کارگاه آموزشی شماره ۹۸ – نمایشگاه ولادت تا شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها

آموزش اجرای نمایشگاه ولادت تا شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها
صوت کارگاه آموزش اجرای نمایشگاه ولادت تا شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها
متن کارگاه آموزش اجرای نمایشگاه ولادت تا شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم
اَللّهُمَّ صَلَّ عَلَی فاطِمَهَ و اَبیها وَ بَعلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ المُستَودَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِهِ عِلمُک
یا رَبَّ الحُسَین، بِحَقِّ الحُسَین، اِشفَ صَدرَ الحُسَین بِظُهورِ الحُجَّه
با عرض تسلیت به مناسبت ایام عزای حضرت فاطمه صلی الله علیه و آله، چند دقیقه ای را مزاحم بزرگواران می شوم و یکی از تجربیات خودمان که فکر می کنم ان شاءالله برای دوستان هم قابل استفاده باشد را عرض می کنم. در وهله اول لازم است که این نکته را خدمتتان عرض کنم که برنامه ای که امروز که می خواهیم کارگاه آن را اجرا کنیم، در مورد کاری بسیار ساده و کم هزینه با مخاطبانی بسیار زیاد و ان شاءالله تأثیرگذار است.
توضیحات کلی نمایشگاه ولادت تا شهادت حضرت فاطمه زهرا صلی الله علیه و آله
مخاطبین ما در مدارس هماهنگ می شود و به این صورت است که هر روز صبح به مدارس می رویم. البته مخاطبینِ هدفِ ما در کارگاه ما مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه است اما می شود با تغییرات جزئی که خود دوستان می توانند اعمال کنند، در دبیرستان و راهنمایی پسرانه هم اجرا شود. این تغییرات بیشتر به تفاوت دخترها و پسرها مربوط است.
چرا که معمولاً دخترخانم ها احساسی تر و آرامتر هستند و در فضای احساسی و یک فضای بسته بهتر می شود با آنها صحبت کرد ولی آقا پسرها ممکن است مقداری شیطنت شان بیشتر باشد و شاید فضای عقلانی برای آنها بهتر باشد. این تفاوت ها را با تغییر جزئیاتی خیلی کم، می شود اعمال کرد و برای هر دو مخاطب اجرا نمود.
قصد و نیت ما این است که در مورد مقام و عظمت حضرت صدیقه کبری صلی الله علیه و آله تذکری داده شود و همچنین در مورد مظلومیت و غربت امیرالمؤمنین علیه السلام و غصب خلافت و مقام جانشینی ایشان بعد از پیغمبر صلی الله علیه و آله صحبت شود و نیز دفاعی که حضرت زهرا صلی الله علیه و آله از حریم امامت و ولایت انجام دادند که منجر به شهادت مظلومانه و غربت ایشان شد و توضیحی در مورد آن دوران و آن محیط به دانش آموزان داده شود.
البته باید در ۴۵ دقیقه ای که ما در خدمت آنها هستیم، بتوانیم این کار را انجام دهیم. به عنوان اولین حالت می شود یک برنامه اجرا کرد که یک سخنران بیاید و سخنرانی اش را انجام دهد و همه هم گوش کنند و بروند. حالت دوم این است که بیاییم و مقداری از المان های سمعی و بصری استفاده کنیم. از کلیپ استفاده کنیم. از غرفه هایی خیلی ساده که بتوانیم روی آنها بحث و صحبت کنیم، استفاده کنیم. از راوی استفاده کنیم تا این بحث بهتر جا بیفتد و جذابیت بحث بالاتر رود.
ما این راه دوم را انتخاب می کنیم. به این شکل که دوستان ما هر روز صبح ساعت ۷:۳۰ در مدارس حاضر می شوند و در محیط نمازخانه آنجا این غرفه های خودشان را که بسیار ساده و کم هزینه است، برپا کرده و از ساعت ۸ (بستگی به فضای نمازخانه یا سالن اجتماعات مدرسه) دانش آموزان جمع می شوند ولی حداکثر تعدادی که می آیند، ۶۰ نفر است تا تمرکز و کنترل آن مجموعه حفظ شود. دو یا سه کلاس با هم می آیند و در هر نوبت ۴۵ دقیقه اجرا و ربع ساعت هم برای اینکه بیایند و بروند، یک ساعت این اجرا انجام می شود.
به این ترتیب سعی می کنیم تا ساعت ۱۳:۳۰ یا ۱۴ تمام مدرسه ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفری را تحت پوشش قرار دهیم تا بیایند و از غرفه های ما استفاده کنند. اگر جمعیت مدرسه ای کمتر از این مقدار سانسی که ما داریم باشد، با مدرسه ای که نزدیک تر باشد، صحبت می کنیم.
زیرا برخی مدارس چسبیده به هم هستند و مثلا سه تا مدرسه دخترانه هست که با یک کوچه فاصله در یک منطقه ای قرار دارند. با مسئولین آن مدارس هم صحبت می کنیم و دانش آموزان آن مدارس را هم در نمازخانه همان مدرسه پرزنت می کنیم و به غرفه خودمان دعوت می کنیم. خلاصه اگر جمعیت آن مدرسه به تنهایی کفایت نکند، سعی می کنیم از آن روز حتی اگر شده با جمعیت مدارسی که نزدیک آن مدرسه است، استفاده مفید کنیم.
غرفه ها در سالن نمازخانه ای که مدرسه در اختیار ما قرار می دهد، برگزار می شود. همچنین چینش دانش آموزان در سالن یا در حیاط باید به شکلی خاص باشد که در حین اجرای غرفه ها در این خصوص صحبت می کنیم. چهار غرفه داریم. در چهار گوشه محلی که قرار گرفتیم، این ۴ غرفه را به صورت خیلی ساده برپا می کنیم.
بعضی غرفه ها راوی دارد. بعضی غرفه ها پاورپوینت دارد و در بعضی غرفه ها هم از کلیپ یا زیرصدا استفاده می کنیم.
این نکته را هم عرض کنم: این کار، کاری است که جای خلاقیت بسیار زیادی دارد و اگر کسی خواست انجام دهد، (که توصیه می شود حتما آن را انجام دهید. چون ما در یک هفته اجرایی که انجام می دهیم، برای مدارس، حدود ۲ تا ۳ هزار دانش آموز را پرزنت می کنیم و تأثیرگذاری آن را دیده ایم. خلاصه این کار بسیار ساده و در عین حال تأثیرگذار است و توصیه می کنم دوستان حتما این کار را با مداومت انجام دهند و اقدام کنند و در عین حال بسته به محیط و شهری که در آن قرار دارند و صلاحی که در آن می بینند، می توانند آن را کم یا زیاد کنند و تغییراتی که خودشان صلاح می دانند در آن اعمال کنند) ۴ غرفه داریم، غرفه اول غرفه تولد است.اما آغاز بحث مان به صورت غیرمستقیم است و مستقیما سراغ بحث نمی رویم.
در نتیجه این غرفه تولد، در ابتدا ممکن است هیچ ارتباطی به موضوع نداشته باشد، ولی به صورت خیلی زیرکانه آن را به تولد حضرت زهرا صلی الله علیه و آله و مقام ایشان وصل می کنیم. بعد از غرفه تولد، به عنوان دومین غرفه، غرفه غدیر را داریم و درباره جریان غدیر و اهمیت غدیر و اتفاق باشکوه و با عظمت غدیر صحبت می کنیم.
بعد از آن در غرفه سوم سراغ غرفه سقیفه می رویم و غصب خلافت و کتمان غدیر و اینکه چگونه عده ای کودتا کردند و مسیر غدیر را تغییر دادند و در غرفه چهارم درمورد شهادت حضرت زهرا صلی الله علیه و آله و دفاع ایشان از حریم امامت و ولایت و غربت و تنهایی حضرت و تذکر به دفاعی که امروز باید از امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف شود، صحبت می کنیم.
اینجا دیگر کار ما تمام است و دانش آموزان با دعایی برای فرج به سر کلاس هایشان برمی گردند. این غرفه ها در ۴ گوشه نمازخانه قرار می گیرد و دانش آموزان وسط می نشینند و به ترتیب این غرفه ها دانش آموزان جا به جایی دارند ولی این جا به جایی به این صورت نیست که اینها حرکت کنند، بلکه در جای خود می چرخند. به عبارت دیگر دانش آموزان در قسمت وسط می نشنیند و به هر غرفه ای که راوی می آید تا آن غرفه را اجرا کند، سر جایشان جهت خود را تغییر می دهند. این چند حسن دارند.
- اولا این جا به جایی تا حدی خستگی را از اینها می گیرد.
- ثانیا این تغییر موقعیت که انجام می شود، تمرکز مجدد برای دانش آموز ایجاد می کند.
غرفه اول، به نام غرفه تولد است.
دکور آن، دکور نوزاد است. گهواره است، وسایل سیمونی است. عکس و پاورپوینت دارد که برایتان ارسال می کنم. جزئیات آن در پاورپوینت هست. راوی می آید و آن را به این صورت اجرا می کند که می دانید در دنیا در هر چند ثانیه چند کودک متولد می شود؟ بله در هر ۵ ثانیه، ۲۱ نوزاد به دنیا می آید. چقدر همه خوشحال می شوند. همه می آیند وسایل آسایش و آرامش آن کودک را فراهم می کنند. برایش سیسمونی می آورند، وسایل راحتی می آورند و یک اسم هم انتخاب می کنند.
ولی می دانستید که یک نوزاد و مولودی بود که اگر او نبود، هیچکدام از ماها نبودیم؟ او دختر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است و اینجا اشاره می کنیم به آن حدیث که اشاره دارد به این که: ای پیامبر؛ اگر فاطمه صلی الله علیه و آله نبود، تو و علی علیه السلام هم نبودید.
بعد اشاره می کنیم به این که این دختر زمانی به دنیا آمد که مردم آن روزگار دخترانشان را زنده به گور می کردند و به پیامبر صلی الله علیه و آله به خاطر تولد این بانوی بزرگوار، «ابتر» گفتند ولی خدا در جواب آنها سوره کوثر را نازل کرد و پیامبر صلی الله علیه و آله هم مدام بر این بانو احترام می گذاشتند و حتی دستان او را بوسه باران می کردند. جزئیات این موارد در پاور پوینت هست و خیلی راحت می شود اجرا کرد.
معنی اسم این بانوی بزرگوار، کسی است که از آتش بریده شده و دور از آتش است و همچنین شیعیان و پیروان خودش را از آتش نجات می دهد. بعد اینجا تذکر دیگری می دهیم و یک سؤال دیگر می پرسیم. اگر خدا به شما بگوید یک حاجت شما را برآورده می کنم، از خدا چه می خواهید؟! اینجا باز تصاویر دیگری می آید. یکی می گوید ثروت، یکی می گوید علم، یکی می گوید زندگی خوب، هرکسی ممکن است یک چیزی بگوید.
بعد به این حدیث اشاره می کنیم که خدا به حضرت زهرا صلی الله علیه و آله فرمودند که ای فاطمه؛ یک چیز از من بخواه. ایشان چیزی که خواستند، نجات شیعیانشان از آتش بود. این حدیث را هم می گوییم که در روز قیامت حضرت زهرا صلی الله علیه و آله تک تک شیعیانش را جدا می کنند و شفاعت شان می کنند. به این ترتیب توضیحات غرفه تولد حضرت زهرا صلی الله علیه و آله پایان می یابد.
غرفه دوم غرفه غدیر
بچه ها می چرخند به سمت غرفه دوم که غرفه دوم یک نماد و یک نمایشی از ماجرای غدیر است. این بانوی بزرگوار، در یک واقعه خیلی باشکوه هم حضور داشتند. اینجا دو تا راوی داریم که یکی در غرفه غدیر و یکی در غرفه سقیفه مستقر هستند. اینها با هم دیالوگی دارند و در این دیالوگ داستان غدیر را می گویند. متن این دیالوگ ها در کانال قرار داده می شود تا شما بتوانید متن را بخوانید و استفاده کنید.
در اینجا به چند نکته به شدت تأکید می شود. اولین نکته ای که در این غرفه دارای اهمیت است، حضور حضرت فاطمه زهرا صلی الله علیه و آله با این مقام والا، در جریان واقعه غدیر و در ماجرای باشکوه غدیر است و این که ما از غدیر فقط انگار یک جمله بلدیم که «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» در صورتی که واقعه غدیر سه روز به طول انجامیده و پیامبر صلی الله علیه و آله در آن خطبه خوانده اند و صد و بیست هزار نفر بیعت کرده اند. این ها را می گوییم ودر مورد اینکه خطبه ایشان فرازهای دیگری هم دارد، صحبت می کنیم.
برخی از فرازهایی که در مورد امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف هست را هم اجرا می کنیم. در مورد این که مردم بیعت کردند هم تذکر می دهیم و این که جانشین بعد از پیامبر امیرالمؤمنین علیه السلام هستند. این قسمت یک زیرصدا و کلیپی هم دارد که آن را هم در کانال قرار می دهیم تا بتوانید استفاده کنید. در حین اجرا آن جاهایی که قرار است این کلیپ و این زیرصدا اجرا شود، در متن توضیح داده و مشخص شده است.
غرفه سوم غرفه سقیفه
وقتی که صحبت راوی غدیر تمام می شود، ناگهان راوی غرفه سوم، یعنی غرفه سقیفه که در یک نقطه دیگر از آن محل قرار گرفته است، با این جمله اجرایش را آغاز می کند: همانطور که پیامبر صلی الله علیه و آله هم در غدیر هشدار داده بودند که منافقین اینجا حضور دارند، همین منافقین در سقیفه نشستند و در مورد انتخاب خلیفه ای که در روز غدیر با آن بیعت کرده بودند، به بحث و گفت و گو پرداختند.
این غرفه به این صورت است که یک عده با لباس عربی و چفیّه نشسته اند و یک چراغ قرمز هم وسط غرفه روشن است که تا حدودی، حالت خبیثانه آن را نشان دهد. افراد همهمه می کنند و در این همهمه می خواهند در مورد خلیفه و رهبر بعد از پیغمبر صلی الله علیه و آله گفت و گو کنند.
در اینجا راوی به این آیه از قرآن اشاره می کند که «ای پیامبر! بعد از تو اینها به جاهلیت بر می گردند» و توضیح می دهد که این عده نشستند و بر راه کج خودشان می خواستند انتخاب خلیفه کنند. اینجا وقتی راوی در حال صحبت در مورد انتخاب خلیفه است، یک زیر صدای «زوزه گرگ» داریم که آنجا که راوی دارد در مورد انتخاب خلیفه صحبت می کند، این زیرصدا پخش می شود (این زیرصدا هم برای شما در کانال گذاشته می شود) و در این قسمت می توان برای بیشتر نشان دادنِ خباثت اهالی سقیفه، از این زیرصدا استفاده کرد.
این غرفه، متن کوتاهی دارد. ما روی این غرفه خیلی معطل نمی شویم چون در غرفه شهادت خیلی کار داریم. فقط همین که نشان دهیم و تذکر دهیم که یک عده ای نشسته اند و در مورد خلافت بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله که مشخص شده بود و بعد در غدیر روی آن بیعت گرفته شده بود، صحبت کردند و مسیر را عوض کردند، کافی است. بعد از این می رویم سراغ غرفه شهادت و آنجا مفصل در این زمینه صحبت می کنیم.
نمونه های اجرایی غرفه اول
نمونه های اجرایی غرفه دوم
نمونه های اجرایی غرفه سوم
غرفه چهارم غرفه شهادت
غرفه چهارم و آخر، غرفه شهادت است. عکس هایش را در اختیارتان می گذاریم که به چه صورت غرفه شهادت درست می شود. کار با صحبت راوی آغاز می شود و به تبع دانش آموزان برمی گردند و به سمت آن غرفه نگاه می کنند. غرفه آخر یک مقدار طولانی تر است. چرا که ایام فاطمیه است و ما اصلاً به این منظور این غرفه ها را برگزار کرده ایم. راوی با این جمله آغاز می کند که بچه ها! فرض کنید روزی ما ببینیم خانه ای آتش گرفته است. از دور نگاه می کنیم و می بینیم که آن خانه در محله ماست. چه حسی به ما دست می دهد؟ چه فکرهایی به ذهنمان می آید؟ هر چه جلوتر می رویم، می بینیم که انگار خانه در کوچه ما است. جلوتر که می رویم، می بینیم خانه در محدوده خانه ما است. وقتی نزدیک می شویم، می بینیم آتش از خانه ما بلند می شود. نگران می شویم. می گوییم: وای! چه کسی در خانه است؟ مادرمان! پدرمان! برادرمان! خواهرمان! چه حالی به ما دست می دهد؟ از همه کمک می خواهیم. زنگ می زنیم آتش نشانی که همه بیایند و کمک کنند و خانه ما و اهالی آن را نجات دهند. اما یک روزی، در یک شهری، یک اتفاقی افتاد. اینجا راوی مکث می کند و می گوید خانه ای آتش گرفت. خانه پدر و مادر ما. اما هیچکسی نیامد کمک کند. در همین حال یک کلیپ پخش می شود.
شروع غرفه چهارم توسط راوی
اگر یه روز تو راه خونه دود و آتش ببینیم، چقدر نگران می شیم. نکنه کسی اتفاق بدی براش افتاده باشه. هرچی به خانه نزدیکتر می شیم شعله ها بیشتر و می فهمیم خانه ما هست، نگران می شیم. مادرمون توی خونه بوده، با عجله سمت خانه می رویم و … ولی ته دلمون می گیم حتما قبل از من یکی رفته کمک. آتشنشانی رو خبر کردند و … اما یک روز توی یک شهر اتفاقی افتاد و خانه ای رو آتش زدند و هیچ کس نیومد کمک کنه …
سپس کلیپ پخش می شود.
سپس پخش کلیپ دوم غرفه شهادت
دقیقا بعد از پخش کلیپ اول، یک کلیپ دیگر پخش می شود. بعد از اتمام کلیپ دوم، مجددا راوی می آید و در مورد غم و اندوه و تنهایی حضرت زهرا صلی الله علیه و آله توضیح می دهد و می گوید این غم و اندوه و ناراحتی حضرت زهرا صلی الله علیه و آله، در وصیت ایشان مشخص می باشد. سپس مجددا کلیپ سومی در مورد وصیت حضرت زهرا صلی الله علیه و آله پخش می شود.
سپس راوی یک توضیح در مورد فضای آتش زدن و اینکه کسی کمک نکرد، دکلمه جان سوزی همراه با زیرصدا ارائه می دهد. البته در این قسمت دو دکلمه در نظر گرفتیم تا بسته به فضایی که می خواهد برنامه اجرا شود، هرکدام را صلاح دانستید، پخش می کنید. اگر فضا فضای صمیمی تری شد، می توانید از دکلمه اول استفاده کنید که از داخل جمعیت اجرا می شود، اگر دیدید فضا جدی تر است، دکلمه دوم را که خود راوی اجرا می کند، استفاده کنید.
دکلمه دوم را راوی می خواند ولی دکلمه اول به این صورت می باشد که بعد از اینکه راوی چند جمله ای بیان می کند، ادامه اش را از میان جمعیت توسط یکی از دوستانی که از قبل با او هماهنگ شده، اجرا شود و به این ترتیب دیالوگی شکل می گیرد. ضمنا افکتی که زیرصدای آن است، در حین اجرای دکلمه پخش می گردد.
در پایان هم حتما تذکر می دهیم که حضرت زهرا صلی الله علیه و آله از امام زمانشان دفاع کردند و امروز امام زمان ما هم تنهاست و ما باید از ایشان دفاع و حمایت کنیم و از ایشان پیروی نماییم و برای ظهور ایشان دعا کنیم. بعد از تذکراتی که درباره حضرت می دهیم، در پایان بچه ها را به پا می ایستانیم و رو به قبله دعای فرج را می خوانیم و یا کلیپی از دعای فرج را پخش می کنیم و مراسم تمام می شود.
(کلیپ وصیت تشیع)
✔️ دکلمه شماره یک (همراه با زیر صدا):
به نام خدا
حال دیگر فاطمه سلام الله علیها پر کشیده … علی علیه السلام مانده و غم در نیمه سوخته … حال دیگر زینب سلام الله علیها مانده و چادر خاکی مادر … حسین علیه السلام مانده و جای خالی مادر …
اصلا می دانی چرا مادر زیباترین واژه آفرینش است؟ این واژه زیر چتر مهربانی های فاطمه سلام الله علیها زیبا شده است … آخر او مادر عالم است و حال دیگر مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف مانده و غم پهلوی شکسته مادر … فاطمه سلام الله علیها مانده و غم تنهایی و غربت پسرش مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف … و حال دیگر ما مانده ایم و ظهور … ظهور آخرین فرزند مادر.
او در میان ما زندگی می کند در همین حوالی، با غم های ما غمگین می شود و با شادی های ما شاد می شود. او برای ما دعا می کند.
ما آن روز نبودیم فاطمه سلام الله علیها را یاری کنیم اما اکنون چگونه می توانیم او را یاری کنیم؟
دختر پیامبر صلی الله علیه و آله، زهرای اطهر سلام الله علیها فدای تنهایی امامش شد در جهل مردم زمانه اش!
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: هر کس امام خود را نشناسد و بمیرد، به مرگ جاهیت مرده است.
حواسمان باشد جهان زمانه ما، گرفتار جهل مردن است … نشویم چون مردمان گذشته که جاهل و غافل بودند و امام زمانشان را یاری نکردند.
از مادر بخواهیم کمکمان کند تا در راه امام زمانمان استوار قدم برداریم با علم مان، با عمل مان، با رعایت حجاب و حفظ ارزشمان، با حیا و ایمان مان … از ما که خواسته زیادی نداشته اند، همه اش می ارزد به یک لبخند رضایت مولایمان صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می فرماید: من در زمان غیبت همچو خورشید پشت ابرم. خورشید چه ابر باشد، چه نباشد، نور و گرمای خود را به ما می رساند. اگر می خواهیم از خورشید واقعی امام زمان مان عجل الله تعالی فرجه الشریف بهره ببریم، باید ابرها و تیرگی ها و اشتباهات درونمان را پاک کنیم تا از نور وجود ایشان بهره ببریم.
قدر خود را بدان! آنقدر با ارزش خلق شده ای که مهر و محبت این خانواده را در بین تمام جهانیان به تو داده اند … این ارزش زمانی حفظ می شود که انجام دهیم کارهای درست را و ترک کنیم کارهای اشتباه را.
یک اشتباه من ترک کنم، یک اشتباه تو ترک کنی، یک اشتباه همه ترک کنند …
همه اش می ازرد به یک لبخند رضایت مولای مان …
حالیا دست کریم تو برای دل ما
سرپناهیست در این بی سر و سامانی ها
✔️ دکلمه شماره دو:
به نام خدا
حال دیگر فاطمه سلام الله علیها پر کشیده … علی علیه السلام مانده و غم در نیمه سوخته … حال دیگر زینب سلام الله علیها مانده و چادر خاکی مادر … حسین علیه السلام مانده و جای خالی مادر …
(در اینجا راوی ساکت می شود و یک نفر که بین بچه ها نشسته، می گوید:)
🔵 وای چه ظلمی! چه غربتی! فاطمه سلام الله علیها تنها دختر پیامبر صلی الله علیه و آله بود! این همه سفارش پیامبر صلی الله علیه و آله را فراموش کردند. *امام* علی علیه السلام را تنها گذاشتند. بجای اینکه به سفارش پیامبر صلی الله علیه و آله عمل کنند، شورای سقیفه تشکیل دادند!
🔴 آره همینطوره. آتش زدن خانه وحی و بستن دست حضرت علی علیه السلام و سیلی به صورت دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله زدن، ظلم خیلی بزرگیه و خیانت به رسول خداست اما اصل قضیه اینه که اونا فرمان خدارو زیر پا گذاشتن و با بغض و کینه و حسادتی که از علی علیه السلام داشتن، با خدا جنگ کردن.
🔵 پس چه دردی به دل حضرت علی علیه السلام اومده. دختر پیامبر صلی الله علیه و آله چی کشیدن وقتی دیدن تمام زحمات پدرشون رو یک شبه می خواهند به باد بدهند.
ای کاش منم اون موقع بودم و جان ناقابلم رو فدای حضرت زهرا سلام الله علیها می کردم و از اسلام واقعی دفاع می کردم. نمیزاشتم این همه بی حرمتی و جسارت به خانواده پیامبر بشه. کاش بودم و در کنار حضرت زهرا سلام الله علیها امامم را یاری می کردم.
🔴آرزوی منم همینه. کاش هممون بودیم، همه شیعه ها تا نذاریم حق حضرت علی علیه السلام را غصب کنند.
اما الان چی؟ ( *مکث* *کوتاه*تفکر* )
الان مگر امام نداریم؟ (مکث کوتاه)
الان هم می تونیم امام زمان مون رو یاری کنیم.
بیش از هزار ساله که اماممون منتظر یاری ما هستن.
اصلا یادمون رفته امامی داریم که اون هم مثل جدش غریب و تنهاست. امامی که از پدر و مادر برای شیعیانشون دلسوزتر و مهربان تر هستن.
اما به اندازه یک روز که پدرمونو نبینیم و نگران و منتظرش می شیم، نگران و منتظر امام مهربانمون بودیم؟
مثلا همین روزا که امام زمان مون داغدار و عزادار مادرشون هستن. چقدر با ایشان همدردی کردیم؟ تسلیت گفتیم؟
راههای خیلی زیادی هست که بتونیم اماممون رو یاری کنیم.
فکر می کنید خود حضرت از ما چی خواستن؟
حضرت فرمودند: «و اکثروالدعا بتعجیل الفرج»
زیاد دعا کنید برای فرج که نجات شما هم در همین دعاست.
یکی از کارها که هر روز می تونیم انجام بدیم، دعا کردنه
پس از همین الان شروع کنیم و با هم دعای سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را زمزمه کنیم
سپس دانش آموزان از سالن خارج می شوند. در حین خروج هم سرودی درباره امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف پخش می نماییم.
ضمنا خوب است دفتر انتقادات و پیشنهادات بگذاریم تا دانش آموزان نظرات خود را بنویسند و اعلام می نماییم که جلسه پرسش و پاسخ داریم و هرکس سؤالی داشت، می تواند بپرسد. اساتیدی در این جلسه حضور دارند که پاسخ می دهند.
همچنین بسته به بودجه ای که هست، می شود پذیرایی داشت و هم می شود نداشت. ضمنا می شود هدیه یا هدایایی مثل تابلو یا گل یقه که اسم مطهر حضرت زهرا صلی الله علیه و آله بر روی آن باشد، تقدیم کرد. در این موارد بسته به سلیقه خودتان تصمیم گیری کنید.
ان شاءالله موفق باشید. توفیق خدمتگزاری به ساحت ائمه علیهم السلام را خدا به همه ما عنایت کند و دعا کنیم برای ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف کسی که منتقم خون به ناحق ریخته شده حضرت صدیقه کبری صلی الله علیه و آله است و امیدوارم ما از یاران صدیق مولای غریبمان امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باشیم.
جهت دانلود صوت، متن و فایل های این کارگاه، از قسمت دانلود فایل استفاده نمایید.
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید