طوفان فکری شماره ۵۶ – مسابقات غیرحضوری ویژه غدیر

بسم الله الرَّحمن الرَّحیم
المستغاث بکِ یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
صلی الله علیک یا صاحب الزمان علیه السلام
جمع بندی همایش طوفان فکری و ایده پردازی شماره ۵۶ مورخ: ۶ خرداد ماه ۱۳۹۹
موضوع: مسابقات غیرحضوری ویژه عید غدیر
۱- ایده ها و پیشنهادات
۲- درخواست ها
ایده ها و پیشنهادات:
۱- به نظرم باید در زمینه های اینستاگرام وارد بشیم. مسابقات سریالی در حالت نظرسنجی جذابیت دارد برای افرادی که اینستاگرام دارند. مثلا جشن خونگی عکس بگیرند و ارسال کنند.
۲- مسابقات کتابخوانی آنلاین به طوری که هفتگی باشه و آزمون ها آخر هفته برگزار بشه. برای جلوگیری از خستگی مخاطب نباید کل کتاب منبع مسابقه باشه و فقط بخشی انتخاب بشود و به عنوان منبع اعلام بشه.
۳- برای برگزاری مسابقه غیر حضوری، باید در انتخاب جوایز دقت شود تا بتوان مخاطبین بیشتری را جذب کرد. اهدای جوایز کمتر با کیفیت بالا و ارزش بهتر، خیلی بیشتر از اهدای جوایز فراوان با کیفیت های پایین باعث ترغیب مخاطبان می شود. برای جوایز چون فضای مجازی است و همه افراد مختلف و از شهرها و کشورهای گوناگون حتما باید پیش بینی اونا رو هم داشت که هدیه ای باشه که برای ارسال به مشکل نخوریم.
۴- اگر هدف برگزاری مسابقه ارائه محتواست، کتابخوانی خیلی خوبه. یا به صورت هفته ای که بخشی از کتاب خونده بشه یا روزانه کمتر از ۱۰ صفحه باشه. هدیه این مسابقه اگه نقدی باشه، انگیزه رو بیشتر می کنه. اما اگه هدف ایجاد انگیزه و درگیر کردن مخاطب در غدیر باشه، با توجه به گروه سنی ازشون بخوایم فیلم یا ویس برامون بفرستن در حوزه هر چیزی که در مورد غدیر باشه. حدیث، آیه، دکلمه و … هدیه این هم اگه یادبود باشه، فکر می کنم جذاب تر باشه. مخصوصا برای بچه ها.
۵- کلیپی کوتاه مرتبط با امیرالمؤمنین علیه السلام و عید غدیر (که زیبا و ترجیحا دارای معانی نهفته و نتیجه های متعدد باشد) تولید کنیم و یا حتی از کلیپ های آماده شده در این راستا استفاده کنیم و از دیگران در فضای مجازی بخواهیم تا نتیجه و معنای کلیپ را برای ما بفرستند. (یا به اصطلاح چالش نقد و نتیجه گیری از فیلم) و در نهایت به بهترین نوشته ها هدیه دهیم.
۶- مشاعره مجازی با موضوع عید غدیر هم می تواند ایده ای در برگزاری مسابقه باشد. مثلا در گروهی مشخص با رعایت قوانین به مدت دو ساعت مشاعره ای مجازی با این موضوع انجام گیرد و در انتها به بیشترین ابیات هدیه تعلق گیرد. (بهتر است حدالامکان گروه یا فقط برای بانوان باشد یا آقایان)
۷- مسابقه سرود خوانی: مثلا بچه های کوچک فامیل سرودی دست جمعی بخونند و فیلمش رو ارسال کنند. حتی ماجرای غدیر رو می تونن اجرا کنن در حد خودشون و فیلمش رو بفرستن. یا تئاتر در موضوع غدیر اجرا کنن و فیلمش رو ارسال کنن.
۸- مسابقات غیرحضوری طراحی از بنر و پوستر و … گرفته تا تابلو نقاشی و دیوار نویسی.
۹- یک سری کارهای تبلیغاتی غدیر را معرفی کنیم و از مخاطبین بخواهیم از کارهایی که کردهاند، فیلم یا عکس بفرستند و به قید قرعه هدایایی حالا یا نقدی یا غیر نقدی بدیم.
۱۰- از گروه نوجوان پسران بخوایم مولودی بخونن و بفرستن. یا تو جمع خانوادگی یا تو جمع دوستانشون. شادی به همراه داره. دختران هم کارهای دستی و … خانم های خونه هم سفره غدیر بذارن تو خونه هاشون.
۱۱- می تونیم مسابقات رو تفکیک شده و مرحله ای کنیم. بعضی قسمت ها ویژه نوجوان و بعضی قسمت ها ویژه بزرگسال. برای بزرگسال می شه از مفاهیم خطبه غدیر سوال طراحی شود. برای نوجوانان با توجه به شور و هیجان این رده سنی می شه مثلا از مسابقه های مولودی خوانی که ابتدا یک مولودی اجرا شود و متن آن در اختیار اعضا قرار بگیرد و نوجوانان اجراهای خودشون رو به صورت ویس بذارن و بهترین اجرا انتخاب شود.
۱۲- می شه مسابقه خطابه خوانی هم اجرا کنیم. معمولا تو مراسم ها خطبه غدیر رو می خونن. می تونیم برای نوجوانان همچین مسابقه ای اجرا کنیم تا خطبه غدیر رو بخونن و فیلمش رو ارسال کنن. بهترین اجرا برنده می شه.
۱۳- برای بچه ها چند فیلم کوتاه درباره امیرالمؤمنین علیه السلام از فیلم های موجود انتخاب بشه که حس محبت به ایشون رو در دل ها روشن کنه که بچه ها احساس افتخار کنن به داشتن چنین امامی. انتخاب تیکه فیلم ها رو هم می شه با آزمایش روی چند بچه انجام داد. بعد خاله یا عمو غدیر بیاد و نتیجه گیری این فیلم رو بیان کنه. یا چند بچه حسشون رو از دیدن این فیلم ها بیان کنند. و مسابقه این باشه که بچه حسش رو بعد از این فیلم به صورت ویدیو بگه و بفرسته.
۱۴- در فضای مجازی و رسانه می شه روی هر طرحی مانورهای زیادی داد. مثلا اگر یک ویدئو ارسال کردند، بین همه افرادی که ارسال می کنند، می شه نظرسنجی کرد و باز از خودش مسابقه ای تولید کنیم و مردم بهش رأی بدن. اینجوری همه درگیر طرح هاشون می شن و پیگیری می کنند که دوستانشون به اون ها رأی دهند.
۱۵- مسابقه تفسیر نهج البلاغه: سؤالات مفهومی طرح کنیم ک جواباش تو نهج البلاغه باشه.
۱۶- منبعی معرفی بشه از داستان های کوتاه درباره امیرالمؤمنین علیه السلام و غدیر. و بعد بچه ها اون داستان ها رو به صورت صوتی یا شبیه خوانی بیان کنند. این طوری اون داستان تو جونشون می شینه و یادشون نمی ره.
۱۷- ناشنیده هایی از فضیلت های امیرالمؤمنین علیه السلام بیان کنیم. در مقایسه با اون فضیلت اگر برای کسی در دنیا هست. به صورت مصاحبه: چه شخصیتی در دنیا می شناسید که مردگان رو زنده کرده؟ افراد چیز های مختلفی رو می گن. نهایتا روایاتی که نشان دهنده زنده کردن هزاران مرده توسط امیرالمؤمنین علیه السلام هست، بیان بشه و همه بدونن فضیلت هایی که شاید بعضی ها دارن، همه اش در مولای ما جمع است. و چه بسیار که بقیه ندارند و ندانند. تو این مدل این مهمه که باید نشون بده مقام ایشون جدای از بقیه است و دیگران حتی قابل مقایسه با حضرت نیستند. و حتی آن موضوعات و فضائلی که جای اهمیت و توجه داره رو هم، ایشون دارن!
۱۸- پیمان با وارث غدیر: کلیپ تهیه کنیم و در مورد غدیر و بیعت توضیح داده بشه و در مورد وارث غدیر هم صحبت بشه تا شناختی نسبت به امام زمان علیه السلام پیدا کنن. و متناسب با کلیپ مسابقه طراحی کنیم. احساسشون رو بگن یا عهد و پیمانشون با وارث غدیر رو بصورت کتبی یا شفاهی بفرستن. یا تابلو پیمان نامه طراحی کنن برای خانوادشون. هم مناسب بزرگسال هست هم بچه ها.
۱۹- شنیدن و خواندن و نوشتن و دیدن فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام طبق حدیث موضوعیت داره.
مسابقه: بچه ها و بزرگترها اشعاری که معرفی شده رو حفظ کنن و بخوانن با این رویکرد که این فضیلت رو حک می کنم در ذهنم و می آورم به زبانم و می شنوم. باشد که به محبت امیرالمؤمنین علیه السلام قلب و دل و زبان و گوش و چشمم تطهیر شود برای یاری آقازاده امیرالمومنین علیه السلام، «حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف»
۲۰- طراحی و ساخت انیمیشن با موضوع غدیر ویژه سازندگان انیمیشن و گرافیک.
۲۲- یکی از مسابقاتی که می تونه برای رده نوجوان جذابیت داشته باشه، مسابقات جمله سازی با کلمه هایی هست که کمتر شنیده می شه. ما می تونیم این کلمات رو از ویژگی هایی از امیرالمؤمنین علیه السلام انتخاب کنیم که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است و این باعث بشه ذهن شرکت کننده رو هدایت کنیم به سمت این موضوع. و یا برای کودکان با چند کلمه که بهشون می دیم، می تونن داستان بسازن و صوتی یا تصویری بیانش کنن برامون و بفرستن. و کلمات طوری انتخاب می شه که جهت دهنده باشن. مثل خورشید و آقا قورباغه و خانم گنجشک و غدیر.
۲۳- داستان های کودکانه که ماجرای غدیر رو به تصویر می کشن، معرفی بشه. بعد بخواهیم بچه نمایش عروسکی اون رو اجرا کنه. اگرم جشن محدود و خانوادگیه، می شه عروسک هاش رو بسازیم یا بدوزیم با نمد (البته کسی که مرجعش اجازه این کار رو می ده.) و با دعوتنامه براشون ارسال کنیم. بعد اون ها فیلم نمایش رو بفرستن و برنده بشن. عروسک ها هم یادگاری جشن ما می مونه پیششون و خوشحالشون می کنه. یک کتاب در این باره: سفر پرستو.
۲۴- مسابقه عکاسی غدیر: هم با دوربین عکاسی و هم با موبایل می تونن در همین موضوع عکاسی و ارسال کنند.
۲۵- طی چند کار مثل پازل آنلاین تصویر زیر یا هر تصویر دیگری و یا رنگ آمیزی یا ساخت کاردستی بچه رو به این جا برسونیم که هر وقت این تصویر رو دید، یاد غدیر بیافته.
بچه من از سه یا چهار سالگی این تو ذهنش مونده. تصویر من دم دستی بود. می شه با طراحی زیبا جذابش کرد.
۲۶- در حوزه بزرگسالان کتاب هایی مغفول از فضائل و کرامات امیرالمؤمنین علیه السلام معرفی بشن و سؤال از مطالب کمتر شنیده شده اش در بیاد با هدف افزایش شناخت در شیعیان. مثل کتاب مدینه المعاجز.
۲۷- مسابقه شعر غدیر در رده سنی بزرگسالان و کودکان.
۲۸- نامه به وارث غدیر یا دلنوشته.
۲۹- برای بزرگسالان معرفی کتاب داشته باشیم. مثلا یک کتاب از لیست زیر که درباره امیرالمؤمنین علیه السلام است رو انتخاب کنن، بخوانن و طی یک ویدئو برای بینندگان معرفی کنن. فایل کتاب ها می تونه موجود باشه در کانال یا سایت که بعد از انتخاب کتاب رو براشون بفرستیم. ویدئوی معرفی کتاب به مسابقه گذاشته بشه و حتی اعضای جشن بهش رأی بدن و امتیاز بگیره.
۳۰- نامه نوشتن یا در موقعیت قرار گرفتن، برای بچه ها و حتی بزرگترها عالی جواب می ده. خیلی زیاد باهاش ارتباط برقرار می کنن. مثلا می شه طی داستانی بگیم یکی از یاران پیامبر صلی الله علیه و آله در غدیر به کاروان ایشون نرسید. بعد بهش خبر دادن چه اتفاقی افتاد و … فکر کرد چه طوری تبریک بگه این مقام رو. حالا شما اگر جای اون شخص بودین چطوری به امیرالمؤمنین علیه السلام تبریک می گفتین؟ بنا به مدل داستان و بیان طرح برای هر گروه سنی قابل اجراست.
۳۱- مجموعه ای از فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام در منابع شیعی و حتی ادیان دیگر جمع آوری بشه. و مسابقه این باشه که شعرا در غزلی همه اش را یا حداقل ده مورد رو یک جا بیاورند.
۳۲- مسابقه ورزشی فان بذاریم براشون و ویدئو بگیرند و بفرستند. مثلا یک سطل آب رو روی سرشون بذارند و یک مسیری رو برن… (ایده خام، عرض می کنم فقط هدف اینه که با مجازی شدن کار به شدت فضای کاری بیشتر شده و این موضوع اصلا عیب نیست و نکته قوته …)
۳۳-برگزاری مسابقه حفظ حدیث فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام به عربی و فارسی. متناسب با سن مخاطبین امتیاز دهی بشه.
۳۴- مسابقه بیان تشرفاتی از امیرالمؤمنین علیه السلام در زمان بعد از شهادتشون از کتب معتبر.
درخواست ها:
در مسابقات حضوری برنامه هایی مثل شیرینی خوری و بادکنک و جمله سازی و … خیلی زیاد داشتیم و جذاب هم بوده ولو با تکراری بودنش. اگر موردی بخوایم بررسی کنیم، چه مسابقاتی به این حالت می تونید مثال می زنید؟ اگر ایده ای مد نظر دارید بفرمایید لطفا. خوبی مسابقه برای بچه ها اینه که هم پدر و مادرها درگیر می شن هم خود بچه ها، اگه تو این زمینه مانور بدیم نتایج بهتری می شه گرفت.
پاسخ مخاطبین:
۱- نقاشی در مورد غدیر یا رنگ آمیزی. مثلا تصویر بذاریم و ازشون بخوایم رنگ کنن و داستانی براش بگن یا کلیپ یا با ویس.
۲- به نظرم اومد اگر برای کودکان برنامه داریم یا حتی بزرگسال، می شه مثلا مسابقه ماست خوری رو اجرا کرد. به این حالت که یک تایمر بذارند کنارشون و ظرف ماست رو هم بذارند و زمانش رو بگیرن و بخورن. قطعا خانواده درگیر می شن و حسابی شاد می شن و ویدئوش هم بقیه رو شاد می کنه.
در پناه اهل بیت علیه السلام باشید.
دانلود فایل PDF طوفان فکری شماره ۵۶ – مسابقات غیرحضوری ویژه غدیر
دیدگاهتان را بنویسید