کارگاه آموزشی شماره ۱۹ – وارث غدیر (اهمیت معرفی وارث غدیر)

غدیر و وارث غدیر( اهمیت معرفی وارث غدیر)
در این کارگاه موضوع گفتار در باب معرفی تنها یادگار و وارث غدیر، به واسطه انجام وظایف در مناسبت غدیر است که این موضوع همان پیام اول شخص عالم یعنی امام زمان علیه السلام است که ما باید به ۱۲ جانشین بعدی پیامبر اسلام و تبلیغ مراسم روز عید غدیر خم اشاره کنیم.
صوت کارگاه آموزشی اهمیت وارث غدیر:
بسم اللّه الرحمن الرحیم
و به نستعین انه خیرُ ناصرٍ و معین
اللهّم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم اجمعین
دوستان عزیز خواننده عنایت داشته باشید من و شما در محیط پیرامون از طرف افراد جامعه پیام هایی را دریافت می کنیم که این پیام ها بستگی به اهمیت فرستنده پیام و ما که گیرنده پیام هستیم دارد که پیام ارسالی در جان و اعتقاد و گفتار ما تأثیر می گذارد. به عبارت دیگر هرچه فرد به ما نزدیکتر باشد، شاید آن عمل خواسته شده به سرعت صورت قرار نگیرد. اما یک پیام اگر از سوی رئیس اداره به من ارسال شود، به سرعت آن کار خواسته شده انجام خواهد شد.
بحث امروز با موضوع گفتار در باب معرفی تنها یادگار و وارث غدیر، به واسطه انجام وظایف در مناسبت غدیر است که این موضوع همان پیام اول شخص عالم یعنی امام زمان علیه السلام است که ما باید به ۱۲ جانشین بعدی پیامبر اسلام و تبلیغ مراسم روز عید غدیر خم اشاره کنیم.
نکته این جاست: اگر به دلیل دستور پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله مهم شده که وظیفه ای در ایام عید سعید غدیر خم انجام دهیم، برای درک بهتر معرفی جانشین دوازدهم پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در روز عید غدیر خم و به واسطه مراسماتی که درآن روز انجام خواهیم داد، به فرمایش پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله توجه کنیم که آیا معرفی جانشین دوازدهم، تنها وارث زمان و دردانه یادگار غدیر در کلام پیامبر صلی الله علیه و آله هم مهم جلوه داده شده؟ باید ببینیم پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله ما را به چه سمت و سویی خواهند برد. اگر در منزل محضر کتاب خطابه غدیر هستید، آن را در کنار خود قرار دهید تا بتوانیم براساس آن کلماتی را بخوانیم و نتیجه ای مورد پسند حضرت صاحب الزمان علیه السلام داشته باشیم (ان شاءالله).
ما برای یافتن جواب سؤال موضوع کارگاه به فرمایشات نورانی صاحب دین و میزبان برگزار کننده معرفی جانشین در روز غدیر مراجعه می کنیم. تجربه من و شما ثابت کرده یکی از بهترین امکاناتی که بر اساس محتوای سالم و درست و البته در تمامی فعالیت های غدیر می توانیم هدیه دهیم، خود متن فرمایشات نبی گرامی صلی الله علیه و آله است. تک تک جملات خود می تواند بهترین بهانه باشد تا به مخاطب محتوایی دهیم که تاکنون نشنیده اند.
بطور مثال به مخاطبین خود بگوییم «بزرگواری که در جشن غدیر نشسته اید، آیا می دانید که پیامبر صلی الله علیه و آله در همان روز که فرمود: من کنت مولا فهذا علی مولا، ۱۸ جمله واضح در همان خطبه در مورد امام زمان من و شما و شرایط تببین حکومت امام زمان علیه السلام گفته است؟»
«دوستان تا می توانید در مراسماتی که برای غدیر برگزار می کنید، به این ۱۸ جمله تأکید کنید: اگر متن خطابه غدیر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را ورق بزنیم، می رسیم به بخشی که همانطور که در تصویر پایین مشاهده می کنید و با رنگ قرمز مشخص شده، به معرفی امام زمان علیه السلام می پردازند.
لازم به ذکر است در عبارت «الذین هم منی و منه» مرجع ضمیر «ه» امیرالمومنین علیه السلام می باشند.
یکی از ظرایف خطابه غدیر این است که در بسیاری موارد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم با عبارت «معاشرالناس» مورد خطاب قرار می دهند. هیچ جا نمی بینید که معاشرالمؤمنین یا معاشرالمسلمین به کار ببرند. مخاطبین ایشان گروه مردم می باشند، مسلمان و غیرمسلمان و البته در این رموزی نهفته است:
۱- مخاطبشان فقط مسلمانان حاضر در مراسم نبودند.
۲-این پیام باید در دامنه تاریخ و تا قیامِ قیامت اهمیت دارد و به گوش همگان برسد.
در این بخش هم می فرمایند:
ای گروه مردم، آن امامتی که من برایتان ترسیم می کنم، اولین آن علی بن ابیطالب امیرالمؤمنین علیه السلام هست و ختم کننده خط هدایت و رهبری مردم پس از من، مهدی علیه السلام از فرزندان ایشان می باشد.
بنابراین این فرمایش پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم دلیل واضح و روشن برای ما هست که باید در مراسم غدیر به معرفی وارث غدیر بپردازیم.
و اما مورد بعدی در خصوص یافتن جملاتی در باب اهمیت موضوع معرفی وارث غدیر در کلام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در متن پروپوزال اصلی معرفی دین، یعنی خطابه غدیر در تصویر زیر مشاهده می کنید:
حضرت در پایان فرمایشاتشان در جمله ای عجیب در اثربخشی امر به معروف و نهی از منکر شرطی می گذارند:
حضرت بالاترین معروف رو اهتمام به فرمایششون در تبلیغ ولایت حضرت امیر تا امام زمان علیهم السلام می دانند. حتی در انجام این معروف که معرفی جانشینان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم هست و رأس معروف های معرفی شده توسط ایشان و در نهی از منکرات و تمام کارهای خیر و معروفی که داریم انجام می دیم، شرطی گذاشتند و آن شرط این است: نیست امر به معروف و نیست نهی از منکری مگر در معیت و همراهی با حجت خدا.
همراهی در معرفی معروف و نهی از منکر با امام معصوم هست که باعث میشود درست شروع شود و به سمت تکامل حرکت کند، به لطف امام معصوم موثر واقع شود. این شرط هست که باعث می شود ما معرفی امام زمان علیه السلام، به عنوان تنها وارث غدیر را محور فعالیت های غدیری مان قرار دهیم. اگر ما این جمله طلایی و نورانی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را مدنظر قرار دهیم، اثرات فعالیت هایی که انجام می دهیم، دگرگون خواهد شد از ابتدا تا انتها …
وقتی می خواهیم کار معروفی را آغاز کنیم، قبلش به امام زمان علیه السلام عرض کنیم ای پدر ما، ای صاحب اختیار ما، ما می خواهیم معروفی را آغاز کنیم. شما عنایت کنید و لطف کنید آن چه درست است، به ذهن من جاری کنید و به ما نشان دهید … اگر این اتفاق بیفتد، معیت رعایت شده.
حضرت می خواهند بفرمایند در انجام هر کار خیری و در دوری از هر کار منکری، اگر معیت با حجت خدا و امام زمان تان نداشته باشید، آن کار ابتر می ماند و مؤثر نخواهد بود. آن کار درست نمی شود و به کمال نمی رسد. پس بیاییم این معیت با حجت خدا را برای هم پررنگ کنیم و یادآور شویم که معرفی وارث غدیر را به یمن این فرمایش پیامبر و به منظور جامه عمل پوشاندن به فرمایش شان، محور فعالیت های غدیرمان قرار دهیم.
آخرین نکته ای که می خوایم به هم یادآوری کنیم، جمله طلایی خطابه غدیر؛ یکی از بهترین دلیل ها و دقیق ترین جملات که ما را بر آن می دارد که حتما امام زمان علیه السلام را به عنوان وارث غدیر در مراسم معرفی جانشین، یعنی جشن های غدیرمان محور قرار بگیرد.
حضرت می فرمایند:
اهای مردم (نه فقط جامعه مسلمان اطراف برکه غدیر) در مورد ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین تا امام زمان علیهم السلام، باید همه حاضران به غایبان برسانند تا روز قیامت: «الی یوم القیامه» یک نکته بسیار ظریف دارد.
بهانه جشن معرفی ولایت امیرالمؤنین علیه السلام هست، محور کشاندن این معرفی تا امام زمان علیه السلام و تنها وارث غدیر می باشد و تبلیغ امر ولایت ایشان.
نکته این جاست که به نظر می رسد که می خواهند این را بگویند که وقتی که امر واقع شد و وقوع پیدا کرد، یعنی حضرت ظهور کردند و مردم موفق شدن به دیدنشان و حکومت شان آغاز شد، در شئون مختلف، در آن زمان وظیفه تبلیغ ولایت امام زمان علیه السلام به اتمام رسیده. اگرچه که ولایت ایشان در ظاهر محقق شد و مردم حکومت ایشان را دیدند. باید در زمان حکومت حضرت هم که ان شاءالله به دعای مؤمنینی چون شما که ان شاءالله زمانش را درک کنیم، اون جا هم باید به تبلیغ امر ولایت اهتمام داشته باشیم و وجود مبارک حضرت باعث نمی شود که ما فعالیت مان را در امر تبلیغ ولایت شان انجام ندهیم.
نکته اینجاست که اگر قرار هست این تبلیغ در آن روز انجام شود، دو صد البته که باید در دوران غیبت که مردم از فیض دیدار ایشان محروم هستند، این اتفاق باید پررنگ تر و عمیق تر و قشنگ تر واقع گردد. اگر در زمان ظهور ایشان ما مؤظف به انجام تبلیغ ولایت امیرالمؤمنین تا امام زمان علیهم السلام هستیم. حالا که ایشان غایب هستند و همه ما به نسبت خود از شئون حضرت غافل هستیم، باید این وظیفه را بیشتر و عمیق تر و دقیق تر انجام بدهیم و این یکی از مهمترین دلایل پر رنگ کردن وجود مبارک امام زمان علیه السلام به عنوان تنها وارث غدیر در جشن غدیر می باشد.
این عبارت در غالب شعر این گونه آمده:
تا که گردند همه با خبر از این پیغام / حاضران خود بنمایند به غایب اعلام
تا که این خطبه و این واقعه را از پی نشر / برسانند پدرها به پسرها تا حشر
دیدگاهتان را بنویسید