کارگاه آموزشی شماره ۲۵ – آشنایی با خطابه غدیر و راهکارهای نشر آن

آشنایی با خطابه غدیر و راهکارهای نشر آن (خطبه غدیر)
در این کارگاه شرایط و اهمیت خطابه غدیر را بررسی میکنیم. هچنین نکاتی مهم جهت نشر خطبه غدیر خواهیم پرداخت.
صوت کارگاه آموزشی آشنایی با خطابه غدیر و راهکارهی نشر آن (شرح خطبه غدیر):
بسم الله الرحمن الرحیم
ممکن است میهمانان ما درباره موضوعات دینی و تاریخی-اسلامی اطلاعات لازم را نداشته باشند. لذا باید مطالب را به گونه ای بیان کرد که هم حضار اطلاعات لازم را کسب کنند، هم اگر بنا به نشر این مطالب است، معلومات به درستی انتقال یابد.
معرفی جانشین تنها به واقعه غدیر خلاصه نمی شود. چرا که پیش از آن زمانی که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم قبیله خود را دعوت نمود، همان جا امام علی علیه السلام را به عنوان جانشین خود اعلام کرد که بعدها هم در مسجد خیف سخنرانی در زمینه جانشینی شد. هر چند که مفصل نبود اما برای آماده کردن و تلنگر وارد کردن به مردم کافی بود.
نکته اول:
آخرین حج رسول خدا را ما به عنوان (حجه الوداع) می شناسیم. هر چند در سخنان اهل بیت صلوات الله علیها از این حج به اسم (حجه البلاغ) یاد می شود. این اسم تأثیرگذارتر و از نظر صحت و پیشینه قوی تر می باشد. حال سؤال اینجاست که چه چیزی قرار است تبلیغ شود؟
نکته دوم:
در ۲۳ سال زمان رسالت پیغمبر صلی الله علیه و آله، به فرموده خود رسول اکرم صلی الله علیه و آله:
هیچ پیغمبری به اندازه ایشان مورد آزار و اذیت قرار نگرفته بود. زمانی که آخرین پیامبر برای آخرین دین باید جانشین تعیین کند، پس اهمیت این سخنرانی بسیار بسیار بالا است. در این حج ایشان به همه مردم بلاد اسلام می فرمایند: این آخرین حج عمر من است و هرکس که می خواهد در آخرین حج عمر من همراهم باشد، خودش را به من برساند. در همین هنگام به امام علی علیه السلام می فرمایند که مأموریت خود را در یمن خاتمه دهد و به ایشان بپیوندند.
نکته سوم:
رسول اکرم صلی الله علیه و آله مردم را در آخرین حج عمرشان جمع نکردند که تنها راجع به ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام صحبت کنند. بلکه اهمیت این واقعه جامع تر است. ثقل سخنرانی رسول خدا صلی الله علیه و آله آنجایی است که ایشان درباره موضوعاتی همچون معاد، حج، زکات، قیامت و پیش بینی منافقان صحبت کردند. یعنی ایشان خط هدایت مسلمانان را تا روز قیامت معین فرمودند.
اهمیت این موضوع همین جاست. که نه تنها ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام، بلکه جامعیت مسیر اسلام در غدیر مشخص شد. در اصل رسول خدا می فرمایند:
من نه تنها ائمه هادی به نور را به شما معرفی می کنم؛ بلکه آگاه باشید و بدانید که اگر شاخص ولی را (که در ان زمام امام علی علیه السلام و در این زمان، امام زمان عجل الله تعالی فرحه الشریف است) ملاک قرار ندهید، ائمه و پیشوایانی را خواهید داشت که شما را به سمت جهنم و عذاب الهی هدایت خواهند کرد.
از دیگر فرمایشات رسول اکرم صلی الله علیه و آله که درباره معاد صحبت کردند، می توانیم این گونه برداشت کنیم که معاد تلنگری است در برابر تخطی از ولایت. همچنین در زمینه امر به معروف و نهی از منکر ایشان متذکر می شوند که وقتی درک و آگاهی لازم را کسب کردید، به دیگران درباره این واقع خبر دهید و تبلیغ کنید. رمز امر به معروف و نهی از منکر موفق، همراهی با حجت خدا است.
این کارگاه پیش زمینه ای بود که همراهان عزیز ضمن آشنایی و شناخت از هدف این جشن ها، به واقعه غدیر جامع تر نگاه کنند و رستگاری بشری که ملاک ان بوده را مورد توجه قرار بدهند.
چند مورد از کارهای تبلیغی در جشن غدیر:
- پخش کردن کتب خطابه غدیر و اشاره به چند خطابه آن در صورت امکان.
- مسابقه ای ترتیب دهیم که هرکسی هر چند خطابه ای که می تواند را حفظ کند و ما در قبال به آنها هدیه ای بدهیم.
- اگر از بین مخاطبانمان افراد هنرمند داریم، می توانیم از آنها درخواست کنیم که با خطاطی یا تصویرسازی، جشن ما را مزین به آثار هنری خود کنند.
- از لوح های فشرده یا کتب مؤثر و مرتبط هم برای یادبود می توانیم استفاده کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید