کارگاه آموزشی شماره ۹۳- وظیفه ما در قبال جهاد فاطمی – جلسه دوم

چگونگی وظیفه ما در قبال جهاد فاطمی
درکارگاه آموزشی شماره ۹۳ به وظیفه ما در قبال جهاد فاطمی اشاره دارد و در این جلسه نوع و گونه جهاد حضرت فاطمه(سلام الله علیها) را بیان می کند.
صوت کامل کارگاه وظیفه ما در قبال جهاد فاطمی
متن کارگاه وظیفه ما در قبال جهاد فاطمی
بسم الله الرحمن الرحیم
در مباحث قبل، بحث شد که بالاترین جهاد در عالم اسلام از آن حضرت زهرا(سلام الله علیها) است که ما از آن به عنوان جهاد فاطمی یاد می کنیم. این جهاد ویژگی های خاص خود را داشته است.
چرا که در این جهاد بالاترین جبهه کفر و نفاق در قالب حذب سقیفه به جنگ با دین و روح دین که امامت و ولایت بود، بلند شد. به بعضی از کارهایی که دشمنان در این جبهه انجام دادند، پیش از این اشاره کردیم. در این جلسه نوع و گونه جهاد حضرت فاطمه(سلام الله علیها) و وظیفه ما در قبال ان جهاد را بیان می کنیم. حضرت زهرا(سلام الله علیها) حجت خداست بر ما، پس الگو و اسوه ما است.
خصوصیات جهاد حضرت زهرا(سلام الله علیها) «جهاد لیله القدری»
۱- جهادی آشکارا در مقابل غاصبین:
ارتباط بین لیله القدر و حضرت زهرا(سلام الله علیها) در چیست؟
– شب قدر مجهول است؛ کسی هم به حقیقت منزلت حضرت زهرا(سلام الله علیها) نرسیده است.
– در شب قدر تمام فیوضات الهی بر ما اجابت می شود؛ ام البرکات و ام الخیرات حضرت زهرا(سلام الله علیها) است.
– انبیاء و اولیاء(علیهم السلام) هر چه دارند، از شب قدر دارند. معراج انبیاء(علیهم السلام) در شب قدر است. حقیقت شب قدر حضرت زهرا(سلام الله علیها) است، یعنی آنچه انبیاء و اولیا(علیهم السلام) دارند، از برکت حضرت زهرا(سلام الله علیها) است.
– آیات قرآن به دو دسته محکمات و متشابهات تقسیم می شود. بیان بعضی آیات صریح و اشکار و بعضی متشابه است.
سوره مبارکه قدر از محکمات در امر ولایت است. وجود نازنین حضرت زهرا(سلام الله علیها) و برخورد ایشان با حذب سقیفه، برخوردی آشکارا و محکم بود. جهاد حضرت زهرا(سلام الله علیها) جهادی همه جانبه و با تمام قوا بود. حضرت زهرا(سلام الله علیها) قیام به صیف نکردند. یعنی شمشیر برنداشتند ولی آشکارا به قیام برخواستند.
۲- مقابله با مهاجمین بیت و خانه خویش تا مرز شهادت
۳- اتمام حجت حضرت زهرا(سلام الله علیها) در برابر انصار و مسلمین
ایشان تا ۴۰ شب درِ خانه مسلمین رفتند و طریقه ولایت امیرالمؤمنین علی(علیهم السلام) را بر آنها گوشزد کردند.
۴- گریه ها و ناله های شبانه روزی حضرت زهرا(سلام الله علیها)
گاهی گریه نشانه شجاعت است چون خود به معنای نوعی مبارزه است. اقامه عزا بر سیدالشهدا(علیه السلام) و گریه برای مصیبت ایشان از روی عجز نیست. وقتی با گریه اظهار محبت به اهل بیت و بیزاری از دشمنان ایشان می کنیم، این خود نوعی مبارزه است.
۵- خطبه های فاطمیه
خطبه فدکیه، دایره المعارف دین و تشیع است. اثبات کفر، جهل سقیفه و شیوه جهادی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در این خطبه قرار گرفته است.
خطبه ای که در جمع زنان در واپسین لحظات عمر خود فرمودند: «بعد از فقدان پدرم و ظلمی که به وصی او شد، چه روزگاری باید فاطمه داشته باشد؟ من بیزار از دنیای شما و مردان شما هستم. آنها را آزمودم ولی کسی حق را نشنید، من آنها را رها کردم و بعد از این تجارب دل خوشی از آنها ندارم. آنها را نفرین کردم و در دنیا و آخرت گرفتار عذاب خواهند شد.»
دیدگاهتان را بنویسید