دوره کارگاهی وظایف زائر اربعین – جلسه سوم

صوت کامل جلسه سوم
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم
و صَلَّی اللهُ عَلَی محمّدٍ و آلِه
برای افزایش معرفت نسبت به امام حسین علیه السلام در زیارت اربعین از چه منابعی استفاده میکنیم؟
اولین منبع قرآن و منبع دیگر، روایات معصومین علیهم السلام هستند.
براساس سفارشات پیامبر صلی الله علیه و آله که یکی از موارد این سفارشات در روز غدیر است، دستور به تدبر و فهم قرآن داریم.
بنابراین برنامه ثابت زوار امام حسین علیه السلام چه در مسیر و چه در حرم های شریفین، تلاوت قرآن و تدبر در آیات است. قرآن نوری است که اگر با اهل بیت علیهم السلام همراه شود، قلب را روشن می کند و انسان هرگز گمراه نمی شود. در زیات آل یاسین می خوانیم: «سلام بر کسی که عین قرآن است و ترجمه قرآن نزد اوست.» پس در گام اول، باید از ایشان توفیق قرائت قرآن و در مرحله بعد تدبر و فهم در آن را طلب کنیم. مرحله آخر، عمل به آیات است که هدف اصلی قرآن است و باید توفیق آن را از حضرت بخواهیم. به این ترتیب قرآن نوری در دین به ما می دهد که بر اساس کلام خود قرآن، ما را به سوی امام راهنمایی می کند (مانند آیه مباهله). برای رسیدن به معارف قرآن کریم، باید رابطه میان آن را با اهل بیت علیهم السلام حفظ کنیم. مثل هدیه قرآن از سوی امام حسین علیه السلام به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
منبع دیگر شناخت ما برای افزایش معرفت، روایات معصومین علیهم السلام است. بهترین حدیثی که در مقام اهل بیت علیهم السلام جاری است، خطبه غدیر است که باعث مشخص شدن مقام و کسب معرفت بیشتری نسبت به ایشان می شود.
تیترهای حق مشترک امامان علیهم السلام:
۱- امام را مفترض الطاعه الله بدانیم.
۲- قرار دادن امامت توسط خدا که از امیرالمؤمنین علیه السلام هست و در ذریه ایشان تا قیامت ادامه دارد.
۳- آنچه از حلال و حرام از اهل بیت علیهم السلام یاد می گیریم، از سوی خداوند مشخص شده است.
۴- جایگاه شک کننده در این قوانین، جهنم است.
۵- به دنبال آیات محکم برویم و آیات متشابه را فقط از اهل بیت علیهم السلام بیاموزیم. زیرا تنها معلم قرآن ایشان هستند. در غیر این صورت گمراه میشویم.
۶- قبول ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام به عنوان ولی از جانب خدا.
۷- امامان علیهم السلام ثقل اصغر هستند و قرآن ثقل اکبر است. (برای مراجعه به قرآن دید ثقلینی داشته باشیم) هرکدام هدایت کننده به سوی دیگری هستند.
۸- اکمال دین با امیرالمؤمنین علیه السلام است که اگر کسی ایشان را ولی خود قرار ندهد، اعمال او حبط خواهد شد.
برای رسیدن به معارف باید علم به قرآن را از اهل بیت علیهم السلام بگیریم.
ضرورت وجود امام بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله این است که اگر دستورات خداوند را که فراموش کرده و یا نمی دانستیم، به امین خداوند (یعنی اهلبیت علیهم السلام) مراجعه کنیم تا برای ما مشخص کنند.
در آیه ۲۸ سوره زخرف، قرآن، اهل بیت علیهم السلام را از فرزندان امیرالمؤمنین علیه السلام معرفی می کند.
در ابتدای پیاده روی در نجف، تجدید پیمانی که پیامبر صلی الله علیه و آله در روز غدیر، به دلیل کثرت تعداد افراد فرمودند که بگویید: «ما پیام شما را شنیدیم، راضی هستیم، مطیع امر امامت امیرالمؤمنین و فرزندانشان علیهم السلام هستیم و با زبان، قلب، جان و دستمان با شما بیعت می کنیم (بالاترین نصرت)، ما با این پیمان زنده ایم و با آن خواهیم مرد و با آن مبعوث خواهیم شد. ابدا آن را تغییر نمی دهیم و در آن شک نمی کنیم و از این عهد بر نمی گردیم و آن را نقض نمی کنیم. این پیمان را به دور و نزدیک خواهیم رساند.» انجام دهید.
حضرت فرمودند: هرکس این پیمان را زیر پا بگذارد، ضرر کرده و خود را از اجر عظیم آن محروم کرده است.
این تجدید پیمان، به معنای این است که اگر در روز عاشورا همراه امام حسین علیه السلام نبودیم، الان پیمان یاری ایشان را با هرچه که داریم می بندیم. زیرا این یاری، همان یاری فرزندشان، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
ریشه لبیک از کجا نشأت می گیرد؟ آیا می توانیم به امام حسین علیه السلام لبیک بگوییم؟
در سوره احقاف، آیه ۳۱ می فرماید: «دعوت کننده به سوی خدا را اجابت کنید و به او ایمان بیاورید که خدا گناهان شما را ببخشد و شما را از عذاب دردناک نجات دهد.» حال پس از ۱۴۰۰ سال بر ما واجب است که دعوت ایشان را اجابت کنیم تا این آیه شامل ما نیز بشود.
برای موفقیت در زندگی و یاری خداوند، باید لبیک واقعی را به امام حسین علیه السلام بگوییم.
درآداب زیارت رفتن از بیان امام صادق علیه السلام این عبارت آمده است که: «لبیک داعی الله» بگویید و عرض کنید با تمام وجودم دعوت شما را اجابت میکنم؛ و این سخن، در یاری امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تجلی پیدا کند.
شرایط لبیک گویی:
۱- تسیلم بودن در برابر اهل بیت علیهم السلام
۲- بریدن از تعلقات به خاطر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف (مرحله ای بالاتر از تسلیم است.)
۳- اعلام تبعیت از اهل بیت علیهم السلام (که در زندگی باید نشان دهیم) و در مسیر تقوا باشد. (امام حسین علیه السلام در حدیثی می فرمایند: اگر از راه گناه بخواهید به چیزی برسید، آن را از دست خواهید داد.)
۴- درخدمت اهل بیت علیهم السلام بودن.
ائمه اطهار علیهم السلام در زیارات خود انسان سازی می کنند و ما باید قبل و بعد از زیارت تغییری کرده باشیم، در غیر این صورت ضرر کرده ایم.
امام صادق علیه السلام در پاسخ به اکرام هشام بن حکم می فرمایند: او با قلب و زبان و دستش ما را یاری کرد.
باید این شرایط را در دیگر زوار نیز ایجاد کنیم.
باید مراحل یاری را تمرین کنیم تا خودمان را برای ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آماده کنیم.
مراحل لبیک گویی واقعی:
لبیک با قلب: ایشان را به عنوان مظلوم بشناسیم. معرفت نسبت به امام من الله که معصوم و حق است.
۱- با خواندن دقیق خطبه غدیر، می توانیم این جایگاه را کمی درک کنیم. حق با علی علیه السلام است و علی علیه السلام با حق است. هرجا علی علیه السلام برود حق همراه اوست.
۲- جامعه کبیره
جهت دانلود صوت و متن کامل این جلسه، از قسمت دانلود فایل استفاده نمایید
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید