوصا خوابگاه ها و استفاده از فضا های خوابگاهی، برای نمایشگاه.
۱۷- اکثر جامعه دانشجو دنبال سفر کربلا می باشند، مخصوصا اگر رایگان باشد. با توجه به مسابقه بسیار عالی ای که کانال خدمتگزاران دارد، به نظرم با پرزنت و توضیح این کانال می توانیم به مسابقه و این کانال لینک کنیم. هم چنین اگر بتوانیم توسط اساتید باشد که بسیار عالی تر است.
۱۸- زدن پرچم هایی خاص، پوستر هایی خاص به طور یک شکل در تمامی دانشگاه ها، نمونه اش در فاطمیه امسال در خیابان ها با پرچم هایی یک شکل بود. البته پرچم یک چیز نمادین است. کار باید عمقی باشد تا تأثیر داشته باشد. زدن پرچم درکنار بقیه برنامه ها، البته بستگی به مخاطب دارد. با یک برنامه نمی شود کار عمقی خاصی کرد. آن قدرحضرت غریب هستند که با یک برنامه یک جرقه و شروع هم ایجاد بشود، کافی است.
۱۹- پیگیری از شهرداری و بقیه ارگان هایی که کمک می کنند هم برای بحث مالی و هم چاپ و هم فرهنگی و باقی چیزها فقط یک پیگیر می خواهد.
۲۰- اجرای طرح میز پارک (میزهایی شبیه کافی شاپ و پذیرایی و دیزاین شاد با مباحثه دو طرفه به مدت یه ربع تا بیست دقیقه که با چند روش ساده هزینه به حداقل می رسه.) با همکاری چند نفر از دانشجوهایی که علاقه به کار دارن و صرفا نباید مذهبی باشند. و در ادامه دعوت عمومی دانشجوها به این برنامه که می شه در سالن ورزشی، فضای سبز دانشگاه و یا حتی پارک های نیمه عمومی شهر باشه با محوریت همون دانشگاه.
۲۱- تاک شو (talk show) هم ایده جالبی برای جذب مخاطب می تونه باشه، اما متن و افراد اجرا کننده خیلی مهم هستند.
۲۲- به دلیل ایام امتحانات و مراجعه دانشجوها به انتشارات دانشگاه، می توان کاورهای A4 با شعار مهدوی تهیه کرد و به انتشارات بدهیم تا در ایام نیمه شعبان به مراجعه کنندگان بدهند.
۲۳- هماهنگی با دانشگاه ها و زدن سردری متحد شکل در سردر دانشگاه ها.
۲۴- ایجاد فضای شاد و برای تمامی دانشجوها به گونه ای که این شادی در وجود تمامی دانشجوها دیده بشه و در روحیه شون تأثیرگزار باشه.
۲۵- در مورد دنیای بعد از ظهور هم گفته بشه و حالا یا به صورت کلیپ و یا نمایش خوب باشه، اینکه بعد از ظهور چه دنیایی ایجاد می شه، انگیزه قوی تری به مخاطب می ده تا تلاش کنه برای امر ظهور.
۲۶- پخش انیمیشن با محتوایی که نشان داده شده دنیا در حال ویرانی است و یک شخصیت قهرمان دنیا رو نجات می ده و نقد اون توسط اشخاص متخصص.
۲۷- چون در حال حاضر کار عکاسی در بین جوانان بسیار مورد علاقه است، می توانیم مسابقه عکاسی به همراه متن یا توضیحی خلاصه داشته باشیم.
۲۸- برگزاری جشن نیمه شعبان با همکاری گروه های جهادی برای کودکان در یکی از مناطق محروم شهر و استفاده از ظرفیت دانشجویان علی الخصوص قشر خاکستری… اطلاع رسانی و تبلیغ گسترده این طرح در سطح دانشگاه با استقبال فوق العاده بچه ها روبرو می شه. چه از لحاظ حمایت مالی و چه از نظر کمک رسانی در انجام کارها… کلا کارهای خیریه جذب زیادی دارد. مانند اردو های جهادی یا برنامه های بازدید از پروژه یک مکان. یا نمایشگاهی را هماهنگ کنیم و دانشجوها را فراخوان بزنیم.
۲۹- یک سری از بچه ها رو ببریم اردوی تفریحی فرهنگی که یک مقدار شرایطش خاص تر باشه. مثلاً هرکس که قراره توی اون اردو شرکت کنه، باید یک بخش از یک کتابی رو خونده باشه (کتابی در رابطه با مهدویت، مثل آینه های ناتمام) یا همه کسانی که می خوان شرکت کنند، باید بخونن یا اینکه کسانی که بخونن و به درستی توی راه یا یه دورهمی که بعد بچه ها با خودشون تو اردو می گیرن، ارائه بده. خرج اردویی که اومده، رایگان بشه.
۳۰- در نیمه شعبان می توان پک هایی از شکلات و مگنت اللهم عجل لولیک الفرج آماده کرد.
۳۱- هر فرد می تونه با خرید کیک یا شیرینی و یا حتی شکلات بین همکلاسی های خودش کار تبلیغی رو انجام بده.
۳۲- گل آرایی تمام فضای دانشگاه با گلدان های تزیینی.
۳۳- نصب پوسترهایی پرمحتوا در بولتن های دانشگاه.
۳۴- هدیه دادن با محتوای فرهنگی.
۳۵- پخش سی دی.
۳۶- برای آقایان لباس با ذکر یا مهدی تهیه شود و به دانشجوها داده شود.
۳۷- کلیشه زنی رو ماشین ها.
۳۸- می توانیم در زمانی که جشنی در رابطه با نیمه شعبان برگزار می شود، با یک هدیه کوچک مثل پیکسل یا ساق دست و… دانشجویان را خوشحال کرد و بگوییم این هدیه از طرف دوست شما امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
۳۹- هدیه معنوی.
بهتره در ابتدا لطف هایی که حضرت در حق ما می کنند رو یادآور بشیم؛ بعد بگیم شما چه هدیه ای برای ایشون دارین. (مثلا ترک یک گناه) بعد بهشون یک چیزی مثل گیاه بدیم که براشون یادآوری بشه.
۴۰- ارسال کارت دعوت با نام افراد به نظرم بسیار تأثیر دارد. البته طرح کارت دعوت برای هر نفر هزینه زیادی را متحمل می شود که می توان برای هر اتاق در خوابگاه ها این کار صورت بگیرد.
۴۱- برش کیک تولد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف که روی کیک عمر حضرت نوشته شده با شمع به عنوان قسمتی از جشن یا یه برنامه مجزا.
۴۲- بخش های پنج تا شش خطی جذاب از یک کتاب که در رابطه با مهدویت است به صورت کارت پستال به بچه ها بدیم با ذکر منبع و نویسنده (که ترجیحا به علت قشر خاکستری، نویسنده ها ادبی باشند.) یا در اردو داده بشه یا صبح روز نیمه شعبان در ورودی دانشگاه یا دانشکده ها به بچه ها داده بشه.
۴۳- می شه یک بنر زد با تیتر مثلاً ترک گناه و یک سری برگه چسب دار (استیکر) بهش چسبوند. در غالب اینکه هرکس دوست داره برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف یک گناه رو روز تولدشون کنار بزاره گناهش رو روی اون برگه بنویسه و توی گودالی که توی محوطه دانشگاه کنده شده، بنداره… ترجیحاً کنار همون بنر.
۴۴- برگزاری مسابقات مثل این نمونه:
۴۵- برای مسابقه می شه کتاب هایی رو همراه با سؤال توزیع کرد. حجم کتاب ترجیحا کم باشه و ساده و روان. هم چنین برگزاری مسابقه کتاب خوانی با گذاشتن جایزه نفیس فکر می کنم راه خوبی برای شناخت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باشه…
مثل کتاب انتظار عامیانه حاج آقا پناهیان و آشتی با امام عصر از علی هراتی یا کتاب زیبای گزارش لحظه به لحظه از ولادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از آقای انصاری برای این کار مناسب تره.
۴۶- مسابقه رو می شه گروهی برگزار کرد. کتاب سه قسمت شود و گروه های سه نفره.
۴۷- استفاده از مسابقات در فضای مجازی و جلسات پرسش و پاسخ.
۴۸- استفاده از مسابقات با جوایز نفیس. اگر هزینه را بتوان تأمین کرد، برای جذب دانشجو جواب می دهد.
۴۹- یک معمای بزرگ با محوریت آنچه که بعد ظهور اتفاق می افتد، داشته باشیم تا دانشجویان با حل هر مرحله از معما با یکی از مسائلی که بعد ظهور رخ می دهد، آشنا شوند. مثلا اینکه فقر از بین می رود، همه انسان ها در سطح برابر زندگی می کنند، پیشرفت علمی و… در واقع یک بازی مثل اتاق فکر و … باشه ولی معماها پیرامون ظهور باشه. مثلاً معما می شه به صورت این باشه که آیا می شه کسی ۱۲۰۰ سال زنده باشه، مطرح بشه.
۵۰- یک امتحان سراسری در دانشگاه برگزار کنیم با موضوع اینکه چقدر امام زمانت را می شناسی و بعد برگه ها تصحیح شده و در پایان شخصی در باره نمرات کسب شده و اینکه چقدر شناخت ما نسبت به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف کم است، توضیح بدهد.
۵۱- با توجه به استراحت افراد در نمازخانه ها و یا استراحتگاه ها در دانشگاه، به نظرم بتونیم در ورودی به استراحتگاه یک برگه کوچک بدیم و جذب برای سؤالی باشد و با پاسخ به آن قرعه کشی شود، بسیار به صرفه و جذاب است.
۵۲- جنبه هنری برای مخاطب عام بسیار مهمه و امتحانش رو پس داده. چرا که بعضی ها آن چنان دغدغه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف رو ندارند، نمی خوان کتاب بخونن. در این صورت اگر یک کار هنری بدیم یا یک تأثیری بگذاریم که فقط به این یاد بیافتند که تولد امامشونه، خیلی می تونه مؤثر باشه. مثل شعب سه شنبه مهدوی، در کنار اون می شه محتوا رو گنجوند.
۵۳- آماده کردن دفترچه مانند:
۵۴- پخش کارت مانند:
۵۵- برگزاری نمایشگاه مفهومی مانند:
«رد پا با محوریت شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها»
۵۶- چاپ و پخش این برچسب ها هم حداقل برای تبلیغ مناسب است:
۵۷- کار باید تا حد امکان صحنی باشه تا مخاطب جذب بشه. کار صحنی مانند:
۵۸- برگزاری تئاتر هم خوبه…
خیلی ها مخصوصا تیپ خاکستری با تئاتر ارتباط خوبی می گیرن. من گروه تئاتر می شناسم در حوزه مهدوی… کار عالی و مجانی هم نمایش می دن… چون بانی خیر اون ها رو حمایت می کنه:
معرفی گروه_تئاتر (گروه فرهنگی مسلم)
«السلام علی ربیع الانام»
«سلام بر بهار آدمیان»
با وجود برو و بیای آخر سال، مسلمی ها در حال آماده شدن برای نمایش نیمه شعبان اند.
فرصت اندک است و کار بسیار، اما امید جلب عنایات دوست سرزنده نگهمان می دارد.
با ما همراه باشید و کانال را به دیگران هم معرفی فرمایید.
بسیار نمایش های خوب و پر محتوا در ایام نیمه شعبان و فاطمیه دارند.
۵۹- اجرای برنامه با تم تشکر. مخاطب ها با این فضا که از هرکسی که یک خوبی در زندگیت بهت کرده، همین الان ازش تشکر کن. درگیر موضوع می شن به صورت فرد به فرد این کار انجام می شه و فضای تشکر کردن از تمام کسانی که خوبی برای ما کردن باز می شه.
در این بین کارهایی هم انجام می شه و مخاطب ها برای یک جشن بزرگ دعوت می شن. جشن به صورت تاک شو و با محتوای تشکر برگزار می شه. مانند جشن ویرگول:
اسم جشن ویرگول هست و محتوای اصلی آن این است که در زندگی روزمره خودمون یک ویرگول بگذاریم و لحظه ای صبر و درنگ کنیم و داشته هامون رو نگاه کنیم و از خدا برای این داشته ها تشکر کنیم. از نعمت وجود امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف تشکر کنیم…
حالا در این بین کارهای دیگه ای هم مثل گاری پشمک و تابلو بافتنی ویرگول توسط دانشجوها هم انجام می شه. قبل از همایش مثل این جشن ویرگول که یک نوع ایده است که صفر تا صدش رو بچه ها دانشگاه پیاده کردن؛ حتی گاری رو هم خودشون ساختن. خب این کار رو هر دانشگاهی با گرفتن ایده و راهنمایی می تونه انجام بده.
۶۰- پخش رزق به مناسبت میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز مادر:
۶۱- سه شنبه مهدوی
برنامه سه شنبه مهدوی این هفته ویژه میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز مادر
خیریه و مسابقه عکاسی هم داریم…
ساعت ۱۲:۳۰ رو به روی دانشکده ریاضی منتظر ما باشید…
![]() |
![]() |
۶۲- خیریه مهر و کتاب:
۶۳- رزق محتوا:
خوشا راهی که پایانش تو باشی…
می تونیم رزق هایی مجزا از این قبیل برای ترک گناه داده بشه:
عجب حلوای قندی تو…
میلاد مبارک امام حسن عسکری علیه السلام و حضرت مسیح علیه السلام
تلنگری نسبت به وجود مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف با تشبیه به بهار:
برگرد…
برگرد و رنگ را به رخساره شهر برگردان.
بهار نام فصلی در تقویم ها نیست. بهار، بودن در کنار شماست، حتی در سرمای زمستان.
برگرد و شهرمان را بهاری کن.
طراحی بنری که مخاطبان آن را رنگ کرده و شعار آن را معنی می بخشند:
نکته: امتداد برنامه ها بسیار مهم است. از طریق یک کانال می شه افراد رو برای برنامه های دیگر نگهداشت.
تبلیغ نیمه شعبان برای کودکان:
۱- دعوت از بچه ها باید متناسب با سن آنان باشد.
۲- دعوت پیتزایی بسیار می تونه جذاب باشه.
پیکی به همراه جعبه های پیتزا که حاوی کارت دعوت است، درب منازل روند و بگویند پیتزا آوردن؛ در حالی که داخل جعبه فقط کارت دعوت با یک نامه یا هدیه است.
حال می تونیم اگر بودجه بود، بگیم پیتزاش رو تو جشن یا مراسم می دیم یا هم نفری یک اسلایس براشون بذارین و…
همان طور که می دونین، مهم ترین قسمت دعوت است.
۳- از بهترین طرح هایی که تجربه کردم، برای کودکان در نیمه شعبان طرح ساده و اثرگذار «جشن تولد» است.
یک کودک تعدادی از دوستانش را (حدود ۲۰ نفر) در خانه خودشان به عنوان جشن تولد دعوت می کند و همه فکر می کنند که تولد اوست. وقتی همه جمع شدند، یک مجری شروع می کند به این که شما امروز به جشن تولد دوستتان دعوت نشده اید بلکه این جشن تولد بهترین پدر دنیاست و برنامه جذابی اعم از مسابقه نمایش دو سه نفره اجرا می کند.
موردی که بعضی از اولیا اجازه نمی دهند که فرزندشان در جشن تولد دوستانش برود، در این باره باید خانواده ها رو در جریان قرار داد قبل از دعوت.
۴- از طریق مسابقات و بازی های کامپیوتری خاص فکر می کنم باید بیشتر مانور داد. باید دید بچه ها با چی بیشتر آشنا هستند، البته بازی کامپیوتری در این زمینه فکر می کنم در کشور ما زیاد کار نشده است. انیمیشن هم بین بچه ها خیلی طرفدار داره.
این ایده خیلی می تونه قدرتمند عمل کنه ولی این که یک برنامه نویس خوب باشه که بتونه نرم افزار یا بازی در این زمینه تولید بکنه هزینه زیادی داره.
۵- کودکان با نمایش های عروسکی نیز خیلی انس می گیرن و رابطه بر قرار می کنند. می شه داستان های مهدوی را در قالب نمایش های عروسکی به نمایش گذاشت.
۶- آموزش و یاد دادن و عهد بستن با هم در مجلس برای نکات ذیل:
دعای فرج قبل از خواب
صحبت با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
و صدقه دادن به نیت فرج
۷- هر کسی روی کاغذ تعدادی از آرزو های خودش رو بنویسه، بعد یک نفر در رابطه با آرزو هاش صحبتی بکنه و انتظار امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را برای بچه ها تعریف کنه و سبک آرزو های بچه ها رو تغییر بده تا بچه ها بدونند چه آرزو های بزرگی وجود داره.
۸- نوشتن نامه برای یکی از شخصیت هایی که بچه ها دوست دارند و سپس داستانی در مورد مهربانی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تعریف شود یا مطلبی گفته شود و درخواست کنیم حال یک نامه برای مهربان ترین پدر بنویسند.
۹- نوشتن نامه و با بادکنک به سمت آسمان فرستادن جذاب و فوق العادست. حتی می توان به بچه ها گفت روی بادکنک ها یکی از نام ها یا القاب حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را بنویسن و یاد می گیرن که می تونن با امام زمانشون در ارتباط باشن.
۱۰- به عنوان یک نوجوان دوست دارم که در جشن امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف انواع مسابقات مذهبی برگزار شود. چون الان فکر کنم اطلاعات کودکان و نوجوانان در مورد معصومین علیهم السلام بیشتر شده باشه.
۱۱- نمایش با نور و سایه.
۱۲- طراحی جشن مسابقه صفت با محوریت یاری خیر.
۱۳- موسسه هفت آسمان یک بازی جالب به اسم مسیر خوشبختی تولید کرده، البته این بازی درباره غدیره، من این بازی رو تهیه کردم و توی کلاس درسم با بچه ها بازی کردم. خیلی براشون جذاب بود. و خب در عین جذابیت خیلی اطلاعاتشون رو در مورد امیرالمؤمنین علیه السلام بالا برد. اگر بشه یک بازی مثل مسیر خوشبختی برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هم طراحی بشه، خیلی عالیه. این بازی یک پک از تعدادی فلش کارته که فلش کارت ها چند دسته اند. اجمالاً، اعضا با پرسش و پاسخ هایی که طرح شده، شروع می کنن به چیدن نقشه ای که مربوط به جنگ ها و اتفاقاتی که مربوط به امیرالمؤمنین علیه السلام (مثل لیله المبیت) هست.
(لینک کانال هفت آسمان: https://t.me/Haft_Aseman)
۱۴- ما برای جمعه آخر سال به این ترتیب عمل کردیم که در برگه هایی کوچک چند جمله خطاب به حضرت نوشته شد و بچه ها جمله را ادامه دادند. خیلی برایشان جذاب بود. برای فرزند پنج ساله خودم یقین شده که با نامه نوشتن می تواند با حضرت دوست بشود.
۱۵- من با بچه ها در ارتباطم خوشبختانه بازخورد بسیار عالی ای در شعار دادن دارند.
می شود مانند یا علی که در ذهن حک شده است و موقع بلند شدن می گن یاد بدیم، در خیلی از کار ها از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف کمک بگیرند.
۱۶- پخش تعدادی کتاب داستان با موضوع امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بین بچه ها و درخواست این که هر جلسه یکی بیاید و با زبان خودش کتابش رو ارائه بده به همکلاسی هاش هم خوب به نظر میاد.
البته باید کتاب ها جذاب باشن. این کار برای این که بچه ها به کتاب خوانی هم علاقه مند بشن و سرانه مطالعه مون رو بچه های کشورمون بالا ببرن هم خوبه. اما خیلی سخته که کسی رو مجاب کرد از خوندن لذت ببره.
آقای محمد عزیزی متخلص به نسیم، شاعر و نویسنده کودک هستن.
۱۷- کتاب داستان بچه ها معمولاً تعداد صفحاتشون خیلی کمه، و خب اکثر صفحات هم تصویر هستند تا متن. ما برای فاطمیه توی دانشگاه کتاب پخش کردیم درباره شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها، خیلی مؤثر واقع شد، خیلی زیاد.
در مورد کودکان هم وقتی ببینن تعدادی از همکلاسی هاشون علاقه نشون می دن، خواه ناخواه دیگران هم به این سمت کشیده می شن. فقط کافیه توی هر کلاس ۴ یا ۵ نفر علاقه نشون بدن.
۱۸- ما در دبیرستان که بودیم، به عنوان مسابقه آمدن مدرسه و تعدادی کتاب پخش کردن و مسابقه چند روز بعد برگزار شد و تعداد ۹۰ نفر از ۱۰۰ نفر در مسابقه شرکت کردن، پس قطعاً جو دوستانه و مسابقه خیلی تأثیرگزاره.
۱۹- بچه ها به شدت خواهان کار گروهی هستند. بازی های گروهی به نظرم بسیار خاطره انگیز باشد.
۲۰- یه بار یک بلیط اومد در خونمون، بلیط قطار بود. توی بلیط نوشته بود یک نفر با این خصوصیات اسیر شده، آیا مایلید در نجاتش به ما کمک کنید؟
آدرس و زمان حرکت قطار رو هم نوشته بود. وقتی برادرم رو بردم به آدرس یک جشن بود که از ابتدا به صورت جدی تحت مسابقات بسیار جذاب مثل پینت بال و غیره بچه ها رو درگیر نجات حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف کرد و نام حضرت رو شعار بچه ها کرده بودن و شیطان و صفاتش رو برای بچه ها منفور و قابل کشتن معرفی می کرد.
۲۱- به نظرم با داستان کوتاه و مجری گری و مسابقات که کمی سنتی شده است، با کمی ایده جدید بتونیم بسیار موفق باشیم.
۲۲- چند ماه پیش کلاسی رفته بودم با محوریت تربیت کودک مهدوی، خیلی به کارم اومده و ایده ها و برنامه های زیبایی ارائه می ده. اگه لازمه لینکش رو می فرستم، تربیت مربی مهدوی.
(لینک کانال: http://telegram.me/khmahdaviat)
۲۳- اگر بشود داستان های مهدوی جذاب رو برای بچه ها توضیح داد و بعد سؤالاتی رو مطرح کرد از اون داستان و هر کس تونست سریع تر جواب بده، بهش جایزه داد، این جور بچه ها از اول داستان ذهن خودشون روآماده داستان می کنن تا بتونن زودتر جواب بدن. با این کار هم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف رو بهتر میتوان شناخت بهشون.
۲۴- دادن کلماتی به بچه ها و درخواست ساختن داستان و یا دادن داستان و تعریف توسط آنان. ولی من فکر می کنم داستان مهدوی در قالب نمایش عروسکی با انیمیشن باشه، جذاب تره. چون بچه ها بهتر داستان رو درک می کنن.
۲۵- برگزاری صبحگاه مهدوی در مدارس خیلی عالیه. من خودم اجرا کردم بچه های مدرسه خیلی علاقه دارن و منتظر روزی هستن که نوبت صبحگاه مهدویته. و این برا خود من خیلی آرامش دهنده است.
۲۶- برای کودکان ما که الان همش در حال دیدن روضه هستن و می گن ما فقط غم داریم (متأسفانه به خاطر رفتار بد ما)، قطعاً جشن گرفتن و نشون دادن این که ما هم شادیم و شادیمون به خاطر شادی ائمه علیهم السلام است. همان طور که به خاطر این عزیزان ناراحت می شیم. خیلی کمک بزرگیه و توی اون جشن چون بچه ها خیلی زرنگن، تنها یک تلنگر براشون کافیه.
۲۷- من برای ابتدایی کار کردم. تمام مطالب شامل نیایش و چیستان و حدیث و حکایت و شعر و… را مهدوی انتخاب می کنم.
۲۸- اگر بتوانیم کاری کنیم که بچه ها پس از نیمه شعبان هم دغدغه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف داشته باشند، عالیست. مثلا با مسابقه های گوناگون یا دورهمی های ساده و اردو های کوچک، جمع شوند و تذکر دهیم کار نباید در یک مــدت بــاشــه. یک زمان خاص بچه دغدغه داشته باشه اما بعد به خاطر مشکلات و… از یادش بره. مستمر یادآوری کردن خیلی تأثیر گذاره. چون انسان از نسیان میاد و به معنای فراموشیه. و باید دائما بهش یادآوری بشه.
۲۹- می شه گروه سرود با اشعار مهدوی تشکیل بشه و اعضایش خود بچه ها باشن. برای همخوانی سرود می توان تابلو وایت برد آورد و متن شعر رو نوشت و همون جا با بچه ها چندین بار تمرین کرد و خواند. ما برای خردسالان هم که توانایی حفظ شعر طولانی رو در مدت کوتاهی ندارن، یه دو بیتی آماده کردیم که دور کیکی که شمعش رو روشن کرده بودیم، دستای هم رو گرفتیم و (البته حتما مربیان بین بچه ها برای حفظ تعادل دایره هستن) دور کیک می چرخیدیم و چرخش هامون رو کند و تند می کردیم و گاهی وقتا جلو عقب می رفتیم و اون دو بیتی رو می خوندیم. که البته بچه ها تا دو بیتی رو یاد بگیرن، کمی طول می کشه. چون همراه با حرکات هم هست، تمرکز کافی ندارن ولی لحظات هیجان انگیز خوبی با نام امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بود.
یکی از دو بیتی ها که خاطرم هست، این بود:
تولد امامه – شیرینی و کیک بیارید
امامی مهربانه – شیرینی و کیک بیارید
یا یک شعر بلندتر هم بود که با حرکات دست به نشانه بارون و یا پریدن مثل گنجشک همراه بود.
چیک و چیک و چیک بارون میاد
جیک و جیک و جیک گنجیشکه میاد
می شینه روی شاخه
می گه به ما بچه ها فصل بهاره
تولد امام مهربون ما شده
بر لب ما بچه ها خنده شکوفا شده
البته این شعر ریتم خودش رو داره و دوستان می تونن ریتم مورد نظر خودشون رو بهش بدن.
۳۰- مسابقه نقاشی هم بسیار می تونه جذاب باشه. چند روز قبل از برنامه در محله یا افرادی که نظر هستند، نقاشی ها پخش شود و گفته شود که در یک روز مشخص به مکانی بیان برای دریافت جایزه و در آن جا تقاشی ها را قاب کرده و به همراه یک برنامه جایزه بدهید. خاطره بسیار عالی ای می شود.
۳۱- از شخصیت هایی که بچه ها خوششون میاد، بد نیست استفاده بشه. مثل عمو پورنگ یا… و از شخصیت ها خواسته بشه درباره امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف صحبت کنه یا داستان تعریف کنه. به طور کلی از صدا و سیما نباید به سادگی گذشت (بخش کودک) نیم بیشتر کودکان این کشور پایه ثابت تلوزیون هستن. برای کار مداوم به نظرم از صدا و سیما باید شروع کرد. اما برای عملی کردن نیاز به یک ارتباطی با صدا و سیماست که بتوان از طریق آن برنامه ای خاص اجرا نمود.
۳۲- به نظر من طنز هم عالیه.
۳۳- من از کودکی خودم، بهترین جشنی که یادمه جشنی است که تمام افرادی که جشن را برگذار کرده بودند، کودک بودند و در هنگام برش کیک با تذکری بسیار زیبا همه اعضا گریه کردند و تمامی مدعوین نیز اینکار را انجام دادند. می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
۳۴- یکی از ایده های مفید برای جشن گرفتن، استفاده از شخصیت های برجسته است اما نه به این صورت که از خود طرف دعوت کنیم. بلکه شخصی رو شبیه اون فرد در بیاریم یا این که از یک شخصیت خیالی برگرفته از دو شخصیت واقعی استفاده کنیم. این روش در دعوت کودک بسیار مفید واقع شده.
۳۵- یه کار دیگه ای هم که انجام دادیم و بسیار بسیار بچه ها لذت بردن، خالی کردن پوست تخم مرغ از قبل به تعداد بچه ها بود که توش رو خورده کاغذ رنگی های ترجیحا براق ریختیم و بچه ها در لحظه ای که ما مشخص کردیم (که می تونه مثلا لحظه ای باشه که توی داستان بهشون می گیم و توی اون ساعت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به دنیا اومدن) یک شعر شاد کودکانه مربوط به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف رو که البته هیچ آهنگی هم نداشت، پخش کردیم و یکی از مربی ها تخم مرغ ها رو بین بچه ها تقسیم کرد و بچه ها با علامت ما تخم مرغ هاشون رو به سقف زدن. خیلی لذت بردن. بماند که منزل صاحب خانه به چه روزی در اومد.
۳۶- می شه یه کارت کوچولوی تبریک درست کرد و به بچه داد تا در پایان جشن تبریکات خودشون رو برای امام حسن عسکری علیه السلام و حضرت نرجس سلام الله علیها بابت به دنیا اومدن فرزندشون بنویسن. یا تبریکاتشون رو به پدر و مادر بنویسن و ببرن خونه هدیه بدن. اگر بشه خودشون کارتاشون رو درست کنن که چه بهتر.
۳۷- استفاده از نمایش عروسکی دستی هم می تونه برنامه رو جذاب تر کنه مخصوصا برای دختر خانم ها.
۳۸- ما برای دختران دبستانی داستان شب تولد امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف رو خلاصه شده همراه با شعر آماده کردیم و یک مقدار هم سنت شب های نیمه شعبان رو گفتیم بهشون و البته خود بچه ها رو در قالب نقش هایی مثل فرشته هایی که امام رو به آسمون بردن و بعد هم خانواده هایی که توی عصر ما شب نیمه شعبان شیرینی پخش می کنن، قرار دادیم. و دکور هم که بسیار مهمه. برای برقراری ارتباط با فضا سعی کردیم درست کنیم. برای آسمون ابر و ستاره و برای ایجاد محله با یونولیت و کاغذ رنگی درخت و چمن و گل و برای فرشته هامون هم سربند و دستبند نقره ای.
۳۹- مهم ترین نکته اینه که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خیلی زیاد کودکان رو دوست دارند. بیشتر از هر کسی. باید از دوست داشتن امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نسبت به کودکان بهشون بگیم. امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف کودکان یتیم و خیلی مورد لطف بیشتری دارند و اگر بشه در یتیم خانه ها این مساله عنوان بشه، عالیه. در کل به بچه شیعه ها که خودشون رو شیعه قلمداد می کنند، باید گفت عزیزانی دارند که با دل های پاکشون از اونا مدد بخواهند و از هیچ چیز در این دنیا و در آخرت نترسند. اگر می دونند ستمی رو نمی کنند و در راه روشن و حق قدم بر می دارند، البته حتما باید در کشورمون خیلی زیاد جوان ها درگیر این مورد باشند. متأسفانه گروه هایی هستند که کودکانی که در این سرزمین به دنیا می آیند و شیعه هستند و نان و نمک این سرزمین رو خوردند و قد کشیدند و به دیگر ادیان دعوت می کنند و متأسفانه موفق هم عمل می کنند و در کمال تعجب کوتاهی و قصوری هم در مواردی دیده می شه که باور نکردنیه. واقعا خیلی باید تلاش کرد شیعه ها شیعه بمانند و ناامید نباشند. که البته قصوری باور نکردنی در این زمینه در برخی از لایه ها دیده می شه که حیرت انگیزه. کودکان رو با انواع اسباب بازی ها و داستان های شیرین از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تشویق کنیم عالیه. امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به دل پاک و معصوم کودکان نظرات بسیار ویژه ای دارند رو بگیم، بگیم که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شیرین ترین اتفاقات رو برای زندگی اونا رقم خواهد زد…
۴۰- من از تصاویر این کتاب تو پاور استفاده کردم که زیبایی های ظهور با شعر و حدیثش هست و برای دختران ابتدایی توضیح بدم ان شاءالله تا ایجاد انگیزه بشه برای انتظار و دعا برای ظهور حضرت و بازشدن زیبایی های ظهور.
از این طرح ها که در این کانال هست، برای کارت امتیاز تشویقی کودکان و نوجوانان در مدارس نیز استفاده شده.
۴۱- ما یک کار ویژه برا کودکان کردیم با موضوع زیبایی های ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
عیدی مهدوی برای نوروز ۹۷
بچه ها و کوچکترها رو با یک عیدی امام زمانی خوشحال کنیم.
۴۲- داشتم به این فکر می کردم که برای جشن مهدوی نظر خود حضرت چی می تونه باشه؟
جسارتا خودم رو جاشون گذاشتم. دلم خواست اول نیمه شعبان رو به هر طریقی زنده نگه دارند تا به افسانه نپیوندم و در مراسم با محوریت یارگیری حرف زده بشه. دوم این که بعد مراسم از افراد جذب شده، نام نویسی کنند. و سوم این که برای افراد نام نویسی شده، یک برنامه مدون آشنایی با قرآن و حدیث بذارن و با آموزش و پروش افکار اونا رو برای تشکیل جامعه مهدوی آماده کنند.
شما جای ایشون باشید، چی دلتون می خواست؟
درخواست ها:
۱- ما برای نیمه شعبان در اتریش جشن داریم.
جشن کودک هم هم زمان با جشن بزرگسالان برگزار می شود.
مشکل ما این هست که اکثر مخطبان کودک ما آلمانی زبان هستند.
دوستان تجربه مشابه یا ایده ای دارند برای بهتر برگزار شدن؟
۲- بزرگواران اگر مسابقات مختلف در جشن و کلاس ها و… سراغ دارند، لطفا بفرمایید.
۳- بچه ها دوست دارند در بین بقیه برتر باشند و در جمع معروف شوند و ازشان تعریف شود. دوستان نظری دارند در این مورد که بتوانیم به میلاد امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف ربط بدیم؟
۴- دوستان من یک ایده دارم. دنبال نویسنده کودک در زمینه کودک نمایش نامه یا داستان هستم. کسی رو می شناسید، معرفی کنید لطفا.
۵- دوستان تصویرگر یا طراحی سراغ دارید که خدمتگذاری بتونن چند تا طرح برامون بزنند؟
۶- نمونه ای از نمایش عروسکی دارید؟
لطفا جهت پاسخ گویی به درخواست ها و ارسال نظرات خود در رابطه با همایش طوفان فکری «تبلیغ میلاد امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف برای کودکان» با آی دی زیردر ارتباط باشید:
https://t.me/safirangroup_admin
تبلیغ نام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در مدارس:
این همایش شامل طرح های ذیل می باشد:
۱- طرح های مشترک در تمام گروه های سنی
۲- طرح های ویژه گروه سنی دبستان
۳- طرح های ویژه گروه سنی متوسطه، دوره اول و دوم
طرح های مشترک در تمام گروه های سنی:
۱- در سخنرانی های این ایام با توجه به تقارن با روز معلم در پی تجلیل از مقام معلمان، از نقش امام در تعلیم امت و ضرورت فرستادگان الهی صحبت کرد.
۲- باید وابسته به سن دانش آموزان مدرسه، پیغام نیمه شعبان رو با راه های مختلف رسوند. مثلاً تئاتر برای یه قالب سنی، برنامه مجری محور یه قالب دیگه و…
۳- در مطالبی که به دانش آموزان انتقال داده میشه، خیلی باید به این نکته توجه کرد که اثر ارتباط با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف طوری بیان نشه که اگر با ایشون دوست و همراه بشی، به همه خواسته هات میرسی. یعنی تأکید بر شیرینی ارتباط و پدر بودن اما نه اینکه چون پدرن و مهربان، خواسته های دنیوی رو می دهند. دنیا محل امتحان است و هرکه با تقواتره، امتحان سنگین تری هم داره. به نظرم اگر به این نکته توجه نشه، افراد ممکنه با حل نشدن مشکلاتشون از ارتباط با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف سرخورده بشن. مخصوصاً توی مناطق محروم که مشکلات خیلی زیاده، توجه به این نکته خیلی مهمه.
۴- درست کردن نمایشگاه غرفه ای در حیاط مدرسه با کمک خود دانش آموزان و بعد اجرای مطالب توسط والدین می تونه جذاب باشه.
۵- برای دانش آموزان مخصوصاً چون ایام عید است، محتواها رو اگر در قالب داستانی طنز بیان کرد، تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
۶- اجرای ایده جشن تولد هم در مدارس باید زیبا باشه. اول حس ارتباط و سخن با حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف رو تجربه کنن، بعد بگیم اگر کسی راجع به مسئله مهدویت سؤال داره، تو صندوق سؤالات مهدوی بیاندازد. تا آخر سال، هر روز سر صف مربی پرورشی مدرسه یکی از سؤالات رو جواب بده.
۷- یک معلم در باب تدریس علوم بسته به سن مخاطبش می تونه از فواید خورشید بپرسه. تحقیقات روز رو راجع به اهمیت اون بگه و بعد با مثال خورشید پشت ابر، متذکر به وجود امام غائب عجل الله تعالی فرجه الشریف بشه و برای دبیرستان موضوع عصر ظهور و رشد علمی و فرهنگی که آن زمان اتفاق خواهد افتاد، می تواند مناسب باشد.
۸- انجام بازی ها و مسابقات در مدارس به صورت لیگ و با شعارهای مذهبی هر تیم یک شعار و پس از کسب هر موفقیت تکرار آن شعار و تذکری کوتاه در آخر.
۹- چاپ بروشور مهدوی + شاخه گل + شیرینی + چند کلام حرف حساب، اجازه از معلم و توضیع وسایل بین دانش آموزان در ده دقیقه آخر کلاس. هنگامی که بچه ها شیرینی میل می کنن، چند کلام در مورد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف حرف زدن.
۱۰- اجرای یک نمایشنامه طنز و در آخر از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف گفتن. مثلا اینکه بچه ها می دونین که شما یک پدری به نام حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف با این ویژگی ها دارین؟ کارساز است و خیلی بچه ها خوششون میاد.
۱۱- بهترین کار برای جذب بچه ها این است که با اجرای برنامه ای شاد و بعد پخش شیرینی و شربت یک تراکت و یک شاخه گل محمدی و در آخر هم یک گروه سرود که سرودی در مورد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می خوانند، برنامه را تمام کنیم.
۱۲- برای مدارس دختران، گل نرگس مصنوعی به عنوان هدیه بسیار خوشایندشان است.
۱۳- یکی از کارهایی که دوستان میتونن مانور خوبی روی اون داشته باشند، تبلیغ در مدارس حومه شهر است. حتی با کمترین هزینه و کوچک ترین هدیه به دانش آموزان محروم آن مناطق، بازخورد بسیار عالی خواهید گرفت و در تبلیغ بسیار بسیار موفقید. چرا که در آن مناطق به دلیل فقر و نبود امکانات خیلی راحت تر و بهتر می توانند تأثیرگزار عمل کنند. البته با عنایت حضرت.
۱۴- قراره با خواست خدا تابلوهایی با نام مبارک حضرت و ذکر صلوات برای سلامتی و فرج امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف تهیه کنم برای بالای تخته کلاس دو فرزندم و این تابلوها را برای همه کلاس های این دو مدرسه هدیه کنم که در شب نیمه شعبان زده بشه. ان شاءالله که هر زمان بچه ها یا معلم چشمشون به این نام مبارک افتاد، به یاد ایشان بیافتند.
۱۵- مسابقه به صورت جدول درباره امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف طراحی شود. به برندگان به قید قرعه جوایزی داده بشه.
۱۶- در مدارس تبلیغ در تعداد بالا به نظرم تأثیرگذاری کمتری دارد. به صورت کلاس به کلاس باشد ترجیحاً. تجربه من هم همین بوده که کلاس به کلاس اثر بسیار بیشتری داره تا جشن با مجری و سخنران عمومی توجه دانش آموزان خیلی بیشتره. برنامه کلاس به کلاس و در حد ۱۵ دقیقه بهتر از یک برنامه ۲ ساعته شلوغ میتواند باشد.
۱۷- دوستان دو تا نکته رو در نظر داشته باشین که در ایام نیمه شعبان بچه ها به امتحانات پایان ترم رسیدن و درگیرن. بنابراین پیشنهاد می کنم برنامه های کم حجم و تلنگری داشته باشین.
۱۸- بزرگواران دقت بفرمایند که راه تبلیغ باید مورد رضایت حضرت و شرعی باشه. خلیفه ملعون اول هم اشک زیاد می ریخت اما ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام رو غصب کرد. هدف این است که آنها با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آشنا و مطیع ایشان بشن.
طرح های ویژه گروه سنی دبستان:
۱۹- برای دختربچه ها، موضوع پدر مهربان تأثیر خوبی خواهد داشت و در مورد پسربچه ها، قهرمان و الگو معرفی کردن حضرت.
۲۰- برای پسرای دبستانی اول تا سوم، با توجه به سن پایین، اگر تذکری در قالب داستان و یا بازی های ساده که هدف آن چشاندن مهربانی حضرت به بچه ها باشد و یا حتی میتونن پس از یک برنامه بسیار شاد، دست های همو بگیرن و عهد ببندن که هر شب با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف صحبت کنند. البته مسابقه های شاد خوراکی به همراه نقاشی هم می تواند جذاب باشد.
۲۱- برای این سنین بیشترین تأثیر رو داستان داره. اون هم با رعایت اصول خوب قصه گویی اما موضوعش در مورد رشادت حضرت علی علیه السلام باشه. با تذکر اینکه حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف وارث شمشیرشون هستن. اینقدر قوی هستن که کل عالم رو صلح و صفا میدن. دیگه هیچ ظالمی نمی مونه. من دو تا پسر دارم تو همین سن هستند. اینها عاشق رفتن به سربازی و تفنگ و… هستند. من با تعریف کردن از دلاوری های امیرالمؤمنین علیه السلام در جنگ ها و تعریف از حضرت ابالفضل علیه السلام الحمدلله تونستم به لطف حضرت کاری کنم که تو ذهنشون قویترین فرد به جای شخصیت های هالیوود و کارتن این بزرگواران باشند و حتی در موقع بازی پسر کوچکم می گه من علی بن ابیطالبم… و با هدایت علاقشون به سربازی بهشون می گم شما باید کاری کنید که سرباز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بشین. سربازای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف همه جوونن، نیروی ۴٠ تا سرباز دارند و وقتی کار بدی می کنند. می گم اگر این کارا رو بکنید که دیگه قبولتون نمی کنند.
۲۲- ساخت کاردستی دوران بعد از ظهور یا گل نرگس و…
۲۳- تعریف داستان از مهربانی امام
۲۴- هر روز یک پنج دقیقه آخر زنگ یک درس اختصاص داد شود به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و از دانش آموزان درخواست شود احساس خودشان را توضیح بدن.
۲۵- در زنگ هنر روی یک بنر ویا دیوار مدرسه نقاشی کنند و یک برچسب اللهم عجل لولیک الفرج داخل یک پاکت نامه با توضیح اینکه تا تولد آقا یدونه صلوات فرستاده شود، داده شود تا به منزل برده و هر روز به دانش آموزان یادآوری شود.
۲۶- یا یک هفته با دانش آموزان در مورد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف صحبت کنیم و هفته بعد از فکر دانش آموزان استفاده کنیم و همه کارها رو به عهده آنها بگذاریم.
۲۷- پخش هدیه ها یا حتی شاخه ای گل از طرف یه بابا بین دانش آموزان ابتدایی تحت عنوان تبریک مناسبت های مذهبی توسط ایشون مخصوصاً که اعیاد شعبانیه جای مانور بسیاری داره. در ابتدا بدون ذکر اسم حضرت و پس از جذابیت موضوع معرفی امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف.
ایده جشن غرفه ای سنین دوم و سوم دبستان
سالن انتظار:
در این مکان به افراد یک فانوس یا شمع که داخل قفس باشه (حتما اسباب بازی باشد برای جلوگیری از خطر احتمالی) داده می شود به همراه قاب چوبی که گلدانی روی آن چسبیده، باید بذر محبت امام را درگلدان بکارند (در گلدان داخل قاب می توان پیاز و پرچم گل کاشت)
غرفه شماره ۱:
درب ورودی و دیوار غرفه با عکس های فریبنده پوشیده شده و قلبی که روی آن نوشته شده، بهار دلها بیا (می شود از اکاسیو یا بنر یا مقوا وکاغذ استفاده کرد). تأکید می کنم در لحظه ورود، کوله پشتی هایی که درون آن توپ (همان تیر اسلحه وجود دارد و کارت طلایی و قطعه اصلی پازل) به افراد داده می شود. وارد سالن کاملا تاریک می شوند که وسط سالن یک سنگر تعبیه شده اطراف سالن با پارچه پوشیده شده و نزدیک به سقف روی دیوارها عکس هایی وجود دارد (عکس افرادی با موهای تیغ تیغی، فردی که هدفون به گوش دارد، عروسکهای باربی، نماز خواندن، هدیه دادن که با نورپردازی روشن می شوند و افراد با تفنگ هایی که از روی نقشه درتاریکی سالن پیدا کرده اند و با تیر (توپ) داخل کوله آنها را هدف می گیرند و نور تغییر می کند. (افراد باید در هر مرحله حواسشان به قاب باشد که آسیب نبیند و از مدرس یا فرد همراهشان گلبرگ های گل رو بگیرند و در آن بکارند)
گلبرگ ها می تواند از جنس چوب یا کریستال یا حتی فوم باشد. برای تسریع کار می توان قبلا ساقه اش را وصل کرد (می شود در اینجا مسیری را طراحی کنیم با لیزر که افراد بدون برخورد و به سلامت از آن عبور کنند و به عنوان امتیاز یک قطعه پازل انتخاب کنند.)
غرفه شماره ۲:
برای ورود به این غرفه، طبق نقشه که در سالن انتظار افراد مطالعه کرده اند، باید کارت طلایی را از داخل کوله پشتی پیدا کنند و در را بوسیله دو مدل پازل با قطعات کم (۵ یا ۶ قطعه) طراحی شده، یکی قلبی که قسمت هایی از آن سیاه شده و دیگری قلبی سالم روی قطعه وسط نوشته شده بهار دلها بیا
اولین قطعه همراه عزیزان در کوله پشتی قرار دارد، قطعه بعد را در صورت ساختن جمله «انا غیر مهملین لمراعاتکم» توسط مکعب هایی که روی آن نوشته شده، با زیرنویس فارسی و خیلی هم سخت و پیچیده نباشد، به عنوان امتیاز داده می شود (و گلبرگی که به گلدان داخل قاب اضافه شود) که باید در گلدان کاشته شود و یا حوض آب (بادی) با قلابی که آهن ربا دارد، کلمات حدیث را بگیرند و حدیث را کامل کنند.
غرقه شماره ۳:
قطعات پازل زیر پوشال ها پنهان شده (قلب سالم)، باید پیدا کنند. می توان بسته به امکانات برای پنهان کردن از بالن های کوچکی (سبد حصیری و چند بادکنک کوچک پر شده با هلیوم) معلق در فضا استفاده کرد. روی سبدها یا بادکنک ها کلماتی مانند معلم، ستاره، ماه راهنما نوشته شده.
غرفه شماره ۴:
صندوقچه هایی که در آن کتابچه کوچک داستان دو خطی از رفتار بچه هاست، زیر کتابچه قطعه ای از پازل وجود دارد. از هر دو مدل:
۱- زهرا وارد خانه می شود. بدون سلام کردن، به اتاقش می رود.
۲- زهرا وارد خانه شد. بعد از سلام به مادر، لباس هایش را آویزان کرد.
قطعه درست، زیر رفتار صحیح پنهان شده
غرفه شماره ۵: غرفه ابرها
ابرهای بادکنکی یا کاغذی یا پنبه ای که از سقف آویزان است، باید بپرند و ابرهای غیبت که روی آن کارهای بد نوشته شده را بکنند یا بادکنک ها را بترکانند تا به خورشید برسند و قطعه ای از پازل را پیدا کنند (این قطعه دست خورشید است).
در همه غرفه ها گلبرگ وجود داشت. روی میز کوچکی کنار غرفه، برای کسب امتیاز بیشتر می شود این قاب را طوری طراحی کرد که بعد از جشن هر هفته، مربی قطعه ای چوبی (لیزر شده) سر کلاس ببرد. (همراه با تذکرات اخلاقی) در پایان، پازل های کامل شده و گلدان گلی که گلبرگ های بیشتری داشته باشد، امتیاز بیشتری کسب می کند.
غرفه شماره ۶:
غرفه کافی شاپ با امتیازهایی که دریافت کرده اند، خوراکی تهیه می کنند (تعداد گلبرگهای داخل گلدان).
غرفه شماره ۷: غرفه ماء معین
در این غرفه چون افراد تشنه هستند، شربت یا حتی خوراکی شور تعارف می شود. با این توضیح که (ببینید فقط آب هست که رفع عطش می کند. با وجود اینکه این خوراکی ها خوشمزه است. ائمه علیهم السلام مثل آب گوارا هستند که نیاز ما را کاملاً تأمین می کنند و دیگر توضیحات در مورد ماء معین.
برای شاد شدن مراسم، افراد اگر جلسه می روند، قبلاً سرودی را با مدرس هماهنگ کرده اند. در غیر اینصورت اگر مهمان هستند، از طریق سی دی یا فایل صوتی دریافت می کنند و در پایان مراسم به همراه فرشته ها برای فرج دعایی کنند و از سالن خارج می شوند.
برای جذابتر شدن برنامه، روی سرشان گلاب اسپری می شود و گلبرگ گل می پاشند یا از بمب شادی استفاده شود و با اهدای هدیه ان شاءالله با خاطره ای خوش برمی گردند. می شود در یکی ازغرفه ها پک هایی حاوی بروشور و بادکنک و شرشره و خوراکی مثلاً اسمارتیز یا شکلات، پاستیل برای تبلیغ دوست و آشنا آماده کنند.
در غرفه ابرها، راهنما به کمک بچه ها میاد و پازل کامل میشه و به بچه ها توضیح داده میشه که همانطور که طراح این مجموعه، با وجود اینکه نقشه داشتیم، فردی رو برای راهنمایی ما گذاشته بودن و توی مراحل مختلف کمکمون می کردن، خداوند هم که خالق و آفریننده ماست، در این دنیا برای ما راهنماهایی قرارداده که در روز غدیر معرفیشون کردن و ما باید از این راهنماها برای رسیدن به مقصد و هدف استفاده کنیم و از آنها کمک بگیریم و وظیفه داریم که ایشان را که ائمه علیهم السلام هستند، به دیگران بشناسانیم. همانطور که پیامبر صلی الله علیه و آله حضرت علی علیه السلام و بقیه امامان رو معرفی کردند و فرمودند ایشان راه سعادت و هدایت را نشان می دهند و از راه ایشان بیرون نروید، الان هم در این زمان، آخرین امامان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند که هم ما را می بینند و هم در کارها به ما کمک می کنند. درسته که ایشون به ظاهر از پیش چشم ما غایبند و نمی بینیمشون ولی همیشه به فکر ما هستند و برای ما دعا می کنند. پس چه خوبه ما همیشه و همه جا ایشان را حاضر بدونیم و برای فرجشان دعا کنیم «اللهم عجل لولیک الفرج»
غرفه ۸: (غرفه آخر)
بنری که روش نوشته شده «انا غیرمهملین لمراعاتکم»، دو نفر در لباس فرشته باید پرده روی این بنر رو بالا بکشن. روی پرده پروانه های نسبتا بزرگی هست که روی بالهایشان دعای فرج نوشته شده. به بچه ها گفته می شود چشمهایشان را ببندند و با امامشان صحبت کنند. (همزمان با پخش افکتی مناسب و فضایی عطرآگین) بچه ها جون الان می خوایم چشمامون رو ببندیم و هرکی، هرچی دوست داره، تو دلش با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف صحبت کنه. بچه ها بیاین حالا که دلتون شکست، همان طورکه خودشون در تشرفات فرمودند، برای فرجشون دعا کنیم. این طور نیست که الان که تو جشن نیمه ایم، همیشه و همه جا می تونیم دعا کنیم. بعد هر نماز که یک دعای مستجاب داریم یا توی قنوت نماز. چجوری وقتی یه نفر رو دوست داریم، بهش محبت می کنیم. چون می دونیم امام ما رو دوست دارن و به یاد ما هستن، ما هم ایشون رو دوست داریم و برای فرجشون دعا می کنیم که از ما راضی و خوشحال باشن و سعی می کنیم گناه نکنیم. شما که معصومین و گناهی ندارین، دعاتون بیشتر مستجاب می شه. سعی کنید همیشه به یاد این پدرمهربان باشیم و برای سلامتی و فرجشون دعا کنیم.
دفترچه هایی که به شکل قلب هستن را به بچه ها می دهیم.
بچه ها هر روز قلب هامون رو باز می کنیم و توش می نویسیم و با امام مهربانمون درددل می کنیم و مطمئنیم ایشون طبق فرموده خودشون، به یاد ما هستند و برامون دعا می کنند. و بعد فضای جشن…
طرح پیشنهادی دوم: (غرفه های اول- دوم و سوم)
غرفه اول عبور از راهرویی تنگ باشد که طناب یا دستگیره هایی در آن وجود دارد برای کمک و موانعی که بچه ها زمین بخورند و امتیاز کسر شود.
۲- درغرفه ابرها، بچه ها باید ۸ فایده خورشید پشت ابر را بگویند تا اجازه کندن ابر یا ترکاندن بادکنک را پیدا کنند.
۳- بسته به امکانات، به جای قاب بچه ها می توانند در غرفه انتظار، گلدان کنفی درست کنند و در آخر گلدان گل را روی دفترچه بچسبانند.
طرح های ویژه گروه سنی متوسطه دوره اول و دوم:
۲۹- در مدارس راهنمایی، هر روز سر صف از یکی از شؤون امام صحبت کرد. بچه ها احتیاج به دوست و تکیه گاه و دلسوز دارن. میشه با خوندن یک داستان در این باره، اونها رو به ارتباط با امام سوق داد.
۳۰- اگر متن جذابی نوشته بشه و دو نفره سر کلاس اجرا بشه و دو نفر مباحث رو با هم بگن و مطالب رو به هم پاس بدن، هم دانش آموزان احساس خستگی نمی کنند و هم توجه می کنند.
۳۱- در هنرستان های نقاشی و گرافیک می توان مسابقه ای در سطح استان یا کشور ترتیب داد. مسابقه طراحی پوستر، خطاطی، تایپوگرافی و… عنوانش میشه چند بیت شعر راجع به حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف باشه و یا با استفاده از عبارات سلام علی آل یاسین باشه و یا اسامی حضرت به همراه معناهای آن ها.
۳۲- یک معلم نگارش می تونه با دادن موضوعات مرتبط مثل منجی، آرامش، دین جهانی و… به عنوان انشاء یا درخواست نوشتن متن ادبی یا تکمیل ابیات مرتبط با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف یا دادن موضوعات نامرتبط و درخواست از پیدا کردن ارتباط آنها با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بچه ها را به تفکر بیاندازه. مثلاً ارتباط امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف با پناهگاه، معلم، کشاورز و…
۳۳- روزنامه زیباترین روز تاریخ در زنگ تفریح، در حیاط مدرسه پخش شود. به این شکل که دو نفر وسط حیاط با صدای رسا بچه ها رو دعوت به گرفتن روزنامه می کنن و وقتی بچه ها نزدیک آمدند، بگویند که در ساعت بعدی سر کلاس هاتون میایم و از مطالب روزنامه سؤال و مسابقه طرح می کنیم.
۳۴- اول به صورت ناشناس بریم تو کلاس و شیرینی پخش کنیم. برای سن راهنمایی و بیشتر و پس از پخش و برداشتن، به بچه ها بگیم این شیرینی به مناسبت اینه که من یه دوست خوب پیدا کردم. دوستی که… از کمالات و مهربونی های حضرت بدون هیچ اشاره ای به نام ایشان بگیم و در آخر بگیم ایشان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند.
۳۵- نوشتن نامه توسط بچه ها، با این ترتیب که اول تذکر مهمه، بعد نامه رو بگیم به فردی میدیم که داره میره مشهد و یا سامرا. البته مهمه که متوجهشون کنیم که امام زمان در کنارشان هستند. یعنی نامه ساده، نیاز نیست آداب رقعه نوشتن رو توضیح بدیم. نامه کاملا از زبان خود بچه ها با توجه به داستانی ساده در مورد ترید و وحید بودن امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و یا تذکری به حضرت بستگی به سن دارد. اما باید تأکید کرد که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف اذن الله هستند و حرف های دل ما را هم بدون نوشتن می شنوند. درست است اما تأثیر نوشتن و اینکه در خاطرشون می مونه، بسیار بیشتر است. و سپس یاد بدیم که می تونن هر ثانیه با ایشان صحبت کنند.
۳۶- با توجه به حساسیت سن نوجوانان، تهیه پیکسل یا عکس نوشته و بنر در قالب جیبی و هدیه به این عزیزان با هدف انس با امام مهربان. البته دادن یک پیکسل باید همراه یک پرزنت ۵ دقیقه ای و جذاب باشه و الا متوجه مفهومش نمی شن یا گارد می گیرن و استفاده نمی کنن. (پیکسل یک چیزی شبیه گل سینه که دایره است. عمدتاً بهش پچ سینه هم می گن. جوون ها رو کیف هم میزنن)
۳۷- در سنین بالا می توان دیواری را برای نوشتن آماده کرد و دل نوشته بنویسند و هر روز آن را مشاهده کنند.
۳۸- سرود و شیرینی برنامه ریزی شده از قبل عید که می تونه سرود باهاشون کار بشه و کل بچه های مدرسه تو حیاط اجرا کنند.
۳۹- در رابطه با خورشید پشت ابر، می خواستم عرض کنم که خیلی خوبه به بچه ها این مطلب گفته بشه اما معمولا این مطلب بدون توضیح اینکه خوب، الان اثر ایشون توی زندگی ما بیان میشه. یعنی فقط میان اثر نور خورشید پس ابر رو از نظر علمی میگن اما مصادیق این فواید روی امام تطبیق نمیدن که چطوری حضرت در زمان غیبت به ما سود میرسونن. لذا اثرش اینه که اگر از دانش آموزان بپرسی، خب یعنی حضرت چه اثری برای ما در زمان غیبت دارن، نمیتونن جواب بدن و بدتر اینکه ممکنه به خاطر همین براشون این تصور ایجاد بشه این جمله انشاگونه و شاعرانه است.
حتما باید فواید امام در زمان غیبت برای بچه های دبیرستانی گفته بشه.
ما توی دبیرستان دخترانه طرح درسی نوشتیم و در دبیرستان دخترانه به صورت کلاس به کلاس بیان کردیم. دانش آموزها خیلی تحت تأثیر قرار گرفته بودن.
۴۰- برای دبیرستان دخترانه، می تونن بچه ها به کمک معلم کیک بپزن. اگر مدرسه امکاناتش خوب باشه و به نیت حضرت نرجس سلام الله علیها برای تولد پسرشون کیک بپزن. هر کلاس یک طبقه از کیک رو می پزه و بعد یک کلاس کار تزئین کیک رو عهده دار میشن و بعد مراسم رو اجرا می کنن. حین کار مربی خیلی می تونه حرف های مؤثر بزنه.
۴۱- یکی از وظایفی که معلمان میتونن به عنوان تکلیف در خانه به دانش آموز بدهند، نصب پوستری از نیمه شعبان در آسانسور یا اتاق و یا درب منزل است (قبلا معلم تعدادی پوستر نیمه شعبانی آماده کرده باشد).
۴۲- به نظر من می تونین کتاب هایی در مورد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف معرفی کنید و جوایز خوبی رو هم در نظر بگیرید. البته سؤالهایی رو که طرح می کنید، از متن همون کتاب های معرفی شده باشه یا می تونین کتاب بدین. بعدا لای اون کتاب سؤال بزارین به تعداد جوابایی که دادن، پول لای کتاب بزارین
۴۳- متن احساسی (زمان را دریاب):
زمانت که از دست برود، باور کن خیلی وقت ها سال ها می خواهی بازگردی و دوباره و دوباره چند دقیقه اش را تکرار کنی.
شاید آن چند دقیقه دنیایت را عوض می کرد.
یک زمان هایی حتی تاریخ هم نمی تواند، دیر کردت را فراموش کند.
تاریخ را ورق بزن، پر است از آدم هایی که دیر کردند، زود رفتند و دیر بازگشتند.
نمونه می خواهید؟
راه دوری نیست تا قصه کربلا
آن هایی که شبانه رفتند و پشیمان شدند. آن هایی که حبیب و مسلم را دیدند و همراه نشدند. آن هایی که دیر آمدند. همه و همه ظهر عاشورا که رسیدند.
خورشید، سر نیزه بود
تاریخ اسلام تاوان داد؛ صدها سال دیر کرد رسیدن خلافت به امیرالمؤمنین علیه السلام را.
هنوز هم تاوان می دهد!
به امامتان، به وجدانتان، همان روز برسید، نمی شود دلی را شکست و گفت فردا هم روز خداست!
شاید فردا دلی نبود، شاید فردا اویی نبود.
شاید فردا روزی نبود…
۴۴- میشه که یک روزشمار درست کرد به تابلو های مدرسه (دبیرستان) با متن های جذاب و مناسی سن بچه ها و در کنارش گل یا هدیه کوچیک بگذاریم.
۴۵- ما برای جشنمون قصد داریم زمانی که دعوت می کنیم، بگیم دلنوشته کوتاه بنویسند و وقتی که وارد مراسم میشن، بندازن داخل یه سبد و آخر برنامه سه تا رو به قید قرعه درمیاریم و اون افراد میان متن های خودشون رو میخونن و به هر ۳ یادبودی داده میشه.
تبلیغ نیمه شعبان در محیط های عمومی (خیابان ها):
۱- هر فردی در کوچه یا محله زندگی خودش پرچم های «اللهم عجل لولیک الفرج» یا پرچم «یا اباصالح المهدی» نصب کند.
۲- پشت چراغ قرمز یک فرصت مناسب برای تبلیغ است، چون افراد ۶۰ ثانیه یا ۱۲۰ ثانیه معطل هستند.
۳- اختصاص دیوارهایی در سطح شهر با هماهنگی شهرداری برای ایجاد هنر جمعی توسط مردم با مفهوم موعود و ظهور، همراه با قرار دادن ابزار نقاشی که توسط عوامل به آنها داده می شود.
۴- المان های شهرداری ها در سال های گذشته در مشهد و تهران خیلی تونسته در ایام عید جذب کننده افراد باشه برای عکس گرفتن و… می توانیم برای نیمه شعبان المان هایی مثلا باغچه گل نرگس و… را فرهنگ سازی کنیم.
۵- تلویزیون های شهری فرصت خوبی برای پخش کلیپ در ایام نیمه شعبان است.
۶- نصب تبلیغات مفید روی ماشین ها و تردد در سطح شهر.
۷- تهیه و پخش آویز ماشین با هدف یادآوری دعا برای حضرت.
۸- یکی از بهترین ایده ها برای معابر عمومی، یک دست بودن تزئین آن ها با پوستر یا پرچم هاست.
۹- اجرای طرح عهدی با مهدی به این ترتیب که هر فرد یک کار رو انجام و ثوابش رو هدیه کنه به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف.
۱۰- کتابچه، مجلات و روزنامه هایی برای این روز خاص چاپ شود.
۱۱- تهیه یک سری کتاب ها مانند مکیال المکارم و امثالهم و نوشتن یادداشتی در ابتدای کتاب که «در صورت اتمام کتاب، کتاب را به شخص دیگری امانت بدهید» و هدیه دادن آن به عابرین پیاده.
۱۲- می توانیم نذری کتاب برگزار کرد، کتاب های کم حجم مهدوی را تحت عنوان نذر سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به مردم داد و ازشون بخواهیم بعد از خواندن به دیگری بدهند. کتاب آشتی با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف می تواند هدیه مناسبی به افراد علاقه مند به بحث باشد…
۱۳- در خیابان ها، نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی مهدوی برای فروش برگزار کنیم.
۱۴- نور افشانی کنار خیابان خیلی جذاب و تأثیرگذار است.
۱۵- گذاشتن یک بیلبورد بزرگ و ثانیه شمار غیبت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف.
۱۶- در بیلبورد های تبلیغی شهر برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را با موضوع دوران با شکوه ظهور یا غربت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تبلیغ کنیم.
۱۷- یک تقویم بزرگ چاپ کنیم و بذاریم توی خیابون و از مردم بخواهیم که دوست دارن توی تقویم، در کدوم روز سال، روز ظهور نوشته شده باشه.
۱۸- تقویم های دیواری امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف سفارش بدیم و کنار ایستگاه های صلواتی توزیع کنیم. ترجیحا توصیه به دعای فرج یا دعای سلامتی امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باشه. این طوری تا آخر سال یادآوری می شه و ماندگاره.
۱۹- تعداد سال های غیبت حضرت بزرگ در محل ایستگاه صلواتی زده بشه. عدد زیاد اون تأثیرگذار خواهد بود.
۲۰- روی بنر یا شاسی و تابلو هایی «زیبایی های ظهور» را همراه با روایت های دوران ظهور به تصویر بکشیم و در ایستگاه های مترو، اتوبوس و پیاده رو ها نصب کنیم، به صورتی که همه را جذب کند.
۲۱- متن ها و احادیث و توقیعات کوتاه و اثرگذار را روی عکس هایی بسیار دلنشین چاپ نموده و داخل پاکت نامه ای با طراحی مناسب به چند رهگذر تقدیم کنیم.
۲۲- جملاتی مانند: «برای روز میلاد پدرم چه هدیه ای به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تقدیم کنیم؟» را بر روی بنر و یا پارچه ای زیبا و نسبتا بزرگ نوشته و در معابر نصب کنیم.
۲۳- پک هایی آماده کنیم با شکلات و مگنت به عابران پیاده دهیم. موضوع اصلی پک ها می تواند ترک یک گناه جهت ظهور باشد. مثلا من قول می دهم دیگر دروغ نگویم و یا در آن برگه هایی بدهیم تا تعهد بدهند که هر روز امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را یاد کنند و مثلا هر شب ساعت ۱۱ دعای فرج را بخوانند.
۲۴- پوستر های مربوط به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را به هر مغازه بدهیم و از ایشان بخواهیم که داخل مغازه یا به شیشه مغازه نصب کنند.
۲۵- ساختن کلیپ های آگاهی بخش به منظور ظهور و موانع آن و رایت آن روی سی دی با جلد ترغیب کننده به تماشای آن و پخش آن در معابر و مکان های عمومی.
۲۶- برگزاری یک نمایشگاه اقلام وکتاب هایی با موضوع مهدویت در کنار ایستگاه صلواتی.
۲۷- درست کردن کلیپ هایی با قطعه های کوتاهی از سخنرانی از مظلومیت و غربت مولای عوالم و فواید دعای فرج و… همراه با تواشیح و مداحی در بین سخنرانی ها و نشر آن.
۲۸- در بعضی ایستگاه های صلواتی میوه داده بشه برای تنوع، یا گرفتن فشار خون و قند خون در کنار توزیع شیرینی و شربت البته همراه با رزق معنوی. یعنی سعی کنیم کنار پذیرایی حتما یک کار فرهنگی داشته باشیم.
۲۹- کنار شیرینی و شربت که در خیابان پذیرایی می کنیم، یک دفتر بزرگ هم با خودکار بگذاریم و سر فصل آن را بنویسیم، «دلنوشته به پدر مهربانم» و از مردم بخواهیم صحبت های دلشون رو به حضرت بنویسند.
۳۰- بروشور آماده کنیم و حدیث های مربوط به خواندن دعای فرج را هم زمان با پذیرایی به مردم بدهیم.
برپایی خیمه هایی با عنوان خیمه منتظران و توزیع جزء قرآن و ختم صلوات. در این خیمه ها به نیت ظهور یا برگزاری ختم قرآن خیابانی؛ به این صورت که یک صفحه قرآن بدهیم و افراد متمایل، به نیت سلامتی مولا همان جا بخوانند به همراه توزیع تسبیح.
۳۱- پرزنت تک به تک مردم در خیابان ها، اتوبوس، مترو و… و تذکر مردم به نیمه شعبان و اهمیت والای این روز.
۳۲- یکی از بهترین فرصت های تبلیغ در خیابان ها، رانندگان تاکسی هستند. فرض کنید با اسنپ صحبت کنیم که به همه رانندگانش در روز نیمه شعبان هدیه ای بده که به همه مسافرها تقدیم کنند.
۳۳- گذاشتن چند ترازو در کنار خیابان. به صورت صلواتی مردم را وزن کنیم و در برای هر وزن کردن یه سؤال ساده بپرسیم یا جایزه بدهیم یا بذاریم وزن کنند.
۳۴- برقراری جشن میزها در خیابان با موضوع مهدویت برای گروه سنی مختلف: برای کودکان با نقاشی و پازل و برای بزرگسالان با دادن بروشور و سی دی و گفت و گو با آنها.
۳۵- برای بچه ها کادو کوچک تهیه شود و به عنوان هدیه از طرف امام مهربانی داده شود. شبیه این کار در مشهد مقدس در میلاد امام رضا علیه السلام در حرم برای بچه انجام شد. مثلا: کتاب داستان های ساده و رنگارنگ با موضوع مهدویت به بچه ها هدیه بدیم و اول کتاب هم بنویسیم هدیه ای از طرف بابای مهربون عالم به تو.
۳۶- دفترهایی با طرح مذهبی آماده کنیم و کادو کنیم به بچه های زیر مقطع دبستان بدهیم زمانی که دعای فرج را می خوانند.
۳۷- دفترچه یادداشت کوچک با احادیث مهدوی به دانش آموزان بدهیم.
۳۸- می توانیم در مکالمات روزمره مان از عباراتی مثل در پناه صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باشید، یا اینکه چشمت به جمال امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف روشن، در محل کار، خانواده یا دانشگاه… استفاده کنیم و مبلغ نام امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باشیم.
۳۹- می تونیم خودمون پروفایل هامون رو روز شمار بزاریم، کانال خدمتگزاران هر روز صبح پروفایل های روز شمار تا نیمه شعبان رو می زاره. می شه یه تبلیغ فوق العاده.
۴۰- یه طرح ساده و کم خرج هم که می شه در خیابان های بزرگ هم انجامش داد، اینه که می تونیم یه تعداد بوگیر یا خوش بو کننده ماشین که طرح مهدوی داره، تهیه کنیم و در جایی که عبور ماشین ها زیاد است، پخش کنیم.
۴۱- گلدان گل نرگس با یک پیام کوچولو که روی گلدان هستش، در خیابان ها به مردم داده بشه به جای شربت که مشکلات خودش رو داره. گلدان گلی که پیاز گل داره، می تواند باقی هم بماند و تا چند سالی یادآوری کند. حتی می شود به جای گل نرگس که شرایط خاصی واسه رشد می خواد، از کاکتوس استفاده کنیم. گلدان های کوچک سفالی رنگی که اسم حضرت، حدیث یا بیت شعری زیبا روی اون چاپ بشه. در این صورت فانتزی و جذاب تر می شه ولی خب هزینه بر هم هستش. یا یک سری گلدان ها به عابرین بدیم و در کنارش یک سری گل که ریشه دارن. و ازشون بخواهیم که این گل ها رو خاک کنن و ریشه ها رو در خاک بذارن و ازش مراقبت کنند و با دیدن این گلدان به یاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بیافتند.
۴۲- تدوین نامه ای با استفاده از احادیث و توقیعات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، خطاب به شیعیان ایشان و با استفاده از جملات تأثیرگذار و متنی لطیف و پخش نامه به صورت ناشناس در معابر و مکان های عمومی (نظیر وصل کردن به دیوار یا در و…) و ترغیب مخاطبان در مکان های عمومی به باز کردن نامه با نوشتن جملات ترغیب کننده روی پاکت نامه.
۴۳- در بوستان ها یک جشن بگیریم و مسابقه انجام دهیم و جایزه دهیم. البته با محور انتظار فرج. مثلاً برگزاری مسابقه آشپزی و مسابقه های کودک مانند برنامه های تلویزیونی و یا حتی مسابقه شوخی داشته باشیم. هرکس که می خواد شوخی بیاره اجرا کنه تو پارک یا محله. بعد ما بینش تذکرهایی راجع به امام عصر علیه السلام دهیم.
۴۴- می شه شب نیمه شعبان، یه کوچه یا محله رو در نظر بگیریم و به آینه بغل های ماشین های پارک شده در کوچه ها، بادکنک هایی با شعار یا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و… نصب کنیم، مردم وقتی صبح بیدار بشن با صحنه قشنگی مواجه می شن و شاید هم صبحشون رو با سلام به حضرت شروع کنن. بهتره این طرح در کوچه های بالا شهر عملی بشه…
۴۵- در هر محله با چند تا مغازه صحبت کنیم و متقاعد کنیم که مثلا هر جنسی که می فروشند یه دعای فرج به خریدار بگویند بخواند. و یا تخفیفی به مناسبت میلاد امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف قائل شوند. و اطلاع بدهند دلیل این تخفیف برای خواندن دعای فرج است.
۴۶- کار فرهنگی به قول آقای قرائتی باید ساندویچی باشه. شما اگر یک نگاهی به زندگی دوستان بکنید، می بینید که یک بخشی از وقتشون سر کار هستند. یک بخشی دیگر در وسیله نقلیه یا شخصی یا عمومی، و بخش دیگر هم در خانه هستند. دوستان باید یک برنامه ریزی بکنید که خوراک مهدویت رو در بین این وقت ها به شکل های مختلف ارائه بدین. مثلا برای وسیله نقلیه شخصی یا عمومی، دادن سی دی و فلش با محتوای مهدویت، برای اداره ها برگزاری دوره های مهدویت، و هم چنین برای خانواده ها همایش های تربیت مهدوی برگزار کرد.
۴۷- با دوربین یا گوشی با متنی زیبا با مردم مصاحبه کنیم. مصاحبه و سؤال دو گزینه ای. به این ترتیب که ضمن تبریک روز میلاد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، از افراد سؤال می شود: «امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف وقتی ظهور کنند؛ گزینه اول: مردم را می بخشند. گزینه دوم: از دم تیغ می گذرانند؟» به این صورت که در نصف کاغذ A4 متن گزینه ۱ و در نصف دیگر، متن گزینه ۲ تایپ شده باشد و روی تخته شاسی A4 قرار گرفته باشد.
طبیعیه که بیشتر افراد گزینه ۲ را انتخاب می کنند. همین یک مدخل تبلیغی است، پیرامون این که حضرت به درستی به مردم معرفی نشده است. و توضیح مختصری درباره نحوه برخورد پدرانه و محبت آمیز صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف با مردم بدهیم؛ یا یک حدیث مرتبط با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف یا نیمه شعبان رو روی یک دفتر بنویسند. مثلا می تونید یه حدیث بذارین از اینکه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف وقتی که ظهور می کنند، انتقام مادرشون رو می گیرن. در اصل منتقم بودن امام. بعد صفحه بعد یک حدیث زیبا از زمان ظهور باشه که می تونه اون حدیث زیبایی دنیا وقتی حضرت ظهور کنند رو نشان بدهد. البته باید بسته به جمع و مخاطب و شبهاتی که در جامعه رواج دارد همه جزئیات کار بررسی و پیش بینی های لازم انجام شود.
۴۸- می شه مغازه داران را به وسط کار کشید. پوسترهای مهدوی آماده کرد و بهشون بدیم تا در مغازه نصب کنند. یا مثلاً نزدیک منزل ما یک مغازه است که همیشه درب مغازه با پرچم «السلام علیک یا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف» در محله بسیار زیبا شده است. می توانیم در هر محله این کار را انجام دهیم.
۴۹- می شه گروه سرود مهدوی یا تواشیح مهدوی را در معابر عمومی در یک گوشه ای از میدان شهر یا خیابان برگزار کرد. خاطرم هست گروه سرود نوجوانان در یکی از ایستگاه های مترو خوانندگی می کردند. توجه هر رهگذر رو به خودش جلب می کرد. همچنین از گروه های نمایش هم غافل نشیم که امروزه تأثیر زیادی می تونه داشته باشه.
۵۰- پارسال درخیابان دست بچه ها پرچم دادیم که کنار خیابان تکان می دادند، به کودکان بادکنک و به ماشین ها بسته فرهنگی و آبمیوه و شیرینی می دادیم و گروه بسیار خوبی گرد آوردیم که از ایجاد شدن ترافیک و حق الناس جلوگیری شود و سرودهای بدون آهنگ پخش کردیم. هم چنین پوسترهایی پخش شد که هر کسی درب منزلش بزند تا تبلیغ گسترده ای ایجاد شود.
۵۱- در بحث خیابان و عوام، تعداد زیاد رهگذر است. برای چنین مکان هایی باید برنامه ای چید که کم هزینه باشه و از طرف دیگر اگر پر هزینه هم بود، اکثریت را درگیر کند. فقط دوستان توجه داشته باشیم به دلیل اینکه کار در سطح گسترده تر هست و مخاطب عام تر، حتما دقت بشه که به هیچ عنوان سد معبر نشه و صدا و زباله کسی رو اذیت نکنه، حتی می شه از ظروف گیاهی استفاده کرد و ذکر کرد بخاطر حفظ محیط زیسته. تأثیرش رو عوام بسیار خوب است.
۵۲- استفاده از تابلوهای مصور فوق العاده هستند. تجربه بسیار تأثیرگذاری بود. همه قشر آدم می اومدند و در معابر عمومی گوش می دادند و توجه می کردند. برای مردم بسیار جالب است. فقط کمی نیاز به شلوغ بودن منطقه دارد و هم چنین دلیلی برای ماندن، مثل شربت و… یا تابلو عکاسی یا مسابقه ای و… البته همین جوری هم بسیار تأثیرگذار است.
۵۳- پخش ساعت های دیجیتال که تعداد ثانیه های غیبت رو نشون می ده، برای نصب در آسانسورها و البته نصب پوستر متضمن جمله تأثیرگذار مهدوی ممکن است از ساعت شمار بهتر باشد. می توان این ساعت ها رو روی کاغذی نصب کرد. زیرش هم یک جمله تأثیرگذار نوشت. مثل صلوات شمارهایی که روی کاغذ مخصوص نصب می کنن در آسانسورها.
۵۴- به ماشین ها پرچم های مهدوی می شه داد تا روی ماشینشون نصب کنند. ما پرچم هایی دادیم که به صندوق وصل می شد. یا عده ای خودجوش آماده باشند تا ماشین هایی که داوطلب هستن، روی ماشین هاشون جمله کوتاه یا شعر مهدوی بنویسند. فقط در انتخاب تصویر و جملات باید نهایت دقت بشود. برای پرچم یا پوستر می توان از چاپ عکسی که برای نیمه شعبان در کانال خدمتگزاران هست، استفاده کرد و نسبت به اثرگذاری به این معنا که وارد خونه ها می شن تا مدت زیادی جلوی چشم هستن، بسیار مناسب است.
۵۵- توی هر محله یا خیابان یک استند بزرگ یا یک صفحه بزرگ یونولیت با روکش کاغذ کُتِد گذاشته بشه. برای اینکه مردم بتونند دلنوشته هاشون رو به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بنویسند. یا می تونیم درب منازل کاغذ با نامه پخش کنیم و در تاریخ مشخص نامه ها را جمع آوری و قرعه کشی کنیم.
۵۶- یک تلفن عمومی که بهتر است در یک باجه باشد و گفتن این موضوع به مخاطب که فرض کنید صدای شما از آن طرف برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف پخش می شود و حالا با ایشان صحبت کنید. (ایجاد یک حریم خصوصی و فضاسازی برای ایجاد حس ارتباط مخاطب با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف) (توجه داشته باشیم که صدایشان ضبط می شود و اگر بخواهند می توانند صدای ضبط شده شان را تحویل بگیرند.)
۵۷- طراحی یک سری بازی های دسته جمعی با اهداف موضوعات امام زمانی در پارک ها. مثل پارک آب و آتش. مانند بازی شطرنج در قسمت اول فیلم هری پاتر و سنگ جادو که با جواب دادن به هر سؤال، یک مرحله به جلو می رفت. (شطرنج صرفا مثال می باشد و تشویقی نیست!)… (بازی طراحی شود.)
۵۸- تابلو های شیک دیواری با نام مولا امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به عنوان هدیه به خانواده ها بدیم.
این تابلوها داخل پاکتی باشه همراه با برگه ای که به متن مناسبی توصیه به دعا برای فرج شده.
نصب این تابلوها در خانه یاد مولا را دائم در ذهن زنده نگه می داره.
۵۹- بهترین و شادترین لحظه برای کنار هم بودن تمامی عزیزان شیعه اثنی عشری و همی نطور دیگر هموطنان که نسبت به مناسبت های شیعیان احترام می گذارند، با لبخند هرچه عمیق تر و با تمام وجود به استقبال رفتن. و با دادن شیرینی و شربت، باید کاری کرد که اعیاد و شادی ها بیشتر به چشم بیاد و دنیا هم اونا رو ببینه… و فقط صرفا با عزاداری ها شیعیان و به یاد نیاورند… چه بهتر از اینکه از این فرصت در کنار هم بودن در خیابان و در محله ها استفاده کنیم و برای شادی و سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دعا کنیم و صد البته با داستان ها و نقل قول های شیرین از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ائمه اطهار علیهم السلام مجالس رو با طراوت تر و شیرین تر و دلنشین تر کنیم.
۶۰- می توانیم کارت هایی تهیه کنیم و کرامات حضرت را روی آن بنویسیم. با همه دوستان و اقوام در شب میلاد دور هم جمع شویم و هر کسی یکی از این کارت ها را بیرون بکشد و بلند بخواند. ترجیحا ۴۰ کارت. و ازش فیلم گرفتن و کلیپ تهیه کردن و فرستادن و پخش کردن آن در فضای مجازی.
۶۱- درب منازل بریم، با پارچ شربت اول براشون بریزیم. بعد بگیم هر نفر می تونه این کار رو انجام بده. و کل خانواده را درگیر کنیم که یکی از کارت ها را بخونن. ما بین کارت ها نیز هدیه های مهدوی مثل محصولات خدمتگزاران باشه و یا پوچ و یا اینکه دوباره بردارید و…
۶۲- فضای مجازی استفاده زیاد و رایجی بین مردم دارد. می تونیم کانال محله ای بسازیم و مسابقه انجام بدیم با محتواهای مناسب. این جوری برای مناسبت های بعدی هم اعضا را داریم. اما ممکن است به دلیل اینکه تعداد کانال ها و گروه ها خیلی زیاد شده، خیلیها حتی پیام ها رو نخونن… اگر موضوع مسابقه باشد و فقط اعضای همان محله شاید جذاب تر باشد. و هر چند وقت یک جشن برای برنده ها برگزار کنیم. اما باید با برنامه ریزی و هدفمند همه کارها انجام شود. اینجوری یک محله همیشه یاد حضرتند.
۶۳- چیزی شبیه سه شنبه های مهدوی را در معابر عمومی برگزار کردن. دادن شربت و شیرینی به همراه رزق معنوی یا ایستگاه ختم قرآن یک صفحه ای یا بیشتر به نیت سلامتی و فرج آقا یا نصب پلاکارت و پرچم با جملات مهدوی به طوری که جملات جرقه فکری بزنه.
۶۴- اگر رویکرد ایجاد مشارکت جمعی مردم باشد، مردم نسبت به آن اثر، حس تعلق پیدا می کنند و با آن انس می گیرند. پس بهتر است مردم در ایجاد این اثر سهیم باشند. مثل: نقاشی، تئاتر، دلنوشته، ماکت، پازل. یک پازل هزار تکه آجری، در نظر بگیریم و اون رو در بخشی از شهر قرار بدهیم، به این صورت که هرکسی که در تکمیل این پازل کمک می کنه، اسمشو روی آجر حک کنیم و اون پازل رو به طور مثال در فضای سبز تپه های عباس آباد قرار بدیم.
![]() |
![]() |
۶۵- تهیه قبض هایی برای اهدا به افراد در خیمه یا پارک یا… مثل دسته قبض هیئات ولی جذاب تر.
۶۶- استفاده از طرح ها و استیکرهایی مشابه.
![]() |
![]() |
۶۷- این تصاویر برای آغاز امامت در ایستکاه صلواتی بصورت کارت ویزیت چاپ و پخش شد.
![]() |
![]() |
۶۸- بزرگواران به این نکته توجه داشته باشند که کارت ها یا هر چیزی متبرک به اسماء ائمه علیهم السلام هست و اگر پخش بشن و روی زمین بیافتن یا در هر صورت بی احترامی بشه، جایز نیست.
۶۹- در شهرهایی که اقلیت مذهبی هم حضور دارند، در شیوه تبلیغ باید خیلی دقت کرد. بهتر است در کنار این گونه تبلیغ ها با طرح سؤالاتی پایه ای و اعتقادی یا طرح شبهه و پاسخ به این گونه شبهات نیز مبادرت شود. تا حتی الامکان تلنگری در شناخت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف وارد کنیم.
عوامل دوری شیعیان از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، از قول مبارک خودشان:
در این دیدار امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف علت تأخیر علی بن مهزیار را جویا می شوند و می فرمایند:
«یا اباالحسن! ما الذی بطا بک عنا الی الان. چه شد که تا الان به نزد ما نیامدی؟ چرا تأخیر افتاد؟»
«قدکنا نتوقعک لیلا و نهارا. ما شب و روز منتظر تو بودیم.»
علی بن مهزیار در جواب حضرت گفت: «من بیست سفر به خاطر شما آمدم ولی سفر بیستم توفیق پیداکردم!»
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف فرمودند: «لا ولکنکم کثرت مال اموال و تجبرتم علی الضعفاء المومنین و قطعتم الرحم الذی بینکم فای عذرلکم؟ اموالتان را افزون ساختید، در برابر ضعیفان تکبر و بزرگی کردید و آنان را سرگردان کردید و قطع رحم کردید، اکنون چه عذری دارید؟» پس علی بن مهزیار زبان به استغفار و توبه گشود…
(بحرانى، سید هاشم بن سلیمان، الإنصاف فی النصّ على الأئمه الإثنی عشر علیه السلام)
وقتی خود حضرت این طور می فرمایند، دیگر چه می توان گفت؟
۷۰- توزیع بادکنک هایی در پارک بین بچه ها که دارای نوشته هایی به این مناسبت هست.
۷۱- ایجاد چادرهای نمایشی در پارک ها و پخش مستندهای مهدوی و نمایشگاه کتاب در تمام مکان ها.
۷۲- می توانیم در آسایشگاه های معلولین ذهنی هم مراسماتی داشته باشیم که خیلی هم پسندیده است…
۷۳- گرفتن جشن برای افراد تحت پوشش در همکاری با انواع خیریه ها. (مثلا جشنی برپا شود و افراد با همکاری جمعیت های خیریه یا معتمدین رسمی به جشن دعوت شوند.)
۷۴- پخش غذای گرم در محله های فقیر نشین.
۷۵- تحویل غذای گرم یا بسته های غذایی به فقرا. (خیریه ها، افراد شناسایی شده، معتمدین در ارتباط با محرومین.)
۷۶- تقدیم اسباب بازی به کودکان خانواده های محروم.
۷۷- باید بپذیریم که در معرفی قطب عالــم امکان خیلی خیلی خیلی کوتاهی شده، نباید فقط به نیمه شعبان بسنده کرد.
تبلیغ نیمه شعبان در محل کار:
۱- در اداره ها، برپایی جشن بسیار مؤثرتر هست و این امکان نیز برایش بیشتر از مغازه ها فراهم است. البته به طور کلی تبلیغ در این موردها بایستی به صورت تذکری باشد و تبلیغ صرفا جشن نمی باشد، البته درسته فضای ادارات با مغازه و کارگاه متفاوت است.
۲- در محل کار به نظرم با رفتار بیشتر و به صورت فردی باید تبلیغ کرد.
۳- چون فضای کاری فضای محدودی است، بهتره از برنامه های عمومی استفاده شود که شامل هدیه دادن، صحبت و گفت و گوی گرم و کمی از حضرت گفتن باشد.
۴- چایی یا شربت بدیم و فقط در زمان پخش هر کس می خواد، برداره. یک تذکر چند ثانیه ای هم در کنارش جالب است.
۵- در محل کار می توان از نصب تابلوهای مهدوی با جملات کوتاه و مفید استفاده کرد.
۶- در اداره ها و یا کارگاه ها در ماه شعبان نوا و داستان های مهدویت در آسانسور و … در ساعات خاصی پخش شود.
۷- ساختن نوا حدیث مختلف و ارائه به اپراتورها برای پیشواز.
۸- تهیه نشریه های تک برگی.
۹- در آسانسورهای ادارات می توان پوسترهای مهدوی نصب کرد.
۱۰- برگزاری سؤال پیامکی در محل کاری.
۱۱- استفاده از صلوات شمار روی درب محل کار.
۱۲- حتما در ظرفی زیبا حتی شده یک بسته شکلات در مغازه گذاشته و جهت سر سلامتی و تعجیل در فرج به مشتری ها تعارف کنند.
۱۳- مغازه داران هدایای مهدوی مثل برچسب صلوات و لبیک یا مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف تهیه و به خریداران تقدیم کنند، مثلاً برچسب هایی رو برای گوشی های همراه طراحی کرد، برچسب دادن برای پشت گوشی کار جدید و جذابی هست.
۱۴- کارت پستال هایی تهیه بشه که یک طرفش دعای فرج باشه و طرف دیگه از مولا گفته بشه. (حالا یا یک تشرف باشه یا یک متن درباره مولا) و به کارمندان یا مشتری ها داده شود.
۱۵- مسابقه ای طراحی شود که کارکنان در منزل با همفکری خانواده انجام دهند و بیارند و جایزه بگیرند.
۱۶- صوت سلام بر حضرت به محض باز شدن درهای ورودی ادارات پخش شود.
۱۷- در راهروها پوسترهایی از فتنه های آخر الزمان و دنیای بعد از ظهور نصب شود.
۱۸- ایجاد گروه های چله دعای عهد یا دعای فرج بین همکاران.
۱۹- برپایی نمایشگاه جذاب پوستر با عنوان خوشبختی های مهدوی برای وقایع بعد از ظهور.
۲۰- اعلام کنید به دلیل نیمه شعبان یک خدمت در محل کار برای همه بزرگواران داده می شود.
۲۱- ختم صلوات و ختم قرآن را برای سلامتی و تعجیل در فرج مولا را به صورت برگه هایی کوچک تهیه کرده و در ظرفی یا قابی مناسب که آماده کرده اند را در مغازه قرار داده یا نصب کنند و مهلت قرائت را یک هفته ای در نظر بگیرند.
۲۲- استفاده از صلوات شمار ثابت در آسانسور و یک طرح به این مضمون که تا رسیدن به طبقه مورد نظر، هر چند تا صلوات که فرستادن با صلوات شمار بشمارن. تا آخر روز حداقل دویست تا سیصد صلوات هدیه به آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ختم می شود.
۲۳- برای اداره ها برگزاری قرعه کشی کمک هزینه زیارت عتبات، به نیابت از امان زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف برای خواندن نماز اول وقت در نمازخانه و استمرار بر خواندن دعای فرج بعد از نماز.
۲۴- مغازه داران و کارمندانی که با ماشین محل کار می آیند بر روی ماشین خود پرچم مهدوی نصب کنند یا یک جمله کوتاه روی شیشه ماشینشون بنویسن.
۲۵- متن های زیبا و حدیث امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف روی مقواهای رنگی و زیبا نوشته بشه و پانچ با ربان وصل بشه به شکلات و در اداره پخش بشه.
۲۶- من شخصا اگر رئیس یک اداره یا کارگاه باشم، به مناسبت نیمه شعبان حقوق پرسنل خود را در ماه شعبان (معادل شمسی) هم زودتر پرداخت خواهم کرد و هم مقدارش را کمی افزایش می دهم و هم درخانواده های پرسنل اگر اسم مهدی یا نرجس بود، هدیه ویژه، هر چند کم هزینه می دادم.
۲۷- صاحب اصناف یا مغازه داران که قدرت مالی بهتری دارند، می توانند یک آبخوری را تهیه کرده و نوشته ای را با این محتوا که برای سلامتی و تعجیل در فرج مولا باشد را طراحی کنند، روی آبخوری نصب کنند و برای استفاده در جلو مغازه شون یا مساجد و مکانی پر رفت و آمد قرار دهند.
۲۸- مدیریت شرکت یا اداره یه بسته فرهنگی یا یک عنوان هدیه تهیه کند و به کارمندان بدهند تا کارمندان در هنگام مراجعه ارباب رجوع به ایشان هدیه بدهند. متناسب با سن افراد می تونه این هدیه ها تهیه بشه. مثلاً برای کودکانی که همراه پدر و مادر هستن، می تونن با هزینه بسیار کم، شاید زیر ۱۰۰ تومان، یک برچسب از زیبایی های ظهور هدیه داده بشه و به بزرگترها یک ویژه نامه خیلی جمع و جور و ساندویچی.
۲۹- درست کردن پک های مناسب و مفید (کارت های شامل حدیث و دعا، همراه با برگه شماره دار برای قرعه کشی زیارت مشهد، شرکت در ختم صلوات و …) به نیابت از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و هدیه به نیازمندان. برای خانواده های بی بضاعت هر موقع بسته خوراکی تهیه می کنیم حتما یک قاب نام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ویژه نامه مهدوی و هدیه ای برای فرزند خانه در نظر می گیریم.
۳۰- فرهنگ سازی برای میلاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خیلی باید اصولی تر باشه و نباید فقط خلاصه بشه در جشن و چراغانی و … مثلا در مؤسسات و اداره ها رزق هایی تهیه بشه که در هر کدوم از اون ها عهدی با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بسته بشه که مثلا چهل روز انجام بشه و این رزق ها رو در بسته های شکلات گذاشت یا حتی با یه شاخه گل داد. اما این درست نیست که حتی اگر عهدی رو در برنامه قرار می دید، جوری باشه که از قبل ما براشون تعیین کرده باشیم و باید مثلا یک متن زیبا نوشته بشه و بعد بنویسید: عهد من با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، یعنی جای عهد رو خالی بذارید تا خودشون عهدشون رو بنویسند.
۳۱- با شهرداری تماس گرفته شود و پشت کارت های اعتباری مترو برای ماه شعبان حدیث و یا تبلیغ امام شناسی درج شود، هم چنین در صورت امکان ایستگاه ها تابلوهای مرتبط را برای ماه شعبان به نمایش بگذارند.
۳۲- ما در آرایشگاه خانم ها یک قفسه کتاب های مهدوی برای مطالعه و فروش گذاشته ایم و برگه های کوچک معرفتی کوتاه و جذاب را هم براشون گذاشتیم که بردارند.
۳۳- قابی از نام امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف رو تهیه کرده و در جایی مناسب در مغازه نصب کنند. بهتر است سلام بر حضرت باشد که تا موقعی که به هر تعداد مشتری وارد مغازه می شوند، با دیدن نام حضرت سلام بدهند.
۳۴- معرفی گروه سفیران توسط سی دی و یا یک تبلیغ با چند برگه خوش ذوق که به مساجد و مراکز بسیج ارائه شود، چه برای همکاری چه برای خدمتگزاری در منطقه خودشان، در جهت جذب نیرو و ایده های دگر که اینجا حضور ندارند.
۳۵- مغازه داری اگر امکانش را دارد، بر روی دیوار مغازه اش عبارت های (بر قامت دلربای مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف صلوات) یا (جهت تعجیل در فرج مولا صلوات) و یا … را با خطی خوش توسط اهل فنش خطاطی کنند و بنویسند. یا اگر دیواری مناسب نداره، یک بنر در این موضوع به سر در مغازه بزنند.
۳۶- نذر فرهنگی: صندوق هایی جهت جمع آوری کار فرهنگی برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تهیه بشه که با برنامه ریزی یک شرکت و یا اداره بیاد در مناسبت های مختلف برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف کار فرهنگی اجرا کنن و مناسبت ها رو وصل کنند به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ظهور ایشان و در این باره احادیثی که سفارش شده برای کار کردن و خرج کردن مالی در راه امام عجل الله تعالی فرجه الشریف آورده شود.
۳۷- استفاده از ست اداری در اداره ها شامل:
یک عدد کاغذ A4 به همراه یک عدد کاغذ یادداشت با طرح سلام منجی دلها (جنس کاغذ تحریر می باشد.)
قیمت بعد از تخفیف ۳۵۰ تومان می باشد.
جهت سفارش محصول از طریق این لینک اقدام نمایید: https://t.me/khedmatgozaran_shop
۳۸- ما پوستری مهدوی را به زبان انگلیسی ترجمه کرده و در مکان های توریستی شهر با هماهنگی اداره مربوطه نصب کردیم. البته برای مکان های توریستی چون گردشگران اکثرا مسیح هستن و اتفاقا مسیحیان به منجی خیلی اعتقاد دارن. اگه ارتباط بین منجی در دو دین باشه، خیلی جواب می ده. اگه دوستان خواستن، در مکان هایی که خارجی ها رفت و آمد دارن؛ کار کنن. فایل با کیفیت بنرش رو می تونم در اختیارتون بذارم. البته این که پوستر تنها باشه برای مسیحی ها اصلا کافی نیست چون اونا اصلا امام ما رو قبول ندارن و حتی ممکن چیز اشتباهی برداشت کنن. بروشوری که ارتباط بین حضرت مسیح علیه السلام و حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف رو معرفی کنه هم خوبه. چون اگه توجیه این موضوع به صورت کلامی باشه، تأثیرش چند برابره.
البته خارجیا اصولا یه قواعدی دارن که اگه به موردی بربخورن که فکرشون رو مشغول بکنه، حتما دنبال تحقیق و جست و جو میرن و برای گام بعدی می شه مثلا یه کارت ویزیت معرفی منجی همراه به معرفی سایت های معتبر مهدویت به زبان انگلیسی بهشون داد، اما باز هم بستگی داره برخورد راهنمای تورشون با این قضیه چه طور باشه یا به جای کارت ویزیت، اگر آدرس یک مراسم باشه و دعوت بشن به مراسم که اون جا سخنرانی و جشن و چیزای دیگه منتظرشون باشه، خیلی جذاب تره. پوسترهایی با متن لاتین در کانال خدمتگزاران موجود است. جهت درخواست فایل های این ردیف از طریق این لینک اقدام فرمایید:
https://t.me/khedmatgozaran_group
۳۹- استفاده از نمونه زیبایی های ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به صورت پوستر در اداره ها یا بازارها که البته غرفه این کار باید جذاب و دارای پوسترهای آموزنده باشه واگر از لیوان های پلاستیکی یا ظروف یک بار مصرف استفاده می کنید، بعد از اتمام کار غرفه، ظروف استفاده شده که معمولا دور غرفه ها ریخته می شه، حتما خودتون زحمت جمع کردنش رو بکشید که درس اخلاقی هم باشه. و در مورد زیبائی های ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف اگه کار بشه، خیلی می تونه برای افراد جذاب باشه. در این رابطه بنرهایی با موضوع زیبایی های ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تهیه شده است. جهت درخواست فایل های این ردیف از طریق این لینک اقدام فرمایید:
۴۰- هر تبلیغی باید دنباله دار باشد. یعنی آدرس سایت، کانال، مسجد و یا هر مرکز مهدویت دیگری که بیننده بخواهد پرس و جو و یا مطالعه بیشتر داشته باشد و بتواند وصل شود، در برنامه درج شود.
شعر نیمه شعبان:
اشعار پیشنهادی:
۱- والطور دل به طور ولایش اقامت است
واللیل لیله شرف است و کرامت است
والعصر عصر منزلت است و زعامت است
والشمس روز جلوه شمس امامت است
عید خدای عزّوجلّ عید احمد است
عید غدیر دوم آل محمّد صلی الله علیه و آله است
عید صعود آدم و میلاد خاتم است
عید نزول حضرت عیسی ابن مریم علیهم السلام است
عید ظهور منجی اولاد آدم علیه السلام است
یک عید نه، تجلی اعیاد عالم است
شب رخت بسته صبحدم نصر آمده
عید امامتِ ولیِ عصر آمده
عید امید سلسله انبیاست این
عید نزول مصحف نصر خداست این
ای اهل آسمان و زمین عید ماست این
مستضعفان به پیش! که عید شماست این
عالم به ظلِّ رایت توحید مهدی اند
اعیاد ما مقدمه عید مهدیاند
مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که سکه ابدیت به نام اوست
مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که حکم آدم و خاتم پیام اوست
مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که آرزوی خلایق قیام اوست
مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که منجی بشریت نظام اوست
پیراهن بلند امامت به پیکرش
شمشیر شیر حق به کف عدلْ گسترش
بر اوج کائنات لوای گشاده اش
آزادگان به سلسله گردن نهاده اش
سرهای سرکشان به زمین اوفتاده اش
گویی که بسته کار فلک با اراده اش
هر چند شهر کوفه بوَد پایگاه او
یک لحظه هست بر همه عالم نگاه او
او شهریار عالم و عالم حضور اوست
خورشید را بشارت صبح ظهور اوست
سروِ قد کلیم خدا، خم به طور اوست
نعش ستمگران همه فرش عبور اوست
بوجهل ها به چرخ کشد سر، خروششان
«تبت یدا ابی لهب» آید به گوششان
گیرید از جمال محمّد صلی الله علیه و آله نشانی اش
بر تن چو انبیاست لباس شبانی اش
چشم زمین به شعشعه آسمانی اش
بر چهره بنگرند به سن جوانی اش
خوبان گرفته جان پی قربانی اش همه
پیران دهر، طفل دبستانی اش همه
اوّل به کعبه عالمیان را صدا کند
خود را معرفی چو رسول خدا صلی الله علیه و آله کند
با یک ندا قیامت کبری به پا کند
ملک حجاز را نفسش کربلا کند
باشد هماره پشت سر او دعای ما
او پای کعبه روضه بخواند برای ما
آن روز روز عزّت و اقبال می شود
مفتوح، باب کعبه آمال می شود
با نطق او خطیب حرم لال می شود
روز ولایتِ علی علیه السلام و آل می شود
سازد برای فتح فراهم زمینه را
تسخیر می کند به سپاهش مدینه را
بر تشنگان سقایت جام ولا کند
بعد از مدینه رو به سوی کربلا کند
ننگ بنی امیه همی بر ملا کند
نابودشان به تیغه شمشیرِ «لا» کند
دریا کند ز اشک مصیبت دو عین را
گیرد به دوش پرچم سرخ حسین علیه السلام را
ای آه سینه سوز علی علیه السلام ذوالفقار تو
ای آل فاطمه سلام الله علیها همه امیدوار تو
بایک نفس تمام خزان ها بهار تو
شمشیر انتقام تو چشم انتظار تو
«یا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به ظهورت شتاب کن»
«عالم ز دست رفت، تو پا در رکاب کن»
باز آ که فتح با دم تیغت خدا کند
باز آ که شیعه در قدمت جان فدا کند
باز آی تا مسیح به تو اقتدا کند
تا کی تو را امام شهیدان صدا کند؟
باز آ که سینه شهدا بی قرار توست
باز آ که چشم فاطمه سلام الله علیها در انتظار توست
تو غایب هستی و دل عالم اسیر توست
بالله قسم سلاله آدم اسیر توست
بیش از هزار سال محرّم اسیر توست
یک عمر طبع خسته «میثم» اسیر توست
تنها امید آل پیمبر علیهم السلام تویی، تویی
منجی خلق اوّل و آخر تویی، تویی
۲- یک سال دیگه هم گذشت،
چقدر با تو خوش بودیم
چقدر ناراحتت کردیم
چقدر یادمون رفت که هستی
چقدر از بودنت سرمون رو بالا گرفتیم
چقدر از خجالتت سرمون رو پایین انداختیم
چقدر…
چقدر خوبه که تو هستی
که پدری
که رفیقی
که عزیزی
که عزیز دلی
چقدر خوبه که به ما یاد دادن عاشقانه زندگی کنیم …
پدر
تولدت مبارک
امسالم باز کیک تولدت رو یکی دیگه برید
و بازم نیومدی و شمع ها آنقدر گریه کردن که خودشون خاموش شدن
تولدت مبارک
۳- مژده ای دل که شب نیمه شعبان آمد
بر تن مرده و بی جان جهان، جان آمد
بانگ تکبیر نگر، در همه عالم برپاست
همه گویند مگر جلوه یزدان آمد
از زمین نور به بالا رود امشب زیرا
نور خورشید امامت همه تابان آمد
قائم آل محمد صلی الله علیه و آله گل گلزار رسول
حجه بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف آن مظهر ایمان آمد
۴- اللهم عجل الولیک الفرج
شبی را به خوابم بیا، نازنین!
دلم را پُر از بوی خورشید کن
بیا چشمه غصه های مرا
پُر از جوششِ شعر امید کن
بیا که جهان، زیر هر گام تو
پُر از رویش سبزه ها می شود
دلِ آسمان، پُر زِ رنگین کمان
زمین، غرق ذکر خدا می شود
۵- دو بیتی
پروانه قلبم طیران سوی تو دارد
جان حال و هوای گل خوشبوی تو دارد
هر شام و سحر دیده به راهت بود ای دوست
هم دیده و هم دل هوس روی تو دارد
غم هجران
غـــم هجـــران رویت کرده پیرم
از آن ترسم که با این غم بمیرم
عــزیــز فاطمه سلام الله علیها رخسار عیان کن
که از گلـــزار رویـــت گل بچینم
طلب امید
عـمـری طلــب امیــد کــردم
مــویــم به رهت سفید کردم
بس لطف و کرم شنیدم از تو
مــن کــی ز تـــو نـاامید گردم
نــام تـــــو
تــا زبـانـــم بــاز شـــد، نـــام تو آمد بر زبان
تا که خود بشناختم، کوی تو را کردم نشان
مهدیا تــا زنده ام، زین لطف محرومم مساز
من ز تو جـانا بسی لطف و وفا دارم نشان
دل ما خون
دل مـــا خـون شـد و مولا نیامد
شــفــا و مـرحــم دل هــا نیامد
به خون خواهی سالار شهیدان
تـــسـلّای دل زهـــرا سلام الله علیها نــیـــامــد
دوای من
نـمـیـدانـم چرا دل بی قراره
دگــر تــاب فـراقـت را نداره
بیا یا بن الحسن علیه السلام دردم دوا کن
دوای من توئی، ای راه چاره
دوای غم
غــم ما جز به ظهور تو مداوا نشود
مهدیــا تــا تـو نیایی، دل ما وا نشود
شده ماتمکـــده عالم ز فراق رخ تو
هیچ فریادرســی غیر تو پیدا نشود
طبیب من
حبیــب مـن، طبیب من، تویی تو
عزیز بی رقـیــب مـن، تــویـی تو
نخواهم لحظه ای را بی تو بودن
بیا مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف شکیب من تویــی تــو
عزیز مصر هستی
ای عـزیز مصر هستــی، العجل
هادمِ هر ظلــم و پستی، العجل
وارد آمـــد غـــم به ما و اهل ما
پس بگیر از ما تو دستی، العجل
دریاب یتیمان را
ای رخت خورشید عالمتاب، یا بن العسکری علیه السلام
در فـراقـت قلب ما شد آب،یا بن العسکری علیه السلام
ای پـــدر، ای رازدار قرن ها رنج و سکوت
مـا یـتـیـمـان را بیا دریاب، یا بن العسکری علیه السلام
خورشید پشت ابر
ای تو چون خورشید پشت ابر، یا بن العسکری علیه السلام
چنـــد از درد فراقــــت صبـــر، یا بن العسکری علیه السلام
تـــا نتـــابـد بــر جـهان، نـــور ظهورت ای عزیز
همچنان دنیا بود چون قــبـــر، یا بن العسکری علیه السلام
صحرای طوفانی
ای پـدر صحرا بسی طوفانی است
راه تــاریـک و بسی طولانی است
بینگـرگــان در مـصـاف زنــدگـی
مهدیــا بــا تـو دلـم نــورانی است
درخت غدیر
آن درختـی را کـه در روز غــدیـــر
کاشت پیغمبر صلی الله علیه و آله پس از او شد اسیر
آبیــاری شــد بــه خـــون در کربلا
در ظهـــور آن می دهـد باری کثیر
زندگی شیشه ای
این جهان با همه وسعت تنگ است
زندگی شیشه ای و پر سنگ است
تا نـتــابــد زِ افــق صــبــح ظــهـــور
شادی و لــذّتِ مــا بی رنگ است
بـه سر هوای تو دارم پدر، مرا دریاب
به کنج خانۀ ویران ز غم دلم شد آب
بیــا کـه بی تو به قلبم فشار می آید
به شــوق وصل تو می تپد دلم ارباب
شـوق دیـــدار تو غوغای دل است
بی تو مولا عمر ما بی حاصل است
گوشه چشمـی به ما کن ای عزیز
بر سر راهت کســـی ناقابل است
۶- نیمه شعبان تو شد پر پروانگی ام
بهانه زندگی ام سند بندگی ام
۷- شعری جهت آشنایی کودک با مفهوم غیبت:
خورشید پشت ابر
مانند خورشید در پشت ابری
هم با شهامت، هم کوه صبری
هم پاک و زیبا، هم مهربانی
یعنی امام و صاحب الزمانی
آن چهره ات را می دیدم ای کاش
مهدی خوبم در قلب من باش
به غیر آمدن تو مرا که حاجت نیست
به غیر دست کریمت گل اجابت نیست
هوای خیمه سبزت چقدر روحانیست
که در بهشت خدا این همه طراوت نیست
و هیچ کار دگر غیر انتظار فرج
برای شیعه مهم تر و بافضیلت نیست
تو مهربان تری از مادر و پدر بر من
برای من کسی مثل تو بامحبت نیست
خدا کند که نصیبم شود زیارت تو
یا رسم به شهادت اگر که قسمت نیست
تو هاشمی، تو حسینی، تو فاطمی هستی
کسی شبیه تو اینگونه بااصالت نیست
تویی که در رگ تو غیرت ابالفضل علیه السلام است
میان سینه پاک تو جز شجاعت نیست
۸- می آیی،
و همه می بینند
که با یک گل هم
«بهار» می شود …
۹- چقدر مردم با هوای بهاری شادند
بیا ای اصل بهار…!
محمد جواد کمالی
۱۰- یک عمر،
براى یافتن «بهار»
غنچه ها را بوییدم،
غافل از آنکه،
«بهار» همان لبخند تو بود…
۱۱- الا یا ایها المهدى عجل الله تعالی فرجه الشریف، مدام الوصل ناولها
که در دوران هجرانت بسى افتاد مشکل ها
صبا از نگهت کویت نسیمى سوى ما آورد
ز سوز شعله شوقت چه تاب افتاد در دل ها
چو نور مهر تو تابید در دلهاى مشتاقان
ز خود آهنگ حق کردند و بربستند محمل ها
دل بى بهره از مهرت، حقیقت را کجا یابد
حق از آیینه رویت، تجلى کرد بر دل ها
به کوى خود نشانى ده که شوق تو محبان را
ز تقوا داد زاد ره، ز طاعت بست محمل ها
به حق سجاده تزیین کن، مَهِل محراب و منبر را
که دیوان فلک صورت، از آن سازند محفل ها
شب تاریک و بیم موج و گردابى چنین هایل
ز غرقاب فراق خود، رهى بنما به ساحل ها
اگر دانستمى کویت، به سر می آمدم سویت
خوشا گر بودمى آگه، ز راه و رسم منزل ها
چو بینى حجت حق را، به پایش جان فشان اى فیض!
متى ما تلق من تهوى، دع الدنیا و اهمل ها
۱۲- پدرمهربانم، مولایم
این روزها باران بهانه ات را می گیرد
و بهار هم طراوت گذشته اش را ندارد
خشکیده ریشه چشم های ایستاده به انتظارت
دستان مادران سرزمینم پینه غیرت بسته است
پاهای تاول زده کودکان وطنم چشم انتظارند
و حالا من موهایم به رنگ گلبرگ های نرگس شده اند
آری، من همان کودک پاک دیروزم که غرق در نامردی های امروز شده ام
چه سخت است که مرامی نگری که غرق گناهم
و به جای مجازاتم فقط اشک می ریزید و برایم طلب بخشش می کنید
۱۳- ای لعلِ لبِ تو شیعه را آب حیات
سرچشمه فیض و قبلگاه حاجات
ای حجّت ثانی عشر، ای مهدی جان
بر طلعتِ زیبایِ تو دائم صلوات (اللَّـهُمَّ صلِّ علَى محَمَّد وعلی آلِ محَمَّد)
۱۴- دلبرا دست کریم تو برای دل ما
سرپناهیست در این بی سر و سامانی ها
وقت آن شد که به گل حکم شکفتن بدهی
ای سرانگشت تو آغاز گل افشانی ها
۱۵- «گل نرگس»
تو آخرین امام من
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
بر تو رسد سلام من
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
تو ماه تابان منی
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
نور دو چشمان منی
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
زندگی ام برای تو
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
جان و تنم فدای تو
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
ای همه حاصلم بیا
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
مهر تو در دلم بیا
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
بیا که دل شکسته ام
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
منتظرت نشسته ام
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
آمده ام به جمکران
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
بگیرم از تو من نشان
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
دل شده بی قرار تو
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
جهان در انتظار تو
ای گل نرگس، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
۱۶- تمام پنجره ها رو به آسمان باز است
ببار حضرت باران که فصل اعجاز است
کجا قدم زده ای تا ببوسم آنجا را
که بوسه بر اثر پایت، عین پرواز است …
سلام من به مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و به قلب آسمانی اش
سلام من به پاکی و به لطف و مهربانی اش
سلام من به لحظه ای که می رسد ظهور او
سلام من به لحظه ای که می رسد عبور او
وقتی میان نفس و هوس جنگ می شود
قلبم به چشم هم زدنی سنگ می شود
آقا ببخش که سرم گرم زندگی است
کمتر دلم برای شما تنگ می شود
چشم آلوده کجا، دیدن دلدار کجا؟
دل سرگشته کجا، وصف رخ یار کجا؟
کاش در نافله ات نام مرا هم ببری
که دعای تو کجا، عبد گنه کار کجا؟
۱۷- کسی می آید
کسی می آید از یک راه دور، آهسته آهسته
شبی هم می کند زینجا عبور، آهسته آهسته
غبار غربت از رخسار غمگین دور می سازد
و ما را می کند غرق سرور، آهسته آهسته
دل دریایی ما را به دریا می برد روزی
به سان ماهی از جام بلور، آهسته آهسته
ازین رخوت رهایی می دهد جان های محزون را
درون ها می شود پر شوق و شور، آهسته آهسته
نسیم وحشت پاییز را قدری تحمل کن
بهار آید اگر باشی صبور، آهسته آهسته
کسی می آید و می گیرد احساس خدایی را
ز انسان های سرشار از غرور، آهسته آهسته
فنا می گردد این تاریکی و محنت ز دنیامان
ز هر سو می دمد صدگونه نور، آهسته آهسته
به سر می آید این دوران تلخ انتظار آخر
و ناجی می کند اینجا ظهور، آهسته آهسته
ز الطاف خداوندی حضورش را تمنا کن
که او مردانه می یابد حضور، آهسته آهسته
مژده ای دل که شب نیمه شعبان آمد
بر تن مرده و بی جان جهان، جان آمد
بانگ تکبیر نگر، در همه عالم برپاست
همه گویند مگر جلوه یزدان آمد
از زمین نور به بالا رود امشب، زیرا
نور خورشید امامت همه تابان آمد
قائم آل محمد عجل الله تعالی فرجه الشریف گل گلزار رسول
حجه بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف آن مظهر ایمان آمد
۱۸- آمده ام چند خطی با شما درد و دل کنم. از روزهای بی کسی که جز خدا کسی به فریادت نمی رسد.
آن هنگام که در مصبیت به دام افتاده ای و جز اوکسی فریادرست نیست… تو خدا را با تمام وجودت صدا می زنی ولی صدایت به بالا نمی رود. به سقفی که خود از گناهانت ساخته ای، می رسد و برمی گردد. هرچه با شدت بیشتری بازخوردش را می بینی، بیشتر به گناهانت پی می بری. آنجاست که از خودت ناامید شده ای وبی قرار نگاه مهربانانه پدری می شوی که دستت را میان دست های خدا بگذارد. چه بخواهی چه نخواهی، تو شامل دلسوزی پدرانه و محبت مادرانه ایشانی. اما آن زمان که با توجه می خوانی اش، چه کارها که نکند… چه فیض هایی که از سوی پروردگار به تو عطا نشود… نگویم از نگرشت به جهان هستی که روزیت را مدیون امام زمانت میدانی…
آری همه نمک گیرش هستیم. اوست که دعا می کند و ما بی خبر از مهربانی هایش دلش را به درد می آوریم اما او دست بر سرمان می کشد و ما چه آسان پس می زنیم. جانم این درد دل دوستانه مرا فراگیر. منِ گم شده کوچه پس کوچه های جهالت که آسوده و بی خبر از یار، حال به برکت وجودش چه نان و نمک هایی که از او می گیرم.
۱۹- دعای مهدوی
آی بچه های مهربون!
دعا کنید آقا بیاد
همون آقایی که همه
دوسش دارن خیلی زیاد
دعاکنید، آی بچه ها
که شب هامون سحر بشه
خورشید بیاد از پشت کوه
سیاهی، در به در بشه
می گن: اگه آقا بیاد
دنیا پر از صفا میشه
با دستای مهربونش
درهای بسته وا میشه
از ته دل صداش کنید
تا زود بیاد ظهور کنه
خورشید دل ها بتابه
زمین رو غرق نور کنه
۲۰- مهدی جان!
آقای من
سیزده به دَر یعنی
تمام سیزده معصوم علیهم السلام
چشمشان به در است
تا تو بیایی مولای من!
اَلّلهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّک الفَرَج
بِحَقِّ زینب کبری سلام الله علیها
تبلیغ نیمه شعبان در ایام نوروز:
۱- توزیع محصولات فرهنگی مفید و مناسب در رابطه با شناخت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به عموم مردم.
۲- توزیع محصولات فرهنگی مفید و مناسب در رابطه با شناخت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در ایستگاه های صلواتی (حتی قبل از نیمه شعبان) و کنار شیرینی و شربت.
۳- ایستگاه بلوتوث، فایل های صوتی و تصویری زیبا و کاربردی با موضوع امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به مخاطبان از طریق بلوتوث یا نرم افزارهای ارسال فایل (مانند زاپیا، شیرایت و …) ارسال و رم و یا فلش آنها پر از محتواهای فرهنگی مفید شود.
۴- تبریک عید و یادآوری آن برای بقیه.
۵- خرید هدایا با موضوع امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف برای آشنایان و هدیه دادن پیش از نیمه شعبان تا هر زمان دیگران هدیه را دیدند، به یاد نیمه شعبان باشند. فروشگاه های اینترنتی معروف معمولا از این هدایا با قیمت های مناسب دارند.
۶- به جای پولی که صرف عیدی دادن به بچه ها می شه، هدایایی خریداری بشن که باعث یادآوری اماممون به بچه ها بشه و می شه برای بزرگترهای خانواده هم به هر خانواده یک هدیه برای مثل کتاب آشتی با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف رو هدیه داد.
۷- سعی کنیم توی دید و بازدیدها صحبت ها رو به سمت غربت اماممون ببریم و باعث ایجاد تلنگر توی خانواده ها بشیم.
۸- برنامه ریزی خانواده ها برای سفرهای زیارتی به نیابت از چهارده معصوم علیهم السلام و به نیت فرج و سلامتی مولامون. (کلا نیت هامون رو خالص قرار بدیم برای ایشون نه دل خودمون.)
۹- صله رحم خانواده ها با افرادی که سر مسائل دنیوی قطع ارتباط کردن و فقط و فقط برای خوشحال شدن اماممون نه هیچ منفعت دیگه ای.
۱۰- در کنار سفره هفت سین یا کال به جای اون می شه هفت تا کلمه که مرتبط با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هست رو با خط زیبا روی مقوا نوشت و چید (مثال از اوصاف اماممون کلمه سکینت رو داریم …)
۱۱- ایامی که پیش رو داریم قبل از نیمه شعبان؛ با جمع های خانوادگی در مهمونی های آغاز بهار، بهترین زمینه ها برای تبلیغ در مهمترین مخاطبین مون (بستگانمون) فراهم می شه. فلذا باید توجه مون بیش از پیش به این مخاطب ویژه مون باشه و نوع مخاطب؛
اینها کسانی هستن که از قبل با ما رابطه داشتن یا حداقل کمی آشنا هستیم با هم… تو این جمع ها می تونیم به شیوه هایی تبلیغ کنیم. چند تا به ذهنم می رسه خدمتتون می گم:
– طرح موضوع روز و مشارکت جمع و در آخر زدن حرف نهایی پیرامون حضرت البته باید از قبل فکر کنیم و سناریو بچینیم و تبعات و سؤالات پیرامون اجرا و نحوه رساندن به نتیجه را تمرین کنیم و خودمون بدونیم پله پله می خوایم چه کار کنیم تا بحث منحرف نشه.
– می تونیم تئاترهای بسیار خوبی که پیرامون حضرت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و تشرفات هست را بین فامیل اکران کنیم. (مثل تئاترهای گروه مسلم و …) البته متناسب با مخاطبین.
– می تونیم مسابقه فامیلی اجرا کنیم از کتاب های پیرامون حضرت که البته باز باید متناسب سطح و علایق مخاطب تهیه بشه. (به شخصه خیلی از کتاب های جناب آقای نادر فضلی را برای عموم می میپسندم.)
۱۲- می تونیم سرود زیبایی را آماده کنیم و کنار مهمونی با بچه ها تمرین کنیم تا برای نیمه شعبان یا جمع های بزرگتر که آخرای تعطیلات تشکیل می شه، اجرا کنن.
۱۳- می تونیم پرسش انگیزشی داشته باشیم از فامیل که برای نیمه شعبان می خواهید چه کار کنید؟ (می تونه یه خطابه آتشین باشه به اینکه ما حتما باید کاری انجام بدیم …/ یا حتی یک همفکری …)
در پناه اهل بیت علیهم السلام باشید
دانلود فایل PDF جمع بندی همایش های طوفان فکری و ایده پردازی «نیمه شعبان»
دیدگاهتان را بنویسید