کارگاه آموزشی شماره ۴۷ – معنای الگو بودن امام عصر علیه السلام

صوت کامل کارگاه:
بسم الله الرحمن الرحیم
بر طبق آیه شریفه «لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَهٌ حَسَنَهٌ» الگو بودنشان به چه معناست؟
همه ما می دانیم که هرکدام از ائمه بطور خاصی رفتار کردند. مثلا امیرالمؤمنین علیه السلام ۲۵ سال صبرکردند اما امام حسن علیه السلام لزوما به مانند پدر خود رفتار نمی کردند. حال اصلا کدام یک از ائمه بزرگوار الگو هستند؟ امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف یا امام رضا علیه السلام ؟
مثال امام جماعت:
ما با امام جماعت تکبیر می گوئیم اما با او حمد و سوره نمی خوانیم. در نماز جماعت ما باید تبعیت کنیم اما این تبعیت به این معنا نیست که هرکاری او کرد، ما هم بکنیم. مثلا ما هم به قنوت می رویم اما متن آن با خودمان است. حتی در نیت هم متفاوت هستیم. پس تبعیت از امام جماعت به این معنا نیست که هر آنچه او انجام داد، ما هم انجام بدهیم. اتفاقا اگر هرکاری او انجام داد، ما هم انجام بدهیم، تبعیت بهم می خورد.
پس لزوما الگو بودن اهل بیت علیهم السلام برای ما بدان معنا نیست که هرچه از آنها سر زد، از ما سر بزند. اصلا اگر معنا این باشد که هرکاری کردند، ما هم انجام بدهیم، خب امامان متغیر عمل کردند. یک امام صلح کردند و دیگری قیام، یکی ولیعهد شدند و دیگری زندانی…
موضوعی که همه ائمه در آن مشترک باشند، در این موضوع است که اهل بیت علیهم السلام الگوی ما هستند. همان وظیفه ای که هم ما و هم اهل بیت علیهم السلام در آن مشترک هستند؛ طبق آیه قرآن، عبودیت و بندگی خداست. اما آیا بندگی یک مرد با یک زن متفاوت نیست؟ عبودیت انسیان با جنیان فرقی ندارد؟
بندگی به اطاعت بی چون و چرای اوامر و نواهی خداوند است. مانند پیامبر صلی الله علیه و آله که مطیع ترین بودند. پس آنچه خدا به ما دستور داده را بطور کامل اطاعت کنیم.
حال وظیفه ما در زمان حال چیست؟
با مراجعه به منابع اصیل و افراد امین و علمای ربانی این وظیفه شرح داده شود. امروز وظیفه ما این است که تابع فقیه و مرجع خودمان باشیم.
وظیفه مشترک: امام عسکری علیه السلام می فرمایند: {مضمون حدیث} بخدا پسرم غیبتی خواهد کرد که هیچ کس از زمینه های هلاکت به دور نیست، به جز کسانی که ثابت قدم بر امامت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف باشد و به دعای بر تعجیل فرج موفق شود.
دیدگاهتان را بنویسید