کارگاه آموزشی شماره ۱۲۳ – کاری کارستان در فاطمیه

صوت کامل کارگاه
بسم الله الرحمن الرحیم
فارغ از اینکه امروز در چه شرایطی قرار داریم و فارغ از اینکه آنها امروز نسبت به مسائل فاطمیه اقدامات و تقابلات در جامعه وجود دارد یا نه و فارغ از خیلی از مسائل؛ اگر در یک جامعه شیعی و معتقد به اسلام امیرالمؤمنین علیه السلام حضور داشتیم، در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تکلیف و وظیفه همه ما یقینا بزرگداشت ایام فاطمیه بوده است.
خداوند متعال در قران کریم فرموده: قل لااسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی می دانیم که واژه های محبت و مودت با همدیگر متفاوت هستند؛ اگرچه که معانی قریب به همدیگر دارند. منظور از محبت ناظر به فعل قلب ماست. ما در قلبمان می توانیم کسی را دوست داشته باشیم ولی در مقام عمل این محبت را ظاهر نکرده باشیم. در مقابل دوست داشتن را ظاهر کردن، همان چیزی است که به مودت تعبیه می شود. مودت افعالی است که جنبه بیرونی دارد. بنابراین من وظیفه دارم محبت خود را به حضرت زهرا سلام الله علیها نمایان کنم.
بنابراین یقینا اگر قرار باشد ما که ما فرمان خداوند متعال در مقام اجر رسالت رسول خدا صلی الله علیه و آله را به جا آورده باشیم، قطعا به واسطه برقراری و برپایی حضرت زهرا سلام الله علیها محقق می شود.
اگر رسول خدا صلی الله علیه و آله به جناب سلمان فرمودند که محبت زهرا سلام الله علیها درصد موضع برای تو مفید خواهد بود که آسان ترین آن سخت ترین لحظات آدمی است. یعنی موقع مرگ؛ نزد صراط و … معنای این است که اگر من موفق شوم به مودت ایشان و به برپایی عزای حضرت زهرا سلام الله علیها از این آثار و برکات بهره مند خواهم شد و این در شرایطی است که ارادتمندان به این ساحت خود را موظف به برپایی عزاداری ایشان بدانند.
با توجه به آیه قل لا اسئلکم که امر شده است بر همه ما که در راه حضرت زهرا سلام الله علیها قدم برداریم، این ان مطلب اصلی است که کلی و جامعی است که فقط ضرورت اقامه عزای ایشان را فرض می کند اما با توجه به روزگاری که در آن اسلام وهابیت، اسلام سلفی گری و … که در تقابل اسلام امیرالمؤمنین علیه السلام قد علم کرده اند و همه کاری برای اهداف خود انجام می دهند. اینها با سوء استفاده از معنای وحدت برای تعطیلی عزای حضرت زهرا سلام الله علیها از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند و سعی در ایجاد شک و شبهه می کنند. به همین علت لازم است که کار متفاوت تر و ویژه تری در ایام عزای ایشان انجام دهیم.
یکی از شبهاتی که ایجاد کرده اند، این است که اساسا خانه های مدینه در زمان حضرت زهرا سلام الله علیها در داشته یا مردم از پرده استفاده می کردند؟ و یا اینکه در زمان ایشان فقط حضرت را تهدید کرده اند یا اصل هجوم اتفاق افتاده است؟ البته خدا را شکر می کنیم که این موضوعات فقط در کتب شیعی نقل نشده؛ بلکه حقیقتی است که عامه هم به آن اشاره کرده اند.
در نهایت سؤالی به وجود می آید که چرا فاطمیه؟ چرا مثلا در شهادت حضرت امیر علیه السلام و یا در ایام محرم و صفر حرکت هایی را مشاهده نمی کنیم؟ باید بگوییم که آنچه که در فاطمیه اتفاق افتاده است، با بقیه اتفاقات اسلام تفاوت هایی دارد. همه مصائبی که ما در فاطمیه مرور می کنیم، برای ارتقای یک باوری است که حقی از حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام مورد غصب قرار گرفت و حضرت زهرا سلام الله علیها تا پای جان برای دفاع از این حق ایستادگی کردند. پیغمبر صلی الله علیه و آله صراحتا و مکررا درباره ایشان فرمودند که رضایت ایشان، رضایت خداوند و غضب ایشان، غضب خداست. می ایستد و اثبات می کند ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام را و دفاع می کنند از آن حضرت. قطعا کسانی که آزرده خاطر می شوند از اسلام امیرالمؤمنین علیه السلام، در مقابل عزای ایشان می ایستند و نقطه شروع تقابل اسلام امیرالمؤمنینی ودین خلفا می شود.
اکنون این سؤال پیش می آید که قبر ایشان کجاست؟ آیا مسلمین علاقه به زیارت ایشان نداشته اند؟ پاسخ این است که همین قبر مخفی حضرت زهرا سلام الله علیها، دفاع ایشان از حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام است و هزینه های سنگینی برای این دفاع پرداخت شده و آن این است که فرزندان کوچک حضرت زهرا سلام الله علیها که دلتنگ مادرشان هستند و میل می کردند که سر قبر مادر بروند، آیا این امکان بوده است؟ اینکه اکنون امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تنها زائر قبر مادرشان هستند و به تنهایی برای غربت ایشان اشک می ریزند. پس باید تمام قد به شئونات فاطمیه ای که دفاع از ولایت امیر المؤمنین علیه السلام است، پایبند باشیم. فاطمه زهرا سلام الله علیها در فاطمیه به همه ما، به عنوان پیام ماندگار فاطمی نشان دادند که هرکسی که میخواهی باش. هر منزلت و فضیلتی که داشته باشی، حضرت زهرا سلام الله علیها که نیستی و حتی جایگاه کنیزان ایشان هم نیستی. هرکسی که می خواهی باشی، باید تا پای جان از امام زمانت دفاع کنی. برای همین نقطه تقابل شده و این آن رمز جاویدی است که من و شما باید در مقام بزرگداشت فاطمیه مواظبت کنیم تا این پیام صریح و روشن به گوش مخاطبین عزای فاطمی برسد.
دیدگاهتان را بنویسید