کارگاه آموزشی شماره ۱۹۰ – نحوه برخورد ما با دعوت امام علیه السلام و تعیین سرنوشت – جلسه سوم

صوت کامل کارگاه
بسم الله الرحمن الرحیم
موضوع کلی درباره موفقیت و تعیین سرنوشت بود. شب های گذشته به دو سر فصل کلی مرور داشتیم. درباره انتخاب های ما و اهداف پیامبران درباره هوشیارسازی مردم گفت و گو کردیم. همچنین درباره کمبود زمان و دغدغه سعادت اخروی برای بشر صحبت کردیم. در این جلسه می خواهیم برخورد ۷ قشر رو در روی امام حسین علیه السلام را بیشتر مطالعه کنیم.
ما در برابر امام شاهد سه دسته هستیم:
۱- افرادی که انتخاب صحیحی داشتند و به یاری امام حسین علیه السلام پرداختند.
۲- افرادی که نه مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند و نه ایشان را همراهی کردند.
۳- افرادی که خود خواسته دعوت امام را لبیک نگفتند.
بین یاران حضرت، شناخت ها و معرفت های گوناگونی داریم. به عنوان مثال شأن حضرت علی اکبر علیه السلام و حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام یقینا از سایر بستگان و یا پیوستگان در لحظات آخر بالاتر است. اینجا می خواهیم این قضیه را عنوان کنیم که اصل انتخاب صحیح، معرفت به امام عصر بوده است و عدم شناخت امام عصر منجر به غفلت و انتخاب اشتباه سایرین بوده است.
مؤلفه های یاران امام حسین علیه السلام:
- عدم توجه به دنیا.
- توجه به انتخاب حق، مانند فرموده رسول اکرم صل الله علیه و آله و سلم درباره امیرالمؤمنین علیه السلام که فرمودند: «عَلِیٌّ مَعَ الْحَقِّ وَالْحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ».
- اشتیاق به لقاء الله.
- دقت در آیات و نشانه های الهی، توجه و تحلیل در کلام امام حسین علیه السلام توسط برخی افراد منجر به انتخاب صحیح آنان و قرار گرفتن در دسته یاران حضرت، نتیجه این انتخاب صحیح بود.
مؤلفه های مخالفان امام حسین علیه السلام:
- دلخوشی به رفاه دنیا.
- عدم معرفت به مقام امام حسین علیه السلام. عامل حجاب بر روی عقل، خودبینی است. حداقل اعتقاد شیعه درباره اهل بیت علیهم السلام: ۱- امام دارای علم الهی است. ۲- افتراض طاعت (یعنی باید از امام اطاعت کرد.)
- اشتغال به گناه. تحریم مناسک حج، مال حرام، خوردن خمر و … . بدترین اعمال از نظر قرآن: «فردی که سعی زیادی در دنیا می کند ولی به آیات و نشانه های الهی اعتنایی ندارد. از جمله نشانه های الهی، رسولان و امیرالمؤمنین علیه السلام می باشد.»
- عدم توجه به ورودی های جسمی و روحی. از نمونه هشدارهایی که امام حسین علیه السلام به این افراد دادند، این بود که: «شما شکم هایتان از مال حرام و شبهه دار پر است. لذا قدرت عقل و انتخاب در شما نمی تواند کارساز باشد.»
در نتیجه سرمنشأ خوبی ها و انتخاب های صحیح هر فرد، شناخت و معرفت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است. مردم از زمانی که شناخت و معرفت نسبت به ولی رسول خدا صلی الله علیه و آله، امیرالمؤمنین علیه السلام پیدا نکردند و دنبال درک ایشان نرفتند، دچار بدانتخابی و تباهی شدند. در آیات قرآن کریم داریم: «آیا آن کسی که خود توسط خدا هدایت شده و شما را هدایت می کند، بهتر است یا آن کسی که اصلا هدایت نشده است؟»
نتیجه گیری:
آیا ما امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را برای بهبود شرایط زندگی می خواهیم؟ آیا ما امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را برای توسل و حل مشکلاتمان می خواهیم؟ آیا ما امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را فقط در ایام خاص منحصر به ایشان می خواهیم؟ نگاه ما به نقش آفرینی حضرت در زندگی مان چگونه است؟ این نگاه بسته به میزان شناخت ما نسبت به حضرت و به بلوغ فکری ما بستگی دارد. آیا ما امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را در زمان ظهور می خواهیم؟ اگر بخواهیم خودمان را به سرمنشأ خیرات گره بزنیم، بستگی به میزان معرفت خودمان دارد. ما باید امام را حاضر و ناظر بر اعمال خود ببینیم که به همه انتخاب های خود اعم از شریک در دوستی، شریک در کار و شریک در زندگی به درستی فکر کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید