کارگاه آموزشی شماره ۳۴ – ضرورت فعالیت در فاطمیه

ضرورت فعالیت در فاطمیه و نحوه کار توسط یک خدمتگزار
ایام فاطمیه اصل اساسی اسلام است و فعالیت در فاطمیه ازین جهت مورد اهمیت است باعث استوار نگه داشتن ستون ولایت می شود. در کارگاه شماره ۳۴ با عنوان ضرورت فعالیت در فاطمیه به بررسی و شرح انواع فعالیت ها در رابطه با این ایام و همچنین اهمیت مطالعه و پاسخ به شبهات فاطمیه میپردازیم.
صوت کامل کارگاه ضرورت فعالیت در فاطمیه
متن کارگاه ضرورت فعالیت در فاطمیه
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرّحمن الرّحیم
لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم
توکلت علی حی الذی لا یموت و الحمدلله رب العالمین اللهم صلی علی حبیبک و حقیقت نورک و خاتم رسلک ابی القاسم محمد صلی الله علیه و آله و سلم و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین سیما بقیه الله فی السماوات و الأرضین و اللعن علی أعدائهم و مخالفیهم و منکر فضائلهم و مناقبهم الی یوم الدین
بحثی که در فاطمیه داریم، ضرورت آن است!
اگر تبلیغ در هر امری مناسب و خوب نباشد، خیلی از وقایع از نظرها مخفی می ماند.
❗️به عنوان مثال: در جنگ دو قبیله در طی ۹۰ روز، ۹۰۰۰۰ نفر کشته می شوند، اما چرا ما از این اتفاق آگاهی نداریم؟ چون تبلیغاتی روی آن صورت نگرفته، چون منافع گروهی در خطر بوده و…
اگر تبلیغات مناسب برای این وقایع صورت نگیرد، به دست فراموشی سپرده می شوند. اگر شهادت حضرت مادر را تأکید نکنیم، فراموش خواهد شد. در سایت های وهابیت با هجمه بالایی روبرو هستیم. از شبهات که در گروه ها و شبکه هایشان طرح می کنند. در سایتی، عکس تقویم امسال ۱۳۷۱، سوم جمادی الثانی، ۷ آذر هیچ از شهادت در آن عکس نیاورده، کنار آن آورده اند.
هنوز اثری از شهادت یا وفات نیست. باز اینجا در پرانتز قرار داده، نوشته به قولی شهید شده، هنوز تعطیل رسمی نیست و در سال ۱۳۷۹ باز عکس منتشر می کند از تقویم که سوم جمادی الثانی تعطیل اعلام کردند و مطرح می کنند: شهید شد و تعطیل گشت. خداوند به شهادت رسانندگان او را عقل و فهم عطا نماید. آمین!
این عکس را کنار هم گذاشته و نتیجه گیری کرده شهادتی نیست. ثانیا کسانی که دم از شهادت می زنند، عقل درستی ندارند. قطعا این نوع کاربر روی غیر مطلعین تأثیر می گذارد. حال با این حملات تبلیغاتی علیه فاطمیه که از ۱ یا ۲ ماه قبل شروع می شود، چه کنیم؟اینجاست که ضرورت فعالیت در فاطمیه معنا پیدا میکند. در ابتدا از مذهبم دلیل نمی خواهم بیاورم. یک مسئله وجدانی و فطری برای هر شخصی است.
بخش اول ضرورت فعالیت در فاطمیه : داستان کوتاه
اگر در همسایگی تان خانمی زندگی می کرده و شما او را می شناختید، خبر می رسد این بانو پدرش فوت شده و بسیار علاقه مند به پدر بوده و در فذاقش زار زار گریه می گرید، بسیار ناراحت می شوید و تسلیت می گویید. حال مجدد خبر می رسد نه تنها غصه دار پدر است، دیروز به منزلش حمله کرده و اموال همسرش را غارت و او را کتک زدند و فرزندش را نیز از دست داده است. دیگر از این عمل وحشیانه منفجر خواهید شد و هر کاری از دستتان بر بیاید، برای کمک به ایشان انجام می دهید.
حضرت از طرفی داغدار بودند و از طرفی دیگر غصه دار خلافتی که باعث نابودی اسلام و موجب بدبختی های خلق الله شد.
تمام اینها باعث غصه و گریه های شبانه روزی ایشان شد که به او گفتند یا شب گریه کن یا روز؛ به قدری می سوختند که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: سوگند به خدا که مرا به حق برگزید، به خاطر گریه تو ای زهرا سلام الله علیها؛ پس از من عرش الهی، فرشتگان، آسمان و زمین گریه خواهند کرد. پس گریه عمیقی بوده است. این گریه تا قبل از هجوم بیت ایشان اتفاق افتاد. بعد از آن بر اثر صدمات فراوان دیگر توان و رمقی برای اشک ریختن برایشان نمانده بود.
حال منِ نوعی چطور می توانم ساکت باشم در مقابل این جنایات؟
بنابراین باید مادر مهربان را نصرت برسانیم. مادر مهربانی که عطش وارد کردن محبین و محبین محبینش و فرزندانش را در روز قیامت به بهشت اعلی دارد. به طوری که خداوند در این مورد به دنبال کسب رضایت اوست. تا جایی دست شیعیان و محبینش را می گیرد که تمام محشری ها آرزو می کنند ای کاش ما هم فاطمی بودیم. ای کاش با ایشان مرتبط بودیم. حال همه می توانند زود دست به دامن ایشان بزنند و فاطمی و معتصم به ایشان شوند؟
مردی به همسرش گفت: به خدمت بانو برو و بپرس آیا من شیعه هستم یا خیر؟
حضرت فرمودند: اگر به آنچه می گوییم، عمل کنی و از آنچه نمی کنیم، دوری کنی، از شیعیان ما خواهی بود. همسر مرد جواب را به ایشان رساند.
مرد با ناراحتی گفت: پس در عذاب مخلدم و…
زن ناراحتی همسر را دید و به حضرت سخن همسر را رساند. ایشان فرمودند: شیعیان ما از بهترین افراد اهل بهشت هستند. کسانی که در قلبشان مسلمان هستند و به زبانشان هم ابراز می کنند ولی عملا در مسیر ما نیستند. شیعه ما نیستند. چه وضعی خواهند داشت؟! بعد از آنکه پاک شدند، در دنیا با بلا یا مصیبت های قیامت وارد بهشت خواهند شد.
پس اینطور نیست که زود دستمان به چادر ایشان برسد. باید تجدید نظری در اعمال و افعال خود داشته باشیم، کار کنیم. در معرض این باشیم که در همان لحظه اول دستمان را بگیرند.
حضرت در ادامه به رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند که دوست ندارم بعد از شما زنده بمانم. خبر خوش از راه رسیدن اولین به پیامبر صلی الله علیه و آله دریافت می کنند و ملحق شدن به ایشان.
الویل کله تمسین ظلمک و الفوز العظیم تمسین سفرک (تمام ویل برای ظلم کننده توست)
جان کلام اینجاست: رستگاری عظیم برای کسی است که تو را یاری کند دخترم!
فوز عظیم انگیزه بالایی است برای یاری ایشان!
در حدیثی نیز از امام سجاد علیه السلام وارد شده که روز قیامت منادی ندا می دهد به مردم که زهرا سلام الله علیها می خواهد از شما عبور کند. هر کس با اوست، به سمت بهشت رود. خدا ملکی می فرستد؛ حاجتت چیست؟ یا رب حاجتی ان تغفرلی و تمسین نقرولوی (مرا و یاری کنندگان من و فرزندانم را بیامرزی) پس یاری کننده ایشان و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مورد شفاعت حضرتش قرار خواهند گرفت. پس ما باید در مسیر یاری باشیم.
بخش دوم ضرورت فعالیت در فاطمیه: انواع فعالیت ها
- خرد (شخصی)
- نیمه کلان
- کلان
فعالیت های خود ( شخصی )
فعالیت توسط هر شخصی می تواند انجام بگیرد. کار کوچک یا بزرگ ولی شخصی در توان باشد، ساده ترینش پوشیدن لباس مشکی است. نصب پرچم مشکی درب منزل یا ماشین یا به آنتن، ربان مشکی زدن و… یا در محل کار، اشخاصی که مسئول روابط عمومی هستند، مشکی به تن کنند. جو را جوی فاطمی کنند، مردم می فهمند خبری است. خود در این لباس و بیرق زمینه را برای صحبت باز می کند. برای خوب حرف زدن در مورد ایشان بایستی مطالعه داشت. از کتب و سایت های خوب و برتر بهره جست.
مسئله بعد؛ شرکت در جلسات عزاداری ها، دسته جات که باید با برنامه ریزی با خانواده و دوستان در فاطمیه اول و دوم شرکت کنیم که نوعی یاری ایشان است. در کنار انجام اعمال صالح که برای اسلام مهم است تا الان تظاهرات بوده.
در کتاب فاطمه سلام الله علیها، شادمانی دل پیامبر صلی الله علیه و آله؛ بر تعداد زیادی از احادیث از حضرت نقل کرده است که هر کدام برای ما درس است و الگوی عملی این ها را انتخاب و عمل کنیم این می شود فاطمی شدن واقعی.
هدیه اعمال به ایشان، تفکر در اتفاقاتی که افتاد، دلیل حملات و هجوم به بیت حضرت، علت زیاد نخندیدن در این ایام، محزون بودن، تسلیت گفتن به آشنایان، تغییر زنگ موبایل و… اموری هستند که به واسطه آنها می توانیم گام اول را در جهت فاطمی شدن برداریم.
فعالیت های نیمه کلان
مواردی که انتخاب شده، بیشتر دانشجویی هستند ولی می توان در مدارس هم به کار برد.
- نوشتن حدیثی روی تخته کلاس راجب شهادت یا فضائل حضرت بصورت روزانه که اگر دیگران در نوشتن آن سهیم باشند، اثر بیشتری خواهد داشت. حس سربازی و نصرت حضرت را در اشخاص با این ترفند تقویت می کنید.
- با استاد معارف صحبت شود. از قبل موضوعی را به ایشان بدهید تا در مورد آن پرسش و پاسخ از ایشان انجام شود.
- روزنامه دیواری در دانشگاه: در مدارس گروهی ۱۰ نفره تشکیل شود و هرکدام مطلبی را جمع آوری و مورد تحقیق قرار دهند و در تحلیل روزنامه دیواری کمک کنند.
- دعوت از امام جماعت مسجد دانشگاه به سخنرانی ۵ دقیقه ای در بین نماز های جماعت با موضوع فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها.
پیشنهاد به دفتر فرهنگ یا نماینده رهبری برای برگزاری فاطمیه اول یا دوم. - استفاده از سی دی های تئاتر فاطمیه های گذشته و هدیه دادن یا بخشش در مجالس مختلف با هر گروهی.
- سیاه پوش کردن خوابگاه.
برنامه های کلان
از مخاطبین ما انتظار است که در برنامه های کلان مشارکت بیشتری داشته باشند.چند کار می توان انجام داد.
اول اینکه: سعی کنیم همه گروه های مذهبی را درگیر آن کنیم. یعنی همه را برای خود حضرت متحد کنیم و از نیروی همه کمال استفاده را ببریم. حضرت فرمودند: امامتنا امانا من الفرقه. مراسمات را مختص قشر خاصی نکنیم. منادی وحدت باشیم. از اهل تسنن دعوت کنیم و محتواها را در قالبی مؤدبانه مطرح کنیم. باعث هدایت خواهد شد. اگر بخواهیم با لعن جلو رویم، جلوی کارها گرفته می شود. خود مسئولین با برپایی اینگونه مجالس مخالفت می کنند و باز خورد خوبی نیز نخواهیم گرفت. پس باید گروه های مختلفی بیایند و مشارکت کنند.
ما انواع همایش را خواهیم داشت، نوع دوم همایش سنتی: در آمفی تئاتر دانشگاه برگزار می شود. به این ترتیب که قرآن خوانده، سخنرانی داشته و مداحی می شود. این کار راحت است. یک سخنرانی یک ساعته را آماده و به چند موضوع تقسیم کنید. هر موضوعی را به دانشجویی بدهید که توانایی اش را چک کردید و می دانید می تواند خوب اجرا کند. هر یک ربع توسط دانشجویی ارائه گردد، مشارکت جالب و تأثیرگذار می شود.
نوع سوم همایش: به صورت پرسش و پاسخ است. به شرط دعوت از یک سخنران باسواد که بتواند از پس پرسش ها بر بیاید.
نوع چهارم همایش: بصورت تئاتر است. گروه تئاتر داشته باشید. تمام اعتقادات، آیات، روایات، حرفها را از این طریق ارائه دهید.
نمایشگاه کتاب خاص: ۸ یا ۱۰ کتاب خوب راجع به حضرت مادر انتخاب کرده، ۱۰ میز گذاشته، کنار هر میز ۴ یا ۵ صندلی، افراد کنار میز اول قرار می گیرند. شخصی کلیاتی راجع به کتاب اول می گوید. بعد یک مطلب را به طور کامل بیان می کند یا قدرت روخوانی خوب داشته باشد، انجام دهد. بعد میز سوم، چهارم، پنجم و… به ترتیب ۱۰ مطلب خوب فرا می گیرند و در آخر کتاب به آنها عرضه می شود.
یکی از کارهای خوب، فعالیت های خوابگاهی است. انواع کارها را می توان در نمازخانه انجام داد.
برنامه دیگر: اتاق به اتاق مطلبی را بیان می کنیم.
نمایشگاه غرفه ای: ۴ یا ۵ غرفه در مدرسه و دانشگاه درست کنیم. بحثی را به ۴ قسمت تقسیم کنیم: غرفه اول، قسمت اول. غرفه دوم، قسمت دوم. به همین ترتیب افراد به تدریج بحث را می فهمند و از بحث ها خسته نمی شوند. تعداد نیز کم است؛ تأثیرگزاری زیادتر.
یا هر گروهی یک سایت یا وبلاگ تأسیس کنند با چند ادمین و مطالب مفید را در دسترس دیگران قرار دهند. مطالعه عمیق و وقت گذاری زیادی می خواهد.
مجالس سنتی در منازل یا آمفی تئاتر دانشگاه و حتی مدرسه اتفاق بیفتد.
برنامه هایی که در اینگونه مجالس می شود برپا کرد، قرآن خواندن حتما با ترجمه. البته ابتدا پذیرایی برای تنوع بخشیدن به مراسمات. از ایده هایی که در سایت مناسبت هاست، می شود استفاده کرد. در سخنرانی سنتی روحانی یا غیر روحانی برای تأثیرگذاری بالا، سه ربع بیشتر صحبت نشود. استفاده از مداحی، سینه زنی، به خصوص دعا بر فرج باشد.
نکته ای در مورد تبلیغ: چگونگی تبلیغ مهم است، از قبل اطلاع رسانی کنیم. حتما فرم نظر سنجی ارائه دهیم. در آخر فرم مشخصات بگیریم تا در مراسمات بعدی دعوت کنیم.
در مورد نمایشگاه کتاب، میز پرسش و پاسخ، یک میز کار، یک راوی یا سخنران معرفی می کند. یا خلاصه کتابی که معرفی کردیم، بصورت بروشور بدهیم. همراه با اینها سؤال دهیم، سؤالات را برای ما بخوانند.
نمایشگاه غرفه ای: ۳ یا ۴ غرفه داشته باشیم، انواع پرزنت کردن تابلوهایی که می تواند به صورت تابلوهایی روی دیوار یا استندهایی روی زمین ایستاده، احادیثی را نشان دهیم و روی آن تابلوها توضیح دهیم. ممکن است عکس، نقاشی یا آثار حجمی راجع به فاطمیه باشد. درب خانه حضرت را نشان دهیم. افراد دم درب بیایند تا با آنها صحبتی کنیم.
کارهای دیگر: ابتدای ورود به پذیرایی، بعد ورود به غرفه ها، غرفه کودک برای راحتی افراد و رسیدگی بیشتر به هدف کار، ارائه فرم نظرسنجی، ارائه بسته فرهنگی، فرم نظر سنجی بابت حفظ ارتباط با دیگران
نتیجه اینکه هر کدام از ما باید مجلسی حداقل ۵ روزه داشته باشیم، مجریان را وقتی جمع می کنیم، ضرورت کار را به آنها توضیح دهیم. آنها را تغذیه معنوی کنیم. توسلی داشته باشیم. حتما مجوز برگزاری در دانشگاه و مدرسه داشته باشیم. یکسری تقید هایی داشته باشم. نماز اول وقت، زیارت حضرت زهرا سلام الله علیها، روابط شرعی رعایت شود. مقید به فاطمی بودن در عمل، عمل به تقیه.
کار دیگری که می شود کرد، برپایی ایستگاه های صلواتی است.
حداقل کار:
دادن چای، شیرینی
کار بهتر: استفاده از راوی یا سخنران در حد ۲ یا ۳ دقیقه
یک پیام از حضرت، یک مقام از ایشان را آماده و به افراد بگوییم.
انشالله تحت توجهات صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف موفق به امور خیر و نوکری در این خانه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید