کارگاه آموزشی شماره ۹۵ – معرفی خدمتگزاران موفق ائمه علیهم السلام

معرفی خدمتگزاران موفق ائمه علیهم السلام و وفاداری ایشان
کارگاه آموزشی شماره ۹۵ درباره تاریخچه یاران و دشمنان اهل بیت علیهم السلام، معرفی خدمتگزاران موفق ائمه علیهم السلام و وفاداری ایشان است. هدف ما از مرور این تاریخچه این است که خودمان را به جای یاران و اصحاب تصور کنیم و به این فکر کنیم که اگر ما به جای آنها بودیم، چه تصمیماتی می گرفتیم؟
صوت کامل کارگاه معرفی خدمتگزاران موفق ائمه علیهم السلام:
متن کارگاه معرفی خدمتگزاران موفق ائمه علیهم السلام:
بسم الله الرحمن الرحیم
این کارگاه جلسه ای انگیزشی و درباره تشویق خادمین و خدمتگزاران آستان امام زمان علیه السلام می باشد. این برنامه می تواند در مناسبت های مختلف تشکیل شود ولی به دلیل نزدیک بودن به ایام فاطمیه ما حدود بحث را با این مناسبت جلو خواهیم برد. این برنامه انگیزشی حاوی دو موضوع می باشد که ابتدا درباره غربت امام زمان علیه السلام و وفاداری یاران ایشان بحث می شود. این موضوع را می توان به عنوان موضوع اصلی بیان نمود.
موضوع ثانویه درباره تاریخچه یاران و دشمنان اهل بیت علیهم السلام است. هدف ما از مرور این تاریخچه این است که خودمان را به جای یاران و اصحاب تصور کنیم و به این فکر کنیم که اگر ما به جای آنها بودیم، چه تصمیماتی می گرفتیم؟ با توجه به تصمیماتی که یاران و اصحاب گرفتند و عاقبتی که نصیبشان شد، تأثیرگذاری سخن را بالا ببریم. چرا که این مثال های عینی و تاریخی در خاطر خدمتگزاران و مستمعین خواهد ماند و الگوبرداری خواهد شد.
این برنامه حدودا ۱۵ دقیقه است. چون مبحث استدلالی و اثباتی نمی باشد و صرفا نقل قول و اکثرا داستانی است، به همین زمان محدود کفایت می کنیم.
مثلا در مجلس عزا قبل از شروع سخنرانی یا مداحی با رضایت بانی و صاحب مجلس و حتی با کسب اجازه از سخنران محترم مجلس، به اجرای برنامه اقدام نمود. ما در این برنامه قصد نوحه خوانی یا سخنرانی نداریم؛ چرا که باید مطلب را در قالب داستانی روایت کرد. حتی اگر واقعه تاریخی حزن انگیزی را روایت می کنید، باید بر احساسات و حالات درونی خود تسلط داشته باشید.
ابزار های مورد استفاده
از ابزارهای قابل استفاده در این برنامه، میتوان از زیرصداها، آواها یا مداحی ها استفاده کرد. ابتدای برنامه یا مابین سخنرانی میتوان از این گونه صداها استفاده نمود. پاورپینت و زمینه عکس و فیلم هم می تواند تأثیرگذار باشد. شما می توانید با صدا فضاسازی کنید؛ به نحوی که مثلا اگر درباره جنگ صحبت می کنید، صدای شمشیر پس زمینه داستان تان باشد. استفاده از لباس های مبدل هم می تواند به این فضاسازی کمک کند.
مطالبی که انتخاب می کنید، همان نقطه تمایز شما با دیگر مراسمات است. فلذا در انتخاب مطالب بسیار دقت کنید. مخصوصا تمرکز بر بُعد تاریخی. مطالب را به روش می توان بیان نمود:
۱- آشکار و واضح: گاهی شما مطلبی را به صورت مستقیم به مخاطبتان بیان می کنید، مثلا درباره غربت امام زمان علیه السلام صحبت می کنید.
۲- مستتر و خطاب گونه: شما مطلب را با اشاره بر واقعه، رویداد تاریخی یا خطبه به مخاطب بیان می کنید. مثلا با صحبت درباره خطبه فدکیه، آن قسمت که حضرت زهرا سلام الله علیها یاران خود را به سستی و کاهلی در یاری رساندن سرزنش می کنند، شما به مخاطب تلنگر می زنید که مبادا در یاری رساندن اهل بیت علیهم السلام کوتاهی کنیم.
داستان هایی را انتخاب کنید که بعد ولایت پذیری و خدمتگزاری را شامل می شود. داستان هایی نظیر زندگی نامه علامه حلی و … برای ما انگیزه ای را فراهم می کند تا در مسیر آنها قدم بگذاریم. فقط توجه داشته باشید که درباره وقایع تاریخی قضاوت نکنیم؛ چرا که ما مورخ نیستیم و حد الامکان درباره داستان هایی روایت کنیم که اهل بیت علیهم السلام و علمای فقیه درباره آنها نظرات صریح و قاطعی دادند.
❗️چند نکته مهم
- هرگز سمت تذکر و نصیحت به سمت مستمعین نروید. چرا که نتیجه عکس خواهد داد. شما می توانید به آنها پیشنهاد دهید ولی هرگز آنها را نصیحت نکنید.
- در انتهای مجلس به عنوان حسن ختام می توانید دعا یا عبارتی تأثیرگذار بگویید و در متون خود از ضمیر (ما) استفاده کنید.
- ما برنامه اصلی نیستیم؛ پس حتما مقید به زمان باشید.
- اگر سخنران را می شناسید و به تبحر وی در عرصه سخنرانی واقفید، با ایشان درباره مطالب و متون خود مشورت کنید.
- شناخت مخاطب و سلیقه وی را مورد توجه قرار دهید.
توجه داشته باشید که هدف این مراسم، عبرت گرفتن از پشت کنندگان به اهل بیت علیهم السلام و اسوه قرار دادن یاران و اصحاب مورد تأیید اهل بیت علیهم السلام می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید