کارگاه آموزشی شماره ۱ – مهندسی دعوت

مهندسی دعوت ( آموزش دعوت کردن از دیگران )
مجموعه مقالاتی به نام مهندسی دعوت برای شما بزرگواران آماده کرده ایم تا بتوانید جهت دعوت گروه های سنی مختلف از روش های درستی برای دعوت استفاده کنید. به عبارتی نحوه دعوت کردن از دیگران با سنین مختلف جهت ایجاد اشتیاق برای شرکت در مراسمات و جشن های خود را در مقاله ی شماره ۱ مهندسی دعوت را به اطلاع شما بزرگواران میرسانیم.
صوت کامل کارگاه مهندسی دعوت :
متن کارگاه مهندسی دعوت :
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم
توکلت علی حی الذی لا یموت و الحمدلله رب العالمین صلی علی حبیبک و حقیقت نورک و خاتم رسلک ابی القاسم محمد صلی الله علیه و آله و سلم و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین سیما بقیه الله فی السماوات والأرضین و اللعن علی أعدائهم و مخالفیهم و منکر فضائلهم و مناقبهم الی یوم الدین
۱- اهمیت دعوت: این موضوع اهمیت زیادی دارد به طوری که اگر بهترین برنامه ها راتهیه کرده باشیم ولی مهمان کم دعوت کنیم یا نتوانیم کارت های دعوت را به خوبی پخش کنیم، موفق نخواهیم بود. بهترین مجری و سخنران هم در برابر مخاطبین کم، نمی تواند شور لازم را ایجاد کند و این کم جمعیت بودن حضار باعث می شود نتوانیم به اهداف خودمان برسیم.
با مهمان های زیاد، ضعیف بودن سخنران و یا کم تجربگی مجری جبران می شود. پس برای یک جشن، مهم ترین مرحله دعوت هست.
۲- اصل میزان توجه دعوت کننده: هر چقدر میزبان بیشتر به بحث دعوت اهمیت بدهد. و بیشتر دقت بگذارد و دعوت مهمانان را پیگیری کند، نتیجه بهتری می گیرد. با اضافه کردن مراحل دعوت، نتایج مطلوب تری به دست می آید. چون به مخاطب القاء می کنیم. حضور شما در جشن ما خیلی برایمان ارزشمند است. هر چقدر ما بیشتر برای دعوت زمان بگذاریم. و مراحل دعوت را اضافه کنیم، به نتایج بهتری خواهیم رسید.
۳- اصل رابطین دعوت: به دنبال دعوت از شخصی تأثیرگذار بر افراد مورد نظر، باشیم. افراد را در بحث دعوت تفکیک کنیم. از رابطین که موثرتر هستند، دعوت را انجام دهیم. یا خودمان دعوت کنیم یا از رابط بخواهیم دعوت را پیگیری کند.
۴- اصل ریزش دعوت: همیشه باید از افراد حاضر در جلسه برآورد داشته باشیم. تعداد افراد حاضر در برنامه از تعدادی که دعوت شده اند، کمتر است و ریزش در دعوت ناگزیر می باشد. هر چقدر فاصله بین تعداد دعوت شده و ریزش دعوت کمتر باشد، این به معنی اثرگذاری روش دعوت ما می باشد. این ریزش بستگی دارد.
به مخاطبین، آب و هوا، ساعت جشن، روز جشن، ترافیک شهری و… این که ما بتوانیم ریزش را پیش بینی کنیم. خیلی مهم است که در یک دعوت و مهندسی دعوت خوب، قبل از مراسم پیش بینی خوبی از تعداد مدعوین داشته باشیم. پس اولا بیشتر دعوت کنیم تا تعداد قطعی مورد نظر را داشته باشیم و دوما چون نمی توانیم تعداد قطعی را پیش بینی کنیم، تا جایی که در توان داریم، قبل از مراسم به میزان ریزش به طور دقیق دست پیدا کنیم.
۵- عوامل انگیزاننده دعوت: یکی از عوامل انگیزه دهنده، نوع پذیرایی است. چون افراد با خود می گویند برای ما تدارک دیده اند. مثلا پذیرایی ناهار یا شام. عامل دیگر جایزه ویژه مثلا سفر کربلا، مشهد یا گوشی و… استفاده از حضور اشخاص برجسته و مطرح در جامعه مانند فلان عالم، فلان شخصیت تلویزیونی، فلان ورزشکار و…
نیز عامل مهمی در ایجاد انگیزه افراد برای حضور در جشن داشته باشد. البته باید دقت کرد. که شخص مورد نظر با ارزش های جشن ما مغایرت نداشته باشد. باید فکر کنیم که با چه شعار تبلیغاتی یا کاری می توانیم مخاطب را به آمدن جذب کنیم و این خیلی مهم است.
۶- دعوت جشن کودک: باید دنیای کودکان را درک کنیم و اقدام به دعوت کنیم و توجه ویژه به روحیات کودکان داشته باشیم.
پیشنهاد ویژه در دعوت از کودکان: یک پکیج کامل دعوت داشته باشیم تا تصور کودک قبل از جشن، ازجشن عالی باشد. درک کند که این جشن برای او کاملا متفاوت است. در پکیج، مسابقات متنوع داشته باشیم.
گوشه های جذابی از جشن را به تصویر بکشیم. مثلا بخشی از نمایش را روی کاغذ بیاوریم. حتما در هنگام دعوت، دعوت ما به همراه جایزه باشد. که کودک در ابتدا جایزه دریافت کند. همراه با دعوت، رنگ آمیزی و نقاشی هدیه بدهیم. و اعلام کنیم که در جشن به بهترین هدیه جایزه می دهیم.
۷- دعوت در مقطع راهنمایی: در این مقطع سنی بچه ها یکدیگر را دوست دارند و خیلی خوب می توان از این دوستی آنها استفاده کرد. کارت دعوت را به بچه ها بدهیم و بگوییم هر کدامشان ۵ نفر را دعوت کنند و برای این کار جایزه در نظر بگیریم. بنابراین از طریق هم سن و سالهایشان دعوت صورت گیرد.
در این سن بحث غرور خیلی مهم است و ممکن است دوست نداشته باشند یک سری جاها بروند. باید گارد بچه ها را بشکنیم و به آنها القا کنیم که این جشن با جاهای دیگری که دوست ندارید، فرق دارد. در کل حس کنجکاوی بچه ها را برانگیزیم.
۸- دعوت در مقطع دبیرستان: در این سن بچه ها مستقل تر هستند. خودشان همه جا می روند و رفیق باز هستند. بهتر است افرادی را به عنوان رابط قرار دهیم و اینها همه با هم بیایند. یعنی همه با آن یک نفر، رأس زمان مشخص، در پارک قرار بگذارند و به جشن بیایند. این امر خیلی موثر است. باید حتما در دعوت بچه ها اعلام شود.
که اینجا سخنرانی و منبر نیست و قرار نیست منبر داشته باشیم. سعی کنیم اعتمادشان را جلب کنیم. وخیلی به شخصیت آنها احترام بگذاریم.
۹- دعوت دانشجویان: باید کلاس ِکاریِ آنها را حفظ کنیم. به آنها بفهمانیم که متوجه این مسئله هستیم. نوع دعوت، مکان دعوت، زمان دعوت و رابط دعوت از دانشجویان بسیار اهمیت دارد. بهتر است مکان جشن نزدیک دانشگاه باشد و زمان برنامه را در وقت آزاد دانشگاه قرار بدهیم.
۱۰- دعوت فامیلی: دعوت به صورت آقایان و خانم ها انجام شود. اگر یکی را دعوت کنیم، ممکن است.ریزش دعوت داشته باشیم. اگر بتوانیم برای خانم ها برنامه ای جداگانه داشته باشیم، بهتر است. اگر نشد، با استفاده از دوربین مدار بسته، برنامه ای برای خانم ها پخش شود. از رابطین، خیلی خوب می توانیم استفاده کنیم. چون رابطین فامیلی خیلی در دسترس هستند. در جشن های فامیلی، خیلی نیازی به تکنیک های پیچیده نیست.
۱۱- دعوت در محله و همسایگان: برخلاف دعوت فامیلی که خیلی راحت است، این مورد دعوت از همسایگان و افراد محله خیلی راحت نیست. برای اینکه مورد اتهام و برخورد بد قرار نگیریم، باید دعوت و جشن را در حاشیه یک حرکت دیگر قرار بدهیم. مثلا در حاشیه شله زرد، نذری و شیرینی بردن قرار بدهیم. سطح و کلاس کاری جشن را بالا ببریم.
برای مثال بگوییم اگر حتما شرکت می کنید، کارت خدمتتان ارسال کنیم. چون تعداد کارت ها محدود است. در محله تبلیغ کنیم. مثلا بنر بزنیم، پارچه بزنیم یا از ۳ روز قبل، شیرینی و شربت تعارف کنیم و دعوت کنیم. هدیه ببریم برای همسایگان و با دادن کارت دعوت کنیم. در جشن فضای کودکان را جداگانه داشته باشیم و این را به هنگام دعوت به افراد اعلام کنیم.
۱۲- دعوت با مسابقه: بسیار جالب است و استقبال می شود. مثلا به جای کارت دادن، یک بسته شکلات با یک کاغذ کوچک شامل ۱۰ سؤال چهار گزینه ای ببریم.و بگوییم حداکثر تا فلان روز پاسخ سؤالها را برای فلان شماره ارسال کنید.تا در قرعه کشی سکه شرکت کنید.و جایزه در محل جشن به شما تقدیم می شود.
۱۳-کارت دعوت: امری است که ناگزیریم استفاده کنیم. اما می توانیم به گونه ای درآن ایجاد خلاقیت داشته باشیم. مثلا همراه با کارت یک کتاب با مسابقه می دهیم. یا سی دی یا قاب همراه با کارت هدیه می دهیم. یا در فضاهای مجازی از طریق فایل صوتی (متن کارت خوانده شده) یا تشکیل روبات تلگرام، مهمانان مان را دعوت کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید