کارگاه آموزشی شماره ۳۸ – شبهات شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها

شبهات شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها ( شبهات فاطمیه جلسه اول )
بانوی بزرگوار حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نه تنها زندگینامهای داشته که بسیاری از جنبههای آن جز برای اهل علم و دانشمندان اسلامی مکشوف نشده، بلکه تاریخ شهادت و مرقد مطهرشان هم مخفی مانده است. در کارگاه شماره ۳۸ با عنوان شبهات شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها، ابتدا شبهات فاطمیه را دسته بندی کرده ایم و بعد به بررسی شبهات دسته اول یعنی شبهات شهادت بانوی دو عالم پرداخته ایم.
صوت کارگاه شبهات شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها
متن کارگاه شبهات شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلَّی اللَّهُ عَلَی مُحَمَّد وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ وَ لعنۀ الله عَلی أعدائِهم أجمَعین
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَه وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
اَللّهُمَّ عَجِّل فَرَجه واجعَلنا مِن اَنصارِه و اَعوانِه
بخش اول کارگاه شبهات شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها: دسته بندی شبهات
در ابتدای بحث، شبهاتی که در رابطه با شهادت حضرت صدیق سلام الله علیها وجود دارد را دسته بندی می کنیم.
دسته اول:
شبهاتی که در مورد شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها نیستند اما می خواهند با بیان رابطه مسالمت آمیز بین حضرت علی علیه السلام و مخالفان، نتیجه گیری کنند که شهادت رخ نداده است.
دسته دوم:
از خلال و گذر وقایعی که اتفاق افتاده است و ترسیم می کنند، می خواهند نتیجه بگیرند شهادت رخ نداده است. وقایعی مانند سقط جنین.
دسته سوم:
با توجه به شخصیتی که برای امیرالمؤمنین علیه السلام ترسیم می کنند، می خواهند به این نتیجه برسند که شهادت اتفاق نیفتاده است.
دسته چهارم:
با چنگ زدن به حواشی از جمله اینکه قبلا فاطمیه نداشتیم، شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها در تقویم ها نبود و… می خواهند نتیجه گیری کنند شهادت اتفاق نیفتاده است.
نکته قابل توجه این است که بزرگان و مراجع تأکید بسیار کردند و ما را تشویق کردند به بزرگداشت فاطمیه و از طرفی بار تبلیغی فاطمیه بسیار قوی است و با توجه به تأثیری که این واقعه بر افکار غیرشیعه دارد، وهابیت از هر فرصتی استفاده می کند تا این مسئله را دروغ جلوه دهد.
در این میان وظیفه ما چیست؟
- با منطق ، مؤدبانه و مستدل به گفتگو بپردازیم و از فاطمیه دفاع کنیم.
- به نحوی صحبت نکنیم که صلح و آرامش میان شیعه و اهل سنت از بین برود.
- روش ورود به این مباحث بسیار مهم است.
همچنین لازم به ذکر است برای اینکه اثبات کنیم شیعه بر حق است و غیر شیعه در مسیر حق نیست، همین بس که بگوییم خلیفه وقت قاتل دختر و پاره تن پیغمبر صلی الله علیه و آله است.
در ادامه، به بررسی یکسری از شبهات می پردازیم.
بخش دوم شبهات شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها : بررسی شبهات
شبهه:
حضرت علی علیه السلام دراولین روز حکومت ابوبکر به مسجد رفتند و با خلیفه بیعت کردند. اگر مدعی هستید خلیفه همسر حضرت علی علیه السلام را به شهادت رسانده است، چطور ممکن است حضرت با قاتل همسرشان بیعت کنند؟
پاسخ:
این ادعا واهی و بدون مدرک است و برعکس روایات بسیاری وجود دارد که حضرت بیعت نکردند.
برای مثال صحیح بخاری که معتبرترین کتاب اهل سنت است، در این باره نقل می کند که عایشه می گوید: «فاطمه سلام الله علیها بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله شش ماه زنده بود و امیرالمؤمنین علیه السلام در این شش ماه با ابوبکر بیعت نکردند.»
در مدارک شیعه نیز روایات بسیار داریم که این بیعت صورت نگرفته است.
شبهه:
امیرالمؤمنین علیه السلام در نماز جماعت خلفا حضور داشتند و این نشان دهنده حسن رابطه حضرت با خلفا است و در نتیجه شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها رخ نداده است.
پاسخ:
اهل سنت عدالت را از شروط امام جماعت نمی دانند و در روایتی دروغین از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل می کنند که پشت سر هر نیک و فاجری نماز بگذارید. بنابراین در پاسخ می گوییم اگر مبنای فقهی خودتان را قبول دارید (که باید قبول داشته باشید)، چطور مدعی می شوید نماز خواندن امام علی علیه السلام پشت ابوبکر بیانگر خوب بودن و نیکوکاری و مورد قبول بودن ابوبکر توسط حضرت است؟
و بنابر روایت شیعه نیز که عادل بودن از شرایط امام جماعت است، نقل شده حضرت پشت آنها نماز نمی خواند؛ تا جایی که مجبورش کردند.
شبهه:
مشورت خلفا با امیرالمؤمنین علیه السلام، نشان دهنده حسن رابطه میان خلفا و حضرت است.
پاسخ:
با بررسی تعداد مشاوره ها و مباحث مشاوره ها، به سادگی می توان نتیجه گرفت از آنجایی که در مدت ده سال حکومت، جمعا ۸۵ سؤال از حضرت پرسیده شده (هر یک ماه و نیم، یک سؤال) و ۸۰ مورد شرعی بوده و تنها ۵ مورد سیاسی، آیا می توان گفت حضرت مشاور خصوصی خلفا بودند؟
همچنین در بیانات حضرت آمده است؛ آنجایی مشورت دادند که خواستند اسلام را یاری کنند و فرمودند: اگرچنین نمی کردند، مصیبت و رخنه ای شدیدتر اسلام را تهدید می کرد. علاوه بر این موارد، معاویه خود تصریح می کند که ابوبکر و عمر هیچ مسئله اساسی و مهم و سری را با علی علیه السلام در میان نگذاشتند و او را در امورشان شریک نکردند. لذا اینکه ادعا کنیم حضرت مشاوره می دادند و مشاور رسمی بودند، همه سرتاسر مطلبی غیرصحیح و نارواست.
جهت دانلود صوت و متن کامل کارگاه، از قسمت دانلود فایل استفاده نمایید.
برای مشاهده لینک دانلود لطفا وارد حساب کاربری خود شوید!
وارد شویدپسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید