کارگاه آموزشی شماره ۳۶ – برپایی مراسم عزاداری فاطمیه

کارگاه برپایی مراسم عزاداری فاطمیه ( متذکر شدن خود و تذکر به دیگران پیرامون عزاداری فاطمیه )
در کارگاه شماره ۳۶ با عنوان برپایی مراسم عزاداری فاطمیه به موضوع متذکر شدن خود و تذکر به دیگران پیرامون عزاداری فاطمیه پرداخته شده است و به سوالاتی نظیر : چگونه خودمان و دیگران را متذکر کنیم؟ و چرا تعظیم شعائر فاطمیه لازم است ؟ پاسخ داده ایم.
صوت کارگاه برپایی مراسم عزاداری فاطمیه
متن کارگاه برپایی مراسم عزاداری فاطمیه
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرّحمن الرّحیم
لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم
توکلت علی حی الذی لا یموت و الحمدلله رب العالمین اللهم صلی علی حبیبک و حقیقت نورک و خاتم رسلک ابی القاسم محمد صلی الله علیه و آله و سلم و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین سیما بقیه الله فی السماوات و الأرضین و اللعن علی أعدائهم و مخالفیهم و منکر فضائلهم و مناقبهم الی یوم الدین
عرض سلام به محضر مقدس حضرت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
موضوع کارگاه امشب چگونگی متذکر شدن خود و دیگران نسبت به برپایی و اقامه عزای مادر سادات سلام الله علیها است.
ابتدا سعی می کنیم این راست را قرار دهیم. که در آغاز کارگاه های آموزشی ارائه دهنده موضوع و مستمعین هر کدام با تلاوت سوره توحید سه مرتبه توجه امام مان را به برنامه هایمان جلب کنیم. و تمام تلاش هایمان در این راستا مقبول خاطر ارجمندشان قرار گیرد.
موضوع بحث برپایی مراسم عزاداری فاطمیه
ما چطور می توانیم اولا خود و ثانیا دیگران را به اقامه عزای حضرت مادر سلام الله علیها به نحو احسن متذکر گردانیم؟ به این موضوع از دو جنبه درونی، نفسی، بیرونی و ظاهری می توان نگاه کرد. اصل بر شور نفسانی ما و حرارت درونی ما در عزا حضرت است.
یا حتی شادی های اهل بیت علیهم السلام در هر کدام که خود را قوی تر متذکر شویم، دیگران هم بهره بیشتری خواهند برد. روش های تذکر درونی را می توان به سه دسته عمده تقسیم کرد:
- انس
- فکر
- حزن
موضوع اول؛ انس با حضرت به این صورت تشریح می شود. که ما خود چقدر با حضرت در طی شبانه روز ارتباط می گیریم. به طور کلی میزان توجه ما به حضرت زهرا سلام الله علیها چقدر است؟ آیا قرآن هدیه می کنیم؟ ادعیه یا زیارات منتخب را برایشان می خوانیم؟!
موضوع بعد، فکر و تدبر در امر حضرت است. پرداختن به سیره، روش و معرفت ایشان به طور خاص در این ایام اهتمام ورزیدن بسیار مؤثر است.
فاطمه سلام الله علیها کیست؟
در بیان امام صادق علیه السلام: او فاطمه سلام الله علیها نامیده شد، چون محبینش از آتش دوزخ بریده شده اند. ایشان محور معرفی اصحاب کساء از سوی خداوند است، و این بسیار مهم است.
همین مقدار ما فکر خود را با موضوع فاطمه سلام الله علیها درگیر کنیم، ما را در توجه به نام حضرت کمک می کند. شاید اینطور می توان گفت: موضوع اول (انس) ریشه اش در محبت است، و موضوع دوم (تدبر) محبت، و حاصل این دو می شود ریشه سوم (حزن). اگر شخصی انس با ایشان داشته باشد، فکرش متوجه ایشان باشد، قطعا در ایام شهادتشان محزون خواهد بود. گرچه حزن مهبتی است از جانب خود بزرگواران اما ما نیز در تقویت آن می توانیم نقش داشته باشیم.
مثلا: از موارد شادی آور دوری کنیم.
❗️نکته دیگر: حزن در کلام که خیلی به چشم نمی آید، از موجبات جلب توجه است. روایت داریم: نفس المهموم فی حزنتا تسبیح: نفس غم دیده از مصیبت ما تسبیح است اگر این نفس به کسی برخورد کند، موجب تغییر می شود.
❗️نکته بعد: نوع لباس، پوشش در عزا است. به عنوان بیرق عزا و پرچم ماتم، از بهترین راه های جلب توجه است. به کار بردن نمادهای عزاداری در محل کار یا زندگی و… ، تصویر پروفایل در جلب توجه افراد نقش به سزایی دارد و در نهایت تبلیغ زبانی اهل عزاست. که به اندازه توان و دغدغه هر شخص در جلب توجه افراد سهم به سزایی خواهد داشت، اما بهترین شکل (قول لین، نرم، زیبا) که موضوع عزاداری را برای افراد وجدانی کند.
دعا می کنیم خداوند توفیق خدمتگذاری و عمل به دستوراتش و دوری از منهیاتش را به ما بیش از بیش عنایت فرماید تا توفیق همراهی با حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در اقامه عزای مادرشان داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید