کارگاه آموزشی شماره ۲۰۸ – تلویزیون خانگی غدیر

روش ساخت کاردستی تلویزیون خانگی غدیر
در کارگاه آموزشی شماره ۲۰۸ با موضوع تلویزیون خانگی غدیر به شما راه کارهای ساخت کاردستی یک تلویزیون جالب را با امکاناتی که در دسترس دارید آموزش می دهد و همچنین یک سری شعر و قصه و روش اجرای برنامه برای شما در این کارگاه آماده شده که می توانید از آنها در اجرای برنامه توسط تلویزیون خودتان استفاده کنید.
صوت کامل کارگاه کارگاه تلویزیون خانگی غدیر:
متن کامل کارگاه تلویزیون خانگی غدیر:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام عرض می کنم خدمت همگی شما عزیزان، یک مقدمه خیلی کوتاه خدمتتان عرض کنم که شاید به ظاهر بی ربط باشد اما چکیده آن چیزی است که قرار است امروز اجرا شود.
امام صادق علیه السلام فرمودند: «بیماران خود را با صدقه درمان کنید.» متاسفانه در ایامی قرار داریم که بیماری، عالم را دربرگرفته و هیچکس هم به ظاهر راه فراری از آن ندارد. مگر به لطف خدا و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
رسول خدا صلی الله علیه و آله هم فرمودند: «بر هر مسلمانی واجب است که در هر روزی صدقه بدهد.» راوی گفت: «چه کسی طاقت دارد هر روز بخواهد پول بدهد؟» حضرت فرمودند: «این را بدان؛ صدقه فقط مالی نیست. برداشتن یک مانع از سر راه مردم، صدقه است.» بزرگواران صدقه فقط مالی نیست. حضرت فرمودند امر به معروف و نهی از منکر هم صدقه است.
خاطرتان باشد امام صادق علیه السلام فرمودند: بیماران خود را با صدقه درمان کنید و شفا دهید.
همه می دانیم که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در خطبه غدیر خم در سخنرانی چند ساعته خودشان، جمله معروفی دارند: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» و فرمودند بالاترین امر به معروف در عالم، رساندن این پیام امروز من به مردم است؛ یعنی رساندن پیام امامت امیرالمؤمنین علیه السلام و همه فرزندان او که از نسل ایشان هستند که آخرینشان مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد.
پس امروز قرار است با هم یکی از راه های خیلی خوب صدقه دادن را تمرین کنیم. به دست چه کسی؟ به دست بچه ها و چقدر خوب است که شما عزیزانتان را به این کار عادت دهید که بچه ها همه کارهایشان را به نیت عبادت خدا انجام دهند.
امروز قرار است با هم یک تلویزیون خانگی درست کنیم. این را بگویم که این برنامه مختص بچه هاست اما به کمک شما اجرا می شود. ان شاءالله این برنامه را به نیت صدقه دادن برای سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف انجام دهیم و ثوابش را هم به مادر ایشان، حضرت نرجس خاتون سلام الله علیها هدیه کنیم.
یک کار جالب هم که می توانید انجام دهید، آن جایی که خیلی کیف کردید و دیدید که کوچولو شما برنامه اش را اجرا می کند، اگر دلتان گرفت بگویید یا نرجس خاتون؛ شما مادر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستید. دوست دارم بچه من را هم در حمایت خودتان بگیرید.
سلام بچه ها! خبرهای داغ، خبرهای شاد برایتان دارم. خبرهای ویژه برای شما، آقاپسرهای گل و شما دخترخانم های نازنین. می خواهیم در مورد یک کار ساده اما بزرگ با هم صحبت کنیم.
به مناسبت سالروز اعلام رسمی امامت و جانشینان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله یعنی امیرالمؤمنین علیه السلام و فرزندانشان، می خواهیم با همراهی خانواده، برنامه لذت بخش و بزرگی انجام دهیم. به شما بگویم چرا خیلی بزرگ و قرار است چکار کنیم؟ قرار است یک محصول جالب تولید کنیم. چه محصولی؟ یک تلویزیون خاص. تلویزیونی که همان برنامه را پخش می کند که شما تهیه کردید و اخباری که ویژه شما بچه ها هست را پخش می کند.
قرار است در روز غدیر، برنامه اصلی جشن خانگی خود را اجرا کنید. وقتی با کمک خانواده، خانه را تزئین کردید و می خواهید یک جشن جمع و جور برگزار کنید، کیک و پذیرایی که آوردید، به همه بگویید آماده باشید که یک برنامه ویژه در انتظار شماست. چون شما مجری هستید. بعد همه که آماده بودند، تلویزیون را می آورید و به کمک یکی از اعضای دیگر که قبلا با هم هماهنگ کردید، برنامه را انجام می دهید.
بچه ها این را بدانید غدیر امسال برنامه اصلی با شماست و دوستان شما منتظرند تا در روز عید بزرگ غدیر، پای تلویزیون شما بنشینند و برنامه تماشا کنند. تلویزیونی که قرار است پیامرسان مهمترین خبر دنیا باشد. بله خبر مهم غدیر. خبری که آن روز پیامبر مهربان ما خواستند همه پدر و مادرها به بچه هایشان برسانند.
بگذارید همان جمله ای را که خود پیامبر مهربانمان در غدیر گفتند، برایتان بگویم. حتما می دانید که در روز غدیر در آن گرما، سخنرانی پیامبر ما حدود ۳ ساعت طول کشید. این جمله «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» که زیاد می شنوید، یکی از مهم ترین عبارات و خلاصه آن سخنرانی بوده است. پس صحبت های دیگری هم داشته اند. من می خواهم یکی دیگر از آن جملات را برایتان بگویم که خیلی مهم است.
پیامبر صلی الله علیه و آله در جایی داد زدند و برای مردم گفتند: ای مردم؛ الان که همه جانشینان خودم را تا روز قیامت برای شما معرفی کردم، مأموریت تبلیغی ام را انجام دادم تا دلیلی باشد برای همه کسانی که این جا حاضرند یا حاضر نیستند. حتی به همه آنهایی که به دنیا آمدند یا دنیا نیامدند. پس این را بدانید، باید این سخن من را اگر حاضرند، به غائبین برسانند و همه کسانی که فرزندی دارند، به فرزندانشان بگویند. تا کی؟ تا روز قیامت.
ببینید بچه ها؛ پیامبر ما آن روز حرف خیلی مهمی به همه گفتند. گفتند باید همه کسایی که الان این جا هستند، این حرف من را به غائبان برسانند. آن روز دوربینی نبود که بخواهد از آن جمعیت زیاد ۱۲۰۰۰۰ نفری فیلم بگیرد. مثلا استادیوم آزادی را نگاه کنید. اگر پر شود؛ ۱۲۰۰۰۰ نفر جمع می شوند. آن روز در صحرا می گویند ۱۰۰۰۰۰ نفر تا ۱۲۰۰۰۰ نفر آدم بودند. تلویزیونی نبود که این برنامه را برای تمام دنیا پخش کند.
بچه ها امروز نوبت به شما رسیده که با پخش این خبر در تلویزیون، خودتان دل پیامبر مهربانمان و همه امامان، مخصوصا دل امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را شاد کنیم. کار شما خیلی بزرگ و مهم است.
یادتان است گفتم به شما می گویم چرا؟ چون شما خبر یک آدم مهم را در دنیا پخش می کنید. بچه ها تلویزیون شما فرقی با بقیه تلویزیون ها دارد. چون یک چیزی اصلا ندارد. فکر می کنید تلویزیون شما چه چیزی ندارد؟ شاید بعضی ها حدس زدند. آفرین! دکمه خاموش ندارد. می دانید چرا؟ چون قرار است این خبر در همه روزهای سال، حتی سال های بعد پخش شود. بچه ها یک چیزی بگویم؟ می دانید چرا این خبر مهم است و باید تلویزیون شما همیشه روشن باشد؟
به این خاطر که اگر همه آدم هایی که حرف پیامبر صلی الله علیه و آله را در روز غدیر شنیدند و حضرت علی علیه السلام و فرزندانشان را به امامت قبول کرده بودند و آن را در تلویزیون شان پخش کرده بودند، همه از امامان اطاعت می کردند و دیگر هیچ دشمنی وجود نداشت که بخواهد با بچه های امام علی علیه السلام و امام حسین علیه السلام بجنگد.
دیگر اصلا جنگی نمی شد و دیگر عاشورایی اتفاق نمی افتاد. دیگر روزی نمی رسید که دشمنان، حضرت علی اصغر علیه السلام را روی دست های امام حسین علیه السلام شهید کنند و آن اتفاقات بد بیفتد. پس کارتان خیلی مهم است.
بیایید دست به کار بشویم، دکمه روشن تلویزیون را بزنید و شروع کنید به اجرای برنامه جالب تلویزیونی، تا همه خبر بزرگ غدیر و داستان بزرگ آن را از تلویزیون شما ببینند و لذت ببرند.
الان می خواهم چند نمونه به شما نشان دهم تا ببینید دقیقا قراره چه چیزی درست کنیم و منظور از تلویزیون خانگی غدیر چیست. البته مواردی که می خواهم به شما نشان دهم، فقط اول هر نمونه را نشان می دهم. چرا؟ چون می خواهم از خلاقیت خودتان استفاده کنید و اگر بصورت کامل نشان بدهم، ممکن است ذهن شما فکر کند فقط این نمونه ها را باید بسازد. این نمونه ها را ببینید تا متوجه شوید دوستان شما چه چیزهایی درست کرده اند.
اول باید یک جعبه تلویزیون را بسازیم. می خواهم به شما شش گام ساده بگویم که بتوانید جعبه تلویزیون خانگی غدیر را ان شاءالله بسازید. یکسری فیلم و عکس برایتان می گذارم و شما به راحتی متوجه می شوید توضیحاتی که پایین آن هست، چه کار باید انجام دهید. اول این فیلم و بعد هم عکس های پایین را ببینید.
مراحل ساخت:
![]() |
![]() |
۱- برای این کار، یک جعبه خالی رو بردارید و از داخل یکی از اضلاع اون یک مربع به اندازه تصویر تلویزیونی که می خواهید داشته باشید، دربیارید.
۲- در دو طرف آن، دو تا سوراخ تقریبا بزرگ و با فاصله ایجاد کنید.
۳- در مرحله بعد، ورقه های نقاشی شده خودتون رو به هم به چسبونید تا به شکل یک طومار دربیاد.
۴- بعد دو طرف کاغذها را به یک لوله دستمال یا رول مقوایی چسبانده و از داخل سوراخ های کارتونی که قبلا آماده کردید، عبور دهید.
![]() |
![]() |
۵- حالا با چرخوندن میله و یا رول، می توانید تصاویر تلویزیون ابتکاری غدیر خودتون رو به حرکت در بیارید.
۶- ضمنا شما می تونید با وسایل ساده ای مثل انواع دکمه یا در قوطی نوشابه و با نقاشی کردن، شکل ظاهری تلویزیون خودتون رو تزیین کنید.
شما با دیدن این فیلم و وسایل لازم و جدولی که برایتان گذاشته شده و توضیحاتی که از آن مراحل ساخت داده شده، راحت متوجه می شوید که چطور باید تلویزیون، جعبه و اجزاء مختلف آن را بسازیم.
اما سؤال مهم این جاست: چه برنامه ایی قرار است پخش کنیم؟ دقیقا همان طوری که تا الان صحبت کردیم، قرار است قصه بزرگ غدیر را برای همه پخش کنیم. پس برای این کار باید قصه شما جالب باشد. یک قصه خیلی خوب باید داشته باشید.
تلویزیون ما باید تصاویر خوب و قشنگ و مرتبط با داستان را پخش کند. البته این که می گویم تصاویر قشنگ، همه تصاویری که شما می کشید قشنگ است. چرا؟ چون با محبت و علاقه ای که به حضرت علی علیه السلام دارید، نقاشی می کشید و در سن و سال های متفاوتی می توانید باشید. پس هیچ اشکالی ندارد. هر چیزی که شما نشان می دهید، قشنگ و لذت بخش است. چون تلویزیون غدیر است.
اصلا نگران نباشید که باید چه بکشم، چه نقاشی خاصی بکشم. مهم این است که هم خودتان لذت ببرید، هم کسانی که می بینند.
کسی که تصاویر را در تلویزیون به حرکت در بیاورد، مثلا پدر، مادر یا یکی از اعضا خانواده باشد. البته همزمان می توانند زیرصدا را هم اجرا کنند. مثلا فرض کنید شما می خواهید قصه را شروع کنید. برادر یا پدرتان شروع می کنند و می گویند: «دیدیدیدینگ»! و شما به عنوان یک مجری می گویید: «سلام بچه ها عیدتان مبارک. چه عیدی؟» و از این جا شروع می کنید برای بچه ها توضیح دادن، «بچه ها چقدر خوب است که به شبکه غدیر سری بزنید تا ببینید چه عیدی در انتظارتان است»
با کمک اعضای خانواده و مجری این برنامه هم که شما هستید، می توانید بین تصاویری که پخش می شود، با موبایل یا با زبان خود صداهایی را پخش کنید.
اما برویم سراغ قصه؛ ببینید برای شما این جا دو قصه گذاشتیم: یک قصه کوتاه و یک قصه بلند. ممکن است دوست داشته باشید از این کاری که انجام می دهید، فیلم بگیرید و برای دوستانتان هم پخش کنید. در این جا مهم است که حجم فیلمی که می گیرید، زیاد نباشد. قابل ارسال و زمان هم باید کوتاه باشد.
دو کار می توانید انجام دهید: یکی این که از آن داستان کوتاه که قصه غدیر نوشته شده و چهار برگ هست، استفاده کنید که تصاویر هم در کنارش گذاشته شده و شما می توانید از تصاویر استفاده کنید. برای این که ذهنتان بیشتر با داستان غدیر آشنا شود و مطالب بیشتری بدانید، از آن داستان بلند هم می توانید استفاده کنید. پس ما دو قصه برای شما می فرستیم که فایل ها را خواهید دید.
یکی داستان بلند غدیر، یکی داستان کوتاه غدیر. بعد از آن نمونه عکس هایی است برایتان گذاشتیم که شما می توانید آنها را رنگ آمیزی کنید و برگه ها را کنار هم بچسبانید و مثل یک طومار شود. برای صحنه ها می توانید از اینها الگو بگیرید و خودتان نقاشی بکشید. حتی کاردستی نخل را درست کنید و روی کاغذ بچسبانید. همچنین برای مجری، متن خیلی کوتاهی گذاشتیم. ضمنا یک شعر گذاشتیم که اگر دوست داشتید، بین برنامه هایتان از این شعرها هم استفاده کنید.
برایتان دو سؤال ساده مسابقه هم گذاشتیم. مثلا یکی از سؤال ها این است که «بچه ها چند آیه در داستان غدیر بود که در روز غدیر نازل شده است؟» چون شما می دانید که این قدر روز غدیر مهم بود که چند تا از آیه های قرآن کریم را خداوند در آن زمان نازل کرد. حالا می توانید از بچه های مخاطب که پای تلویزیون شما نشستند، بپرسید. دومین سؤال: «آیا روز غدیر فقط معرفی جانشینی و امامت حضرت علی علیه السلام بود؟» این ها فقط به عنوان نمونه است.
متن، قصه کوتاه غدیر، عکس و PDF
(متن ها در قسمت باکس دانلود قابل دریافت هستند)
۲- تصاویر صحنه های قصه
- نحوه درست کردن جمعیت
- تصویرسازی لحظه من کنت مولاه فهذا علی مولاه
کاردستی _دو نور بر فراز اشتران
– متن مجری
📣 نمونه اول:
سلام بچه ها عیدتون مبارررررررررک.
چه عیدی؟
چه طور به شبکه غدیر سری بزنیم تا متوجه بشیم
شبکه غدیر تقدیم میکنننننننننند …
📣 نمونه دوم:
دوستان! سلام
اول هرکار: «بسم الله الرحمن الرحیم»
یعنی به نام خداوند بخشنده مهربان
مسابقه خیلی مهم:
۱) بچه ها چند تا آیه توی داستان بود که در روزهای غدیر نازل شده؟ (خدا چند بار توی این داستان برای پیامبر صلی الله علیه و آله پیام فرستاد؟)
۲) بچه ها روز عید غدیر فقط معرفی جانشینی و امامت حضرت علی علیه السلام بود؟ (چند تا امام رو پیامبر صلی الله علیه و آله توی روز غدیر معرفی کردند؟)
خب عزیزان! حال شما چطوره؟ ان شاءالله که خوبه خوبه و همین اول از خدا میخوایم که زود زود این بیماری کرونا رو از بین ببره …
قسمت آخر هم خداحافظی است.
البته این نکته قابل ذکر است: دخترخانم های گل که بالغ شدند و تاج افتخار بندگی روی سرشان نشسته، می دانند که حتما باید جوری قصه گویی کنند که یک موقع اگر نامحرم بشنود، اشکال نداشته باشد که این را حتما از پدر و مادرتان می توانید بپرسید.
الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
جهت دانلود صوت، متن و فایل های این کارگاه، از قسمت دانلود متن استفاده نمایید.
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید